Перилни препарати и омекотители – 40

• 55 287
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Това е за Полша. Не вярвам това за България да е нещо много по-различно, а и се твърдеше, че Unilever нямат регионално формулиране.

https://pioti.unilever.com/PIOTI/PL/p4.asp?selectCountry=PL& … productid=3053732

# 586
О, това е нещо много старо. В Полша няма ОМО от години, а когато имаше, беше нисък клас.

# 587
ОК, не знаех. Вероятно е наистина нов продукт защото не се открива на сайта. Пусни му декларацията когато я откриеш моля.

# 588
Виж какво, от прах за цветно чудеса не очаквам. Ти сам писа по-напред за "цветните" продукти. Нито Ариел, нито Персил впечатляват с нещо кой знае какво.

Относно ОМО - нито съм го ползвала, нито нищо. Просто харесвам марката и ми е кеф, че пускат още продукти на пазара. Не ме кефи, че има оптични избелители (предпочитам да няма), но това е положението.

Относно състава, най-вероятно ще прилича на английския Persil colour, който е нещо такова:
Скрит текст:
Sodium sulfate
Sodium carbonate
Sodium Dodecylbenzenesulfonate
Sodium Silicate
Aqua
Zeolite
C12-15 Pareth-7
Bentonite
Parfum
Stearic Acid
Citric acid
Sodium Acrylic Acid/MA Copolymer
Corn Starch Modified
Sodium Stearate
Sodium Cocoate
Sodium chloride
Tetrasodium Etidronate
Calcium Sodium EDTMP
Cellulose Gum
Polyethylene Terephthalate
Sodium bicarbonate
Phenylpropyl Dimethicone
Cellulose
Calcium carbonate
Glyceryl Stearates
PEG-75
Kaolin
Titanium dioxide
Sodium Polyacrylate
Geraniol
Dextrin
Butylphenyl Methylpropional
Subtilisin
Imidazolidinone
Hexyl Cinnamal
Sucrose
Sorbitol
Aluminum Silicate
Polyoxymethylene Melamine
CI 61585
CI 45100
Lipase
Amylase
Xanthan gum
Hydroxypropyl methyl cellulose
CI 12490
Disodium Distyrylbiphenyl Disulfonate
Sodium Thiosulfate
CI 42090
Mannanase
CI 11680
Etidronic Acid
Tetrasodium EDTA
Пак не е нещо особено, но пак е по-добро от оня боклук, който пусна.
Марките на Юниливър във високия сегмент за всички държави са (поне бяха) еднакви или с минимални разлики.

# 589
Разсъждавам на база на тенденциите тук. Държи се на ПВП/ПВИ, а този няма. Не знам дали unilever изобщо ползват такава съставка. Целулаза май също не ползват вече...

Има си тънкости при формулиране на препарати за цветно, ама като гледам всички са го подкарали през просото.

# 590
Държи се на ПВП/ПВИ, а този няма. Не знам дали unilever изобщо ползват такава съставка.
Разбира се, че ползват - в праха за бяло. Joy

Кои всички са го подкарали през просото? Производителите или ние?

# 591
Производителите естествено! Вие, тоест ние потребителите сме само свидетели.

Що се отнася до Unilever в перилните препарати винаги са били трети и са правили нелогични неща. Повярвай ми, няма да уточнявам защо трябва да го правиш.

# 592
Повярвай ми, няма да уточнявам защо трябва да го правиш.
Това не го разбрах. Кое да правя?

# 593
Да ми повярваш за това, което ти пиша и, че не бих желал да уточнявам точно защо.

Нищо иновативно няма във формулировките на Unilever за последните 15-на години, а можеше да има. Няма как да си на върха ако пътят от иновация до внедряване е безкрайно дълъг.

# 594
Аха, ясно. thumbsup Аз подозирам защо трябва да ти вярвам точно за това, за другото е ясно.

Е, какво да се прави сега. Понякога хората са нелогични. Освен това не се ограничавам само до една марка - ползвам всичко.

# 595
Има два начина да направиш хубав продукт:

Или използваш иновативни технологии които ти дават вещества с много висока ефективност, или го караш с изпитани средства, НО вдигаш концентрациите за да наваксаш. Тези не правят нито едното, нито другото.
Абсолютно е възможно да се формулира прахообразен препарат за бяло без да се нарушават никакви патентни права с не повече от 10-12 съставки. При това този препарат ще бъде с дозировка доста под 10 г/кг пране и ще изпира невероятно.

# 596
А колко ще струва на крайния потребител? Ще бъде ли конкурентен? Ще може ли да се произвежда на сегашните площадки? Ще има ли нужда от допълнителни инвестиции?
Тия фирми си гонят печалбите, а не чието и да било благо.

# 597
По тая тема мога да ти напиша фермани.

Колко ще струва? На килограм около 2-2.5 пъти повече от сегашните водещи марки и около 20-30 % повече от двата  водещи, суперкомпактни.

Ще може ли да се произвежда? Да.

Дали пазарът ще преглътне цената? Не знам, вероятно не.

Навремето Persil Megapearls  беше формулиран именно с тази идея, т.е. с минимални компромиси. Формулата му доста поостаря обаче.

# 598
Знаеш ли, аз бих ползвала такъв прах и бих преглътнала по-високата му цена. Обаче болшинството според мен не би и то заради цената. Просто на потребителите не им пука за прането и с какво перат - това е поредното досадно задължение.
И без това в момента пазарът се задъхва, и без това има огромна конкуренция и в лицето на собствените марки, които предлагат доста добро качество за цената си. Ето затова няма да стане. Ако може цената да е поне на нивото на водещите марки, договаряме се и пускаме производството. Wink

# 599
Без много промяна на цената Henkel биха могли да си осъвременят мегаперлите и предполагам, че до година-две или ще го направят или ще го спрат. Този препарат е уникален и като замисъл и като технология на производство. Когато се появи беше революционен.

Общи условия

Активация на акаунт