Перилни препарати и омекотители – 40

• 55 358
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
Ще пера бяло. Ще комбинирам капсула Персил (тези, които са само гел) и прах Денкмит? Колко прах да сложа? Минималната доза (50 милилитра) дали би била достатъчна? Sekhmet? TAED? Praynig

С каква цел се прави това упражнение?

# 526
С три: Laughing
1. Имам капсули, които гледам да разкарам. Категорично няма да си пера бялото само с тях, та искам да ги "подсиля" с прах.
2. Прахът ми е на привършване, та ми се ще да ми се "размине" с минимална доза.
и не на последно място
3. Добро изпиране.

# 527
Капсулата е дозирана така, че да е достатъчна за около 4 кг сухо пране. За да не предозираш, ако добавиш друг препарат, трябва прането да е повече. С други думи ако ще добавяш и прах ще трябва да заредиш поне 6 кг пране. За тази цел пък машината ти трябва да е с капацитет 8-9 кг.

# 528
Мен ако питаш, ако ти е останала от солта за петна на Денкмит, по-добре сложи от нея една доза.

# 529
Свърших я.  Sad Имам една чисто нова на Хайтман, но не знам дали е така добра като Денкмит.

# 530
  • Варна
Е, пробвай, де...

# 531
Мен ако питаш, ако ти е останала от солта за петна на Денкмит, по-добре сложи от нея една доза.

Това е по-удачното решение. Тези т. нар. соли са формулирани така, че да се добавят към препарат, т.е. концентрацията на някои съставки е доста по-ниска от тази в препаратите за пране и няма опасност от предозиране.

С капсулите можеш да си переш спокойно и светлооцветени дрехи, нищо няма да им стане, даже напротив.

По принцип, смесването на препарати за основно пране не се препоръчва защото може да се случи съставки в единия препарат да деактивират такива в другия.

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 15:16 от TAED

# 532
Влизам да похваля Perwoll Care & Repair. Имам тъмен панталон от фин памук и еластан, който смятах да изхвърля, защото материята изглеждаше поизбеляла и "разрошена" от носене. Реших да пробвам с Perwoll, пък каквото стане. Поне да видя дали отговаря на рекламата, която му правят. След 3 изпирания, като третото беше само с добавяне на малко препарат към основния, има видим ефект. Тъканта се заглади и доби по-свеж цвят.
Доволна съм. Има още няколко обличания живот в него.

# 533
Хич не се учудвам. Вътре има две целулази и памучните тъкани все едно ги обръсваш от накъсаните и стърчащи влакънца. Колкото повече переш с него, толкова по-добре ще става.

# 534
Да, знам. Коментирано е преди време. Затова реших да го пробвам.

# 535
Така е, но това е за сметка на недотам доброто му качество на изпиране. Несъмнено е формулиран преди всичко с цел грижа за тъканите и ще върши работа за слабо замърсени дрехи. Аз бих го редувал с нещо малко по-силно.

Въобще, прави впечатление, че във формулирането на препарати, особено за цветни тъкани нещо се буксува напоследък.

Навремето, когато се опитвахме да формулираме умно, добавяхме около 1 % перкарбонат към препаратите за цветно. Sekhmet, знаеш ли защо?

# 536
За да неутрализира хлора във водата.

# 537
За да неутрализира хлора във водата.

Точно така!

И до ден днешен като се присетя купувам по една малка опаковка течен Вениш и капвам 5-10 мл при пране на цветни дрехи.

В развитите страни вече хлорирането на водата се заменя от по-съвременни методи за дезинфекция. У нас това май скоро няма да се случи, напротив.

# 538
Да, като например озониране, което трепе всичко, но водата не смърди. Тук, доколкото знам, на някои места белината се лее без да се пести.

Вариант на скъпия Вениш са евтините препарати за петна на прах, които съдържат перкарбонат, но не и активатор. Примерно половин доза от тях може да се слага.

# 539
Половин доза е много, а и трябва да сте сигурни, че няма активатор иначе ще стане по-лошо. 1-2 грама Н2О2 е повече от достатъчно. Концентрацията на хипохлорит в питейната вода не надвишава 2-3 мг/л.

ПП: Друг добър, съвременен метод е облъчването с УВ. Тогава към водата не се добавя абсолютно нищо.

Общи условия

Активация на акаунт