Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 177
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Ще чакам с нетърпение коментара ти.   bouquet

Новата Орхидея вече била налична в бутика в Мол София ми казаха. Нямам търпение утре да я пробвам.

# 646
  • Бургас
KDS, да за Ванила Екстази-Монтал говорех,значи е много мой щом има нещичко далечно от Бомбата,която ми е любима.Ще го търся непременно,благодаря ти. Heart Eyes bouquet Чакам с нетърпение впечатленията ти от другите неща,които си пробвала от Аджмал,когато имаш възможност. Heart Eyes Много харесвам Съншайн-Амуаж,най-много него от всичко което пробвах,той най-ми "легна".Deetron,благодаря,че сподели за този Ив Роше,нищо нямам и не харесвам от марката,но за този наострих ушички. Laughing Heart Eyes

# 647
Щом го пробвам веднага ще кажа. Само да видя дали е зареден навсякъде и да избера удобното място. Вчера го мирисах на китката на приятелка и разбира се ми харесва. Да видя на моята кожа какво ще е.

Новата Орхидея вече била налична в бутика в Мол София ми казаха. Нямам търпение утре да я пробвам.
Веднага да пишеш впечатления, Денс! Каквото си ми препоръчала - все съм го харесвала, та ми е важно! Чакам си един Sunshine Amouage и нямам търпение вече... Heart Eyes
Поръча все пак Амуаж насляпо?! Ти ме разбиваш със смелост за стрелба на сляпо! Не го прави повече. Laughing Този ще ти хареса със сигурност. Наистина е най-носим от Амуажите и досега няма човек около мен, който да ми е казал не ми допада. Другите са леко ретро, леко носталгични, доста сложни и променливи и си търсят кожата, настроението, времето и баловете общо взето.

Мъжкият не познавам, досега се спирах нарочно да го пробвам, но ще се запозная, когато мога и ще пиша. Hug

# 648

[/quote]

Честит Lipstick Rose! Ти насляпо ли го взе? Hug bouquet
[/quote]

Да, попитах тук, но никой не даде отзив и направих един откос в тъмното Simple Smile

# 649
  • София
unterdenlinden, на мен страхотно много ми харесва Lipstick Rose (слава Богу в него розата е мека и приглушена, иначе не бих могла да го нося)! Peace Честита придобовка!

# 650
unterdenlinden, на мен страхотно много ми харесва Lipstick Rose (слава Богу в него розата е мека и приглушена, иначе не бих могла да го нося)! Peace Честита придобовка!

Петя, благодаря, и аз си го харесвам, виолетката при мен е чудесна.

# 651
Пробвах я тази Orchid Soleil Tom Ford, за мое щастие е поредната неносима орхидея, много тубероза, много лилии, малко ванилия и никакъв друг нюанс няма при мен.
За сметка на това вече не съм мъж, когато съм обилно нафъщяна с Еликсира на чудесата  Mr. Green Рязко се превърнах в обитател на горска къщурка /е, не от онези на кокоши крак  Mr. Green/ забъркваща любовни питиета, смоли, портокалови кори, сладко-горчива  прелест се оказа след толкова време и нещастно обхождане по чужди брегове  Crazy

# 652
  • София
Днес безпаметно се влюбих в Acqua di Parma Gelsomino Nobile.
Скрит текст:
Всъщност не запомних името точно, но като че ли Acqua di Parma нямат друг жасмин, та този ще да е. Отдавна ми се носеше жасмин, бях хвърлила око на Tom Ford Jasmin Rouge, мечтаех го... Обаче някак се озовах в The Circle и Gelsomino Nobile тотално ме плени: много по-мек, по-женствен от Tom Ford. Започнах да се убеждавам как е напълно в реда на нещата да дам веднага 200 и не знам колко си лева (за 50 мл.), но разумът надделя и реших да проверя как стоят нещата в сайтовете. Веднага щом се прибрах започнах да търся и го открих доста изгодно. Поръчах мигновено; само се моля да е читав и да не ми пробутат нещо неочаквано.

Честит и със здраве и удоволствие да си го ползваш!Аз също го тествах няколко дни подред, но дали защото бях на планина, където температурите варираха около 20-23 градуса, или пък не се сработва с моята кожа - не знам, но ми се стори нетраен,а може би се е криел.Аз обичам жасмин, този е доста реалистичен, ще го пробвам в малко по-топло време или на пролет.

Имам следният въпрос - много, много ми харесва Acqua di parma Blue Mediterraneo - Mirto di Panarea , но и той май не е много траен.Предполагам, че красотата му се дължи на прекрасното съчетание на различните съставки, но много бих искала да се запозная с някакъв аромат с много Myrtle.Видях, че го има в Valentino Uomo, който се спрягаше на предната страница и  съм позабравила, но ще тествам при първа възможност за ММ, както и видях, че го има и в други мъжки аромати.Мъжката част от темата би ли препоръчала хубав мъжки аромат с въпросния Myrtle?

# 653
veka, пръснах на свивката на лакътя (ох, има ли друго име това място) вчера по това време. След душ на сутринта още се усещаше, а имам чувството, че още долавям следи. На други места по ръцете бях напръскала (понеже влизах и в други магазини) Shalimar Souffle, Coco Noir - все супер трайни, - но  Gelsomino Nobile ги надмина. А на моята кожа не всичко е трайно: бях купила от сайт Зеления кристал на Шанел; след 15 минути преставаше да се усеща; бях сигурна, че съм попаднала на менте, казвах си: не е възможно Шанел да създадат нещо толкова нетрайно. Обаче вчера напръсках на ръката си и въпросния Кристал, минавайки през щанда на Шанел - и пак 15-ина минути се задържа при мен. Та, Gelsomino Nobile е наистина нещо трайно.

Обаче още не съм за честитене: от сайта, дето се опитах да го поръчам, ми се обадиха, че е изчерпан. Поръчах от друго място, ще видя дали го имат.

# 654
Имам следният въпрос - много, много ми харесва Acqua di parma Blue Mediterraneo - Mirto di Panarea , но и той май не е много траен.Предполагам, че красотата му се дължи на прекрасното съчетание на различните съставки, но много бих искала да се запозная с някакъв аромат с много Myrtle.Видях, че го има в Valentino Uomo, който се спрягаше на предната страница и  съм позабравила, но ще тествам при първа възможност за ММ, както и видях, че го има и в други мъжки аромати.Мъжката част от темата би ли препоръчала хубав мъжки аромат с въпросния Myrtle?

Миртата трябва по-често да се използва в композициите. За мое учудване рядко я засичам, а ми допада  Simple Smile

Във Валентиното може и да има Myrtle, но е много слабо изразен. Там повече наблягат на сладки  гурме нотки като кафе, шоколад, лешници. Но го прегледай, скоро идва есента и времето на зимните аромати, а този е много "класен"  Simple Smile

Любимият ми парфюм с тази нотка е Essenza di Zegna Ermenegildo Zegna for men, но за съжаление отдавна спрян от производство. Като за летен аромат си е направо чудесен и се откроява сред вече многото акватици, цитрусови и други свежи парфюми.

Ако ти се дават 350-400 лева за парфюм преслушай и тези два на Profumum Roma: Acqua di Sale и Ichnusa , където тази нотка според мен е също силно изразена, особено в първия. Трайността им е супер както всичко на марката, което съм тествал. Стоят мазно на кожата, защото имат много високо процентно съдържание на парфюмни масла и по-малко алкохол. Поради тази причина може да оставят леки петна по дрехите, които обаче после безпроблемно се изпират.

L'Erbolario Mirto EDP също е много добра мирта, а и цената си я бива. Марката предлага и други продукти от линията като например афтършейв с мирта.

Blue Mediterraneo серията, включително Mirto di panarea, нямат голяма трайност, но пък са хубави и ми харесват почти всичките.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 18:30 от ScorpionKing

# 655
Началото на парфюма на Том Форд е разбиващо. Мирише от бутилката и при напръскване на мухозол. Чакам развитие, за да видя дали ще мога да го нося. Омеква плавно, но е факт, че ме изненада неприятно на този първоначален етап. Отидох за да го купя, но си излязох засега без малко бутилче. Бутилката му е красота, но това не ми е достатъчно на мен. Друго нещо очаквах просто.

# 656
  • София
Аглая Епанчина, твърде вероятно му е било студено. Peace Аз и новия божур тествах, но и той някак бързо, бързо се "скри", а така ми хареса първия път в топло време.Колкото до Зеления кристал на Шанел, той на моята кожа е Юсейн Болт при парфюмите, докато го пръсна и изветрял  Joy.

ScorpionKing, ще тествам при първа възможност.Замислям се, че много исках хубав, свеж парфюм за лятото и така и не открих такъв, а какво ли не тествах.Тази Мирта, аз съм я познавала, в Гърция я има и съм я мирисала много пъти, както съм правила и с жасмина, но никога не съм се сетила да проверя дали това растение се използва в парфюмерията.Дадоха ми преди време два виала от синята серия Mirto di panarea и Cedro di Taormina и двата ми харесват, но втория ми е повече мъжки, докато в първия дори усещам приятно, нежно, леко розовите листенца /пък аз рози уж не обичам в парфюм /.

# 657
Колкото до Зеления кристал на Шанел, той на моята кожа е Юсейн Болт при парфюмите, докато го пръсна и изветрял  Joy.
Абсолютно потвърждавам Laughing Точно 15 минути го усещам , но началото му е страхотно. Дано наесен е по-добре, но се съмнявам. И моя е сигурен оригинал. Явно Шанел пипат трайността, то летен ,нетраен ама чак пък толкоз.

# 658
Кой е Зеленият кристал на Шанел?
Chance Eau Fraiche Chanel или Cristalle Eau Verte Chanel?
Първият при мен трае по 12 часа и то юли-август, в най-големите жеги, вторият едва изтрайва 2 часа, затова и не го купувам.

# 659
Аз пък наострих уши за Mirto Di Paranea, помислих, че ухае на ликьора mirto, ама тц  Crossing Arms
Открих най-свежия и нетраен аромат на вербена - Provence Sante Verveine. Пръскам, вдишвам, ммммм и дотамммм. Ако искам пак да го помириша - трябва да пръсна отново. Харесва ми като моноаромат, обаче трайност 4 секунди (пет са му много) при нулеви съмнения в произхода - досега не ми се беше случвало. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт