Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 302
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
На морето съм целогодишно и изобщо не знам дали бих се вълнувала толкова какъв парфюм ще взема, ако реша да ходя на друго море  Simple Smile Най-вероятно един-два, които ползвам и сега. Не обичам да се парфюмирам особено много през лятото, правя го повече по навик. На плаж абсурд да сложа парфюм, обичам си миризмата на морето, а и не ми се бори после с пигментни петна. Дневните жеги стопяват за секунди всичко по кожата ми, та и извън плажа не ми е страст парфюмирането. Какво остава - евентуално вечер, пестеливо...
Изобщо, лятото не е моето парфюмно време, спокойно мога да изкарам и без парфюм.

Честита ни юбилейна тема, консумирайте с удоволствие и мярка  Laughing

Денси, красив залез  Heart Eyes

# 46
И за мен ароматите Класик на Готие са мръснишки, сластни и опастни. Много се харесват от мъжете. Имах един малък ЕДП, но не можах да го нося и ми стои при празните бутилки.
Ковачева, страхотно описание! Heart Eyes Hug
 Като четях в главата ми излезе музиката от Листопад. Аха, аха и Али Ръза да се разплаче, че благоверната му няма златния Класик лимитка на Готие. Mr. Green

Как хубаво описвате круши, а как да ги мразя в парфюм. Не знам защо така, те са толкова хубави. Ям круши, но в парфюм ми става лошо от тях.

А, да. Предстои ми скоро да ставам свекърва и съм в размисъл какво да сложа на сватбата. Споделям го с вас, защото само вие можете да разберете терзанията ми.  Mr. Green
Оу, това е повод за сериозни размисли! Дай между какво да избираме. Ще плашим ли снахата? Whistling

Мимси, признание от фотограф като теб ме кара да се гордея силно, благодаря! Heart Eyes Hug bouquet

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 00:31 от densi

# 47
За мен Classique Intense не е толкова мръснишки, колкото драматичен. Много е наситен, помпозен, но на мен ми харесва по някаква причина. Аз го нося мнооого рядко, тъй като се забелязва прекалено много. Ако посещавам някой клуб със силна музика го слагам, тъй като и той е като силната музика. Но не е парфюм за всеки ден. А шишето на колекционерското издание Glam Edition е много хубаво, като диско топка е (само, че златна) Laughing
Pipi_ на снахата трябва да се демонстрира стил, да идва и да пита какво е това, което носиш:)

# 48
  • София
Съвсем по темата днес се сдобих с ново парфюмче специално за предстоящата през август ваканция Simple Smile
Скрит текст:

Orchid Soleil Tom Ford pour femme
Видях го сутринта в Сефора и понеже беше много рано и консултантите още лъскаха витрините  Simple Smile полях се от главата до петите. В първите 30 секунди е абсолютно идентичен с обожаемия Carnal Flower. Това според мен значи, че са използвали идентична висококачествена тубероза. След това обаче тръгва в различна посока. Carnal Flower е зелен, енергичен, искрящ. Орхидеята е мека, кадифена и креместа. Усеща се много добре кестенов крем. Носи се пухкаво и женствено, не мога да си я представя върху мъж за разлика от Хищното цвете. В базата ми извади ванилов сладолед и вече бях влюбена до ушите  Heart Eyes
По обяд минах да я купя и разбира се веднага ме връхлетя консултант като ястреб. Казах, благодаря, няма нужда, аз вече си избрах.

Честито, Йоан Владимир! bouquet
Аз харесвам тубероза.Много харесах Carnal Flower, когато го тествах в Printemps, и доста се чудих дали да не придобия и него, но го оставих за друг път  Flutter.Сега като те чета и ме хваща яд,че вчера минах покрай една Сефора в Гърция и за първи път се въздържах и не влязох, а може би там вече е дошъл.

# 49
Ще я изпукам насляпо Орхидеята веднага щом я видя някъде в нета или реала. Усещам я в носа си просто. Ще падне голям смях ако при такова вълнение и желание не ми хареса много.

# 50
  • Бургас
ПП. И тук последният коментар във Фрагрантика много ме заинтригува! http://www.fragrantica.ru/perfume/Cartier/La-Panthere-Legere-29360.html
Май става въпрос за прословутата Джулия!?  Wink Аз не помня аромата, но помня, че ми харесваше. Пръсках си тайно от майка ми.  Laughing Имам смътен спомен как изглеждаше флакона и дотам.
Ейлиън Есенс Абсолю е плътен, мек и топъл. За мен е по-ненатрапчив от оригинала, но същевременно е достатъчно присъствен. Много хубав аромат.  Heart Eyes

# 51
Бижу, остави го Елиъна, Извънземно си е. Пробвай Пантерата Лежер е хубав парфюм.

# 52
  • Франция
Благодаря ви, дами, да ви се връща  Hug
kovatcheva, veka, аналогията с Carnal Flower е само няколко секунди и само туберозата, след това двата са много различни, като Ин и Ян Simple Smile
densi, страшно ще се изненадам, ако не ти хареса Simple Smile Според представата, която съм си изградила за теб, това е много твой парфюм. Много е различен от Black Orchid, но въпреки това е много твой тип.
Впрочем снощи ЛМ като се прибра и като отбеляза, че цялата къща ухае на парфюма ми, аз го попитах стандартно "На какво ти ухае?", а той, вместо да отговори стандартно "На цветя", каза Ухае ми на ваканция. Направо ме удивлява понякога, така както не различава амбра от жасмин, има шесто чувство за типа парфюм  Heart Eyes

Пробвах и новото Клое. Много е симпатично и миличко  Peace

# 53
Говори ми, говори, така се настървявам. Heart Eyes Hug bouquet

# 54
  • София
Здравейте парфюмни Grinning

Влизам да се похваля, че току що поръчах Vert d'Encens Tom Ford Не знам как ще дочакам да се запозная с него, такова нетърпение ме е обзело! Чудя се с тези нотки дали ще прилича на Hinoki Comme des Garcons и Norne Slumberhouse (дано Heart Eyes) или ще е по-скоро подобен на Fille en Aiguilles (дано да не е Stop)

Така не се вълнувам даже за новия герленски ексклузив L'Art & la Matière Néroli Outrenoir.

Онзи ден пък подтикната от писанията тук тествах Gris Montaigne Christian Dior. Опитах се да се самоубедя, че не ми харесва чак толкова, но от чантата ми, където е стоял блотера излизаше такова ухание всеки път щом я отворя, че на третия ден не издържах! И набързо открих, че от английския сайт на Диор могат да се поръчат ексклузивите на английски адрес. Познайте дали не се възползвах веднага от откритието  Laughing

# 55
Браво честито! Да разкажеш повече за Том Форда. Hug bouquet

# 56
  • Бургас
Искам и аз да пробвам по-скоро новото Клое и новата Орхидея Heart Eyes,дори обмислям покупки, ако много ме изкефят Heart Eyes Не харесвам  Classique Intense ,нито никоя от другите версии дотолкова да ги нося. Ейлиън също не понасям,а споменатата му версия си е Извънземно,както е писала Дени.Така,че ако човек не харесва първообраза едва ли ще хареса и този Peace  Крушите в Кашарел Премиер Делис въобще не приличат на Монталските за мен.От трите парфюма и за мен най-си заслужава Пантерата Лежер.Бела,честити красотички и от мен bouquet изби рибата якоо. bouquet

Последна редакция: чт, 04 авг 2016, 09:55 от Bright Crystal

# 57
здравейте, това ли е парфюма на Готие http://www.parfimo.bg/jean-paul-gaultier-classique-intense

# 58
Бижу, остави го Елиъна, Извънземно си е. Пробвай Пантерата Лежер е хубав парфюм.
densi, мерси!  Hug Тези думи категорично ще решат нещата, струва ми се Wink защото точно заради това се двоумя. Ще се окаже, че Alien си е Alien каквито и приставки в името да има...  Crazy

TEKANE, това е. Онзи глитерния е лимитка на този. Соковете са еднакви.

# 59
  • Чукарландия
Но аз на Бел жътвата Crazy не мога да направя сега и трябва да избера само един! Blush

Не ти и трябва, Бижу! Peace
Моето не е нормално, но пък и аз никога не съм претендирала да съм от "нормалните". Mr. Green

Ако трябва да заложиш само на един - както те съветва Денс, вземи Лежерната Пантера, но ако имаш възможност първо тествай. Него не го познавам. Защото Извънземното си е наистина Извънземно, нищо че е вариация. Темата е същата. Много го харесвам, но аз обичам и класическия. А Премиер Делис е прекрасен за мен и ако не бяхте ми казали, че ухае на круши, нямаше да знам. Не мога да ги откроя от общата композиция. Hug
Йоан Владимир, честита ти радост! Hug
Дебна го и аз това зайче - Orchid Soleil. Wink

Ковачева, страхотно описание! Ей сега ми се прииска нещо мръснишко! На Готие. Сега и веднага. Joy

Общи условия

Активация на акаунт