Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 626
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Юмуш кой цвят е траен?

# 631
Имам опит само с този - много силно и трайно мирише /не харесвам да ми миришат нещата та затова съм го запомнила/  Simple Smile  Peace

# 632
Благодаря ти!

# 633
След усилената дискусия в събота за добавянето на препарат за петна към основните, се загледах във Вениш (течен за цветно и  прахообразен за бялото - надявам се правилно да съм разбрала). Въпросът ми е, ако съм уцелила кое за какво пране се ползва, къде се слага течният Вениш? Примерно, ако основният е гел ще капна в мерителната чаша при препарата, но ако е прах и е в шкафчето на пералнята, къде да го сложа течния за петна? Или ако са капсули?

Скрит текст:
Видях Вениш на промоция и ако разгадая как да го употребявам качествено, веднага се изстрелвам да купя.

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 17:58 от _Smile_

# 634
Аз имах изостанал Вениш течен за цветно, от Кауфланд някаква промоция беше, ливнах в барабана директно върху дрехите оня ден..но хич не съм чела по етикет къде пише, че се поставя..

по реклама и по спомен се добавяше директно към праха за прането... newsm78

# 635
  • Бургас
Мерси, Гес!  bouquet
Сега остава да намеря къде е тоя магазин, за пръв път го чувам. Grinning

# 636
Пуснали са нов прах Персил сенситив с натурален сапун и бадемово мляко. Rolling Eyes Сега, миризмата не е важна, но този мирише просто божествено.
Снимах го, но трябва да открия как да прехвърля снимката от телефона. При първа възможност ще го демонстрирам на публиката, защото не го намирам в гугъл. Laughing

Ако смятате да ползвате течен Вениш за цветните дрехи, продават малки пакетчета от 100 мл за около лев, които ще са подходящо количество. Имайте предвид, че течните препарати с водороден пероксид не са хич трайни. Срокът им по етикет е година, но това е малко преувеличено - цялата смес не е твърде стабилна, трайността зависи много и от начина на съхранение. Мисълта ми е да не търкаляте дълго време подобни препарати, защото накрая оставате с гола водица с малко ПАВ.
Относно това къде да се слага - може да се налива в чекмеджето докато пералнята пълни вода. Не е препоръчително да се смесва с прах в чекмеджето или да се добавя към течен препарат в мерителната чашка. И пак да кажем - става дума за 5-10 мл за неутрализиране на хлора.

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 18:13 от Sekhmet

# 637
Скрит текст:
Нещо такова?

# 638
Нищо общо. Този, който си показала, е френски и е на Юниливър.
Ето този видях аз
Скрит текст:
Произведен в Полша 07/2016 г.

# 639
Гес, къде го видя?

# 640
Течен препарат против петна може да слагате в отделението за предпране ако машината го изплаква при първото наливане.
Прахообразен за бяло можете да смесвате с основния прах в отделението за основно пране. Направо върху дрехите, както и да се смесва с течен препарат не е препоръчително.

# 641
А може ли да се слага в мерителната чашка от гела (както течния препарат) пък праха в отделението, съотвенно капсулата -в барабана? Моята пералня не налива в отделението за предпране, направо в основното.

# 642
  • София
Видях новия Персил Сензитив в Кауфланд, но на цена от почти 11 лв. - ноу, тенк ю.

Един въпрос за перални:
Забелязах наскоро, че на някаква кратка програма на пералнята ми - примерно деликатна или 30-минутна, първата вода се изсипа директно в отделението за омекотител и съответно изплакна дезинфектанта, който бях сложила, тъй като нямах време да пусна нормална програма. Някой забелязвал ли е подобно странно решение????? Като се прибера вкъщи, ще проследя всички програми, но направи ми събра очите. От какво може да е продиктувано подобно инженерно хрумване??

# 643
  • оттам, откъдето започва България
При мен при първоначално пълнене на пералнята водата минава първо през отделението за предпране и после през отделението за същинско пране. Слагам и омекотител /въобще, ако слагам/ в преградата, предназначена за него, и досега не ми се е случвало вода преди плакнене да минава оттам.

# 644
Уууу,тез пък...11 лв. Пас съм и аз.

Общи условия

Активация на акаунт