Парфюмни размисли и страсти-200 Юбилейна тема

• 126 334
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
Мерси, момичета! Ще го взема сигурно. Последния път в Бюти Зоун момичето беше много щедро и ми даде цели 3 мостри на аромати: единият беше Мосю Ли, другите: Issey Miyake - Pure - свеж източен аромат, има водеща нотка, но не мога да я определя - - става и Azzaro Solarissimo Levanzo - за мен е мъжки аромат, спиртен и не ми харесва особено, напомня ми за стар парфюм на баща ми.

# 361
sl, ме подсети за Prada Intense Prada с помпата. За съжаление преди много години ми свърши, една част изпръскана, една изпарена през помпата и от тогава не я намерих повече, за да я подновя. Много я харесвах.

Опитах да нося Ириса много отдавна, не стана и го размених. Опитах и другите версии- не. Прада Кенди сигурно съм единствения човек в тази тема, който грам не харесва. На мъжа ми взех от размяна Infusion d`Homme Prada , харесваше ми горе-долу как му стои, но той не се възприе, каза че му е сух. Не е, като да не съм пробвала, но като не става, не става.

Heart Eyes

# 362
Мерси, Денси! За ме нетрайността на парфюмите е голям плюс, най-харесвам аромата когато е изветрял и едва доловим

# 363
Момичета, започвам да обмислям есенно-зимния си парфюм и имам нужда от малко помощ  Party
Държа да е нещо силно, тежко и запомнящо се, задължително с шлейф. Купувам почти на сляпо и все не попадам на такъв. Сега искам да си набележа няколко аромата и да ходя да пробвам. Какво бихте ми посъветвали?  newsm78

# 364
Момичета, започвам да обмислям есенно-зимния си парфюм и имам нужда от малко помощ  Party
Държа да е нещо силно, тежко и запомнящо се, задължително с шлейф. Купувам почти на сляпо и все не попадам на такъв. Сега искам да си набележа няколко аромата и да ходя да пробвам. Какво бихте ми посъветвали?  newsm78
Разгледай предложенията (в смисъл мини през магазин и напръскай на картончета edp ) на Thierry Mugler (ако нямаш вече нещо тяхно). Дамите тепърва ще започнат да коментират по-присъствени аромати, защото сезонът започва Simple Smile
Аз наскоро си припомних:
http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Innocent-709.html
Бях забравила колко ми харесва.

Аз харесвам стилът на  Daniela Andrier, тя мисля, че си стана in house парфюмер за Prada. И като цяло стилът на Prada ми допада, има доста препратки към 60-те и 70-те (малко ала Mad Man сериалът), дори флаконът на Miu Miu е изцяло в стилистиката на 60-те, което е интересно решение. Много ми хареса и:
http://www.fragrantica.com/perfume/Prada/Prada-Candy-Kiss-34973.html
много женствен аромат, би трябвало да го има вече в София. Да не говорим, че и част от мъжките аромати ми харесват...

А това по повод предстоящата парфюмна линия на LV:
https://www.youtube.com/watch?v=_Np3CA7W3EE

Последна редакция: сб, 13 авг 2016, 12:19 от Zozina

# 365
  • Бургас
Annie21,аз ти предлагам да видиш Ейлиън или някои от фланкърите му.

# 366
Аз пък отново ще препоръчам Обувката на Каролина Ерера, като нов парфюм. Силен, плътен и шлейфов.

# 367
  • Бургас
Денс,подаръка страшно се хареса,момичето остана много приятно изненадано от "Обувката". Simple Smile bouquet Hug

# 368
Благодаря ви, още в понеделник отивам да търся  Hug

# 369
  • София
densi, не си единствена, аз също грам не харесвам Prada Candy.  Peace

Обаче съм все по-влюбена в колона Тинтява на Ермес.  Heart Eyes

# 370
Annie21,аз ти предлагам да видиш Ейлиън или някои от фланкърите му.
В моя пост съм й предложила Thierry Mugler за проба, според мен нещо различно трябва да й предложиш, просто отбелязвам, тъй като така се дублират предложенията и става безсмислено...

# 371
densi, не си единствена, аз също грам не харесвам Prada Candy.  Peace

Обаче съм все по-влюбена в колона Тинтява на Ермес.  Heart Eyes
Значи вкусовете ни съвпадат сериозно, защото и аз обожавам този Колон.
Пробвай и Нарциса, ако имаш възможност.

# 372
  • Бургас
Zozina,не съм прочела поста ти дори,просто съм предложила това,което съм счела за подходящо,съжaлявaм. Blush Anie21,виж тези-http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Dahlia-Divin-25972.html  http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Manifesto- … Elixir-18785.html Черният опиум или някой от разновидностите му. bouquet

# 373
Не, няма никакъв проблем, просто видях, че са едно под друго и предлагаме еднакви неща и така се губи смисълът Simple Smile

# 374
  • Germany
Четох и за Шанел и се засрамих. Какъв парфюман съм аз, като нито аз, нито мъжа ми имаме парфюм на Шанел  Thinking Толкова го взех вътрешно, че си поръчах отливка от http://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Boy-Chanel-37473.html  Mr. Green Йоан Владимир, ще пиша мнение, като пристигне  Wink. Но май намерихме пресечна точка  Shocked, Gris Montaigne Dior  Wink Ще пиша и за него натам.

kovatcheva, да знаеш, че тръпна и да не вземеш да се отметнеш  Hug

Йоан Владимир, идвам да се отчитам  Mr. Green

Трудно ми е да започна, че си е голяма отговорност да споделя впечатленията си пред истински ценител на Шанел и майстор на перото.

Събуждам се в ранен предиобед, изтощена от цяла нощ тренировки и само два часа сън. Толкова ми е уморено, че единственото, което мога да правя е да тествам парфюм  Mr. Green. ММ предвидливо се е изнесъл с детето от вкъщи, защото знае в какво "слънчево" настроение се събуждам  Mr. Green, но е сложил на нощната ми масичка плика с новодошлите отливки Grinning Не избирам изобщо, защото знам, че искам да пробвам Boy Chanel Много искам да ми хареса, и най-сетне и аз да открия своя парфюм от Шанел  Wink. Даже не правя обичайния тест от капачката, ами направо пръскам смело на кожа. Boy си е много шанелски парфюм. Началото му за мен е много агресивно и ударно. Много интензивна лавандула, смесена със сладък пудрен хелиотроп, много горчива кора от грейпфрут  и много, ама мнооого шанелски алдехиди. Точно тези, дето ми бъркат в мозъка. Разпознавам в началото алдехидите и от Шанел Chanel No 5 Eau Premiere, както и много нотки от Les Exclusifs de Chanel 31 Rue Cambon, с добавена огромна доза лавандула. Толкова зле ми става от алдехидите, че скапаното ми настроение още повече потъва надолу. По телевизията върви документален филм за мечките във Финландия, сняг до колене, моторни шейни, хермелини, а около мен ухае на лавандулово поле  Crazy След малко към лавандуловото поле се усеща и аромат на сухи треви, на сено, на неспиращи щурци и мед. И много цитруси. Но зли, кисели и тръпчиви. И алдехидите са още тук. Говоря с парфюмен приятел и се оплаквам, колко е зле този Boy, но нямам сили да стигна до банята и да го махна. За пореден път си доказах, че няма да излезе от мен Chanel Girl и туйто. Междувременно лавандуловото поле е изчезнало, и на негово място се е появил ароматизатор срещу молци с аромат на лавандула. Чудя се може ли да стане по-зле. Разсъждавам над името, защото под Boy разбирам млад, още незрял мъж, а ароматът на лавандула със сигурност не го асоциирам с младо момче. По-скоро си представям мъж в разцвета на силите, или баща ми във фризьорския салон на Битовия комбинат навремето, седнал загърнат с голяма бяла пелерина при майстор Кони, и носещия се наоколо аромат на бръснарница и лавандула. Гледам си аз за мечките, повдигам си от време на време ръката към мен за тест, и усещам, че лавандулата, след близо половинчасово интензивно излъчване започва да отслабва, алдехидите се оттеглят и от тях остава онова леко цитрусово-сапунено усещане, което вече мога да понеса. Изведнъж се появи един хубав ароматен гераниум, много подобен на този в 8 88 на КдГ. Цитрусът се смеси с мед, стана сочен, сладко-кисел и много приятен, допълващ се чудесно от меката мъхеста зеленина на гераниума и много мъжествена светла дървесина. Започнах да долавям и много фина хубава нотка на чисто нероли, изведнъж затрептя този парфюм, оживя, запулсира, стана един ведър и слънчев, и усмихнат. Стана елегантен, изтънчен, красив. Разбрах по какво въздишат почитателите му. Не можех да откъсна носа си от ръката. В съзнанието ми зазвуча  https://www.youtube.com/watch?v=G8nJ-KAiBeo  Heart Eyes Светът вече не беше толкова лош. И ура, най-сетне харесах Шанел  Mr. Green
В момента, в който лавандулата и алдехидите се бореха кой да ме умори по-бързо, парфюмът беше изключително траен и интензивен. Когато омекна и го харесах в базата, стана прибран, стоящ близо до кожата, но много красив. За мен определено е мъжки аромат, при все че аз мога да нося много по-мъжки аромати. Представям си го върху светъл светлоок мъж между 35-40 години. Ароматът е много класически, мъжествен и хубав, подходящ за семейна разходка, излет сред природата, градинско парти или за офис. Показва добра проекция, без да се натрапва. Вече осми час го усещам, като приятно и комфортно присъствие. Но цената му е твърде висока за този парфюм и това, което предлага. Смятам, че има доста други добри фужерни представители, на много по-ниска цена. Няма да влезе в парфюмния ми гардероб, а ММ го определи като дамски, тъй че и в неговия няма да влезе, но пък го оценявам като много хубав и приятен аромат.

Хубава вечер на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт