Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 697
  • 721
  •   1
Отговори
# 270
Днес оползотворих двете капсули Персил, за които споменах онзи ден. Програма "pflegeleicht 60o" с включена опция "wasser plus". Двете капсули за едно пране, като с капсулите процедирам както съм ви казвала - в чашка за течен с малко вода и върху прането. Добро изпиране. При плакненето, което е с доста вода при тази програма, не видях да плуват неразтворени гранулки (нещо, което преди съм виждала). Може пък да са се разтворили... Знам ли... Капсулите ги взех скоро. На бройка. Та нямам на идея нито кога са произведени, нито до кога са годни.

# 271
  • Sredets/Burgas
Аз пера в 98% процента на тази програма, на тези градуси, с тази опция. Grinning
За Miele-то става въпрос.

# 272
# 273
Ариел подс за бяло и цветно в Кауфланд за 16,69 -42 броя  Peace
Нямат новия персил сензитив капсули, но го имат на прах  Wink

И прясно прясно включване по темата с боядисването : изпрах преди малко чисто новата си рокля на 30 градуса с Ариел течен за тъмни дрехи + кърпичка и задната част на роклята която беше в цвят екрю, вече е бледо розава . Другите две рокли са прани по няколко пъти и не е имало инциденти и не са боядисани сега, но те нямат нищо което може да се оцвети  Tired

# 274
  • оттам, откъдето започва България
Абе не е съвсем сигурно.
Живеем на вилата и от време на време ми се налага да изпера нещо дребно на ръка. Наскоро купих малка кутия Бинго колор, викам си, за селско изплакване - ще стане. Онзи ден ММ изви ме принуди да изпера блуза и панталон, щото били "прашни"  ooooh! ooooh! ooooh! Изплакнах ги с бингото, но дрехите не успяха да изсъхнат до сутринта. Докато ги сушеше с ютията, защото е адски упорит за тоалети, спретна алергична реакция - подуха му се дланите. 
Е, това със сигурност е индивидуална реакция. От един месец пера с Бинго Стари найт цветно пране и нямам никакви забележки.

# 275
  • София
Е, разбира се, че е индивидуална. Но тъй като много пъти е сушил влажните си дрехи с ютия и никога не му се е случвало, реакцията е към конкретния препарат.
Никога повече не бих изпрала и парцал с него, след като успя да произведе такъв ефект.

# 276
Обещах да пиша. Persil power mix капсулите за бяло, произведени 09/2015 г. се разтварят без абсолютно никакъв остатък, подобно на събратята си за цветно. Сложих капсулата както си е, без мрежички. За протокола: и с предните, и с тези пера еднакво количество чаршафи, тениски, бельо и бели хавлиени кърпи.
Доволна съм, защото този препарат пере и избелва перфектно, само разтварянето му беше кусур, но с тези двете резултатите са повече от добри. Смятам да си взема цяла опаковка от тази партида.
Странно е защо тези, произведени един месец по-рано, при престояване си променят външния вид и правят проблем.

# 277
  • София
Единственото, което ме спира да си купя капсули е, че пералнята ми ги "плюе" отпред на стъклото.  ooooh! Последните доизразходих като ги разтварях в чашката за течен препарат, но не обичам да си създавам допълнителна работа.

# 278
Единственото, което ме спира да си купя капсули е, че пералнята ми ги "плюе" отпред на стъклото.  ooooh! Последните доизразходих като ги разтварях в чашката за течен препарат, но не обичам да си създавам допълнителна работа.

Нали писахме как се решава този проблем без разтваряне, чашки и т. н.

# 279
  • На брега на реката
Много пъти е писано, че се слагат в мрежички /специални за препарати или за фино бельо/, та дори и в чорап да я пъхнеш, пак става. В такъв случай, пералнята не я приема като "чуждо тяло" и не я изтласква при стъклото.

# 280
  • София
TAED, мойте уважения към всичко, което споделяш в темата, но вместо назидателното "нали казахме" можеше просто да ми припомниш метода. Не разбирам смисъла на такива несъдържателни коментари...?!

Когато пера чаршафи и кърпи нямам джобове и чорапи,а мрежичка за капсулите няма да си купя, защото както казах - не обичам да си създавам допълнителна работа.

# 281
Аз реших да ги слагам в тънък найлонов чорап, но нямам такива, не ползвам, а в Билла имаше само черни, та я сложих така. Мрежичката от таблетките е с едра плетка и пропуска, така че беше безсмислено.
Тук трябва да подкрепя отново TAED: това е много добър препарат. И има в него целулаза.
Най обичам много избелители, целулаза и ония кополимери, които ги обсъждахме. Mr. Green

# 282
Трябва ми препарат за бяло. Sekhmet, точно навреме за мен сподели за капсулите. Те ще са следващата ми покупка (А уж във вторник приключих с препаратите до края на годината  Crossing Arms). Единствено ме притеснява, че бялото ми е сравнително малко и не винаги ще мога да събера 4-5 кг, за колкото са дозирани.

Да похваля така нападания Ариел в последните дни. За съжаление, не този за цветно, а братчето му за бяло. Изпра ми бялата кожена дамска чанта. Беше си доста мръсна. На кратка програма, 30 градуса - изкарах я снежно бяла, а след изсъхване е направо като чисто нова.

# 283
В такъв случай вземи прах, а не капсули. Достатъчно скъпи са, за да разхищаваш цяла капсула за половин пране. Освен това не е еко и освен това не може да се изплакне от дрехите.

Като спомена новия Ариел за бяло - нямам забележки за изпирането му.

# 284
Рошличка,
След като поставянето на капсула в един мрежест плик е "допълнителна работа" значи наистина капсулите не са подходящи за теб и няма смисъл да ги използваш. Има предостатъчно течни и прахообразни препарати. Ако чувстваш, че дозирането им и зареждането им в машината е по-малко "допълнителна работа" толкова по-добре, не бих спорил. Всеки има своята логика.

Sekhmet,
Толкова много избелители в тази капсула надали има. Твърдата фаза е не повече 10-12 гр. Какъвто и да е състава и, концентрацията в разтвора ще е  по-ниска в сравнение с един качествен препарат за бяло с дозировка от около 10г/кг. и съдържание на персоли от порядъка на 20 %. Това не значи, че няма да върши работа.
Смята се, че капсулите са лесни и практични за употреба защото се дозират лесно и няма опасност от разсипване или разливане. Както се оказва обаче, и по този въпрос има две мнения.

Общи условия

Активация на акаунт