Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 873
  • 721
  •   1
Отговори
# 45
Напротив, има разлика между тоя прах става и за това, този е препоръчителен и аз какъв резултат очаквам.
По логиката това става с един прах можеш всичко да си переш.
А аз не питах какво да правя като ми станат чертите, просто казах че избягвам такива прахове, да знам какво се прави в тези случаи, но не желая да го правя, щом имам прахове с които не ми се налага и ми дават резултата, който очаквам.

# 46
Имам опит с 3 перални. Винагин съм си прала по един и същ начин. Знам колко дрехи да слагам, колко прах и какви програми да ползвам. При първата живяхме при нашите и прах със стар Уърпул на 14 години - никога не съм имала приблеми,после излязохме на квартира а там имаше пералня Волтел ли беше не съм сигурна. Е нямаше такъв ужас - независимо от повторното изплакване имаше бели ивици по дрехите, принудих се да мина на течни препарати за цветното пране. Пренесохме се в наше жилище,купихме нова пералня, аз си пера винаги по един и същ начин и никога съм имала проблеми,върнах се на праховете защото течните никога не са ми харесвали а бях принудена. Така че според мен си е до пералня това с белите следи защото при мен всичкиндруги условия си бяха същите - все аз си пера,все същите дрехи и със все същите прахове. Нещо не и беше доизмислено на тази пералня в квартирата ни. Преди 3-4 месеца моя позната (зряла жена т.е. прала с различни перални години наред) ми се оплака че нейната 4 годишна Аристон така правила и тя затова минала на течни.

# 47
Благодаря за новата тема!
Аз сега ще купувам за бяло и се чудя Ариел за бяло (харесвам го) или на ДМ за бяло (не съм го пробвала още). Май ще е второто Simple Smile По-натам може и една Тема да пробвам, защото не съм.

Защо не добавите поста/дискусията за почистващите препарати за пералня от преди 10дни в заглавния пост? Имаше и съставите им.

Може би защото темата не е за почистване на перални.  Peace

Последна редакция: сб, 06 авг 2016, 14:41 от little afternoon

# 48
Напротив, има разлика между тоя прах става и за това, този е препоръчителен и аз какъв резултат очаквам.
По логиката това става с един прах можеш всичко да си переш.
А аз не питах какво да правя като ми станат чертите, просто казах че избягвам такива прахове, да знам какво се прави в тези случаи, но не желая да го правя, щом имам прахове с които не ми се налага и ми дават резултата, който очаквам.

Момиче, нищо не ти разбирам от писаниците - нито граматически, нито смислово. Този словоред и липса на запетаи ще ме умори...

Да, такава е логиката точно - всичко, де е цветно, се пере с прах за какво...за цветно, точно така. Черното какво е-цвят, значи също се пере с прах за цветно.

Това имах предвид, като казах , че не си чела темата ...коментирано е, че едно домакинство има нужда от прах за бяло, от прах за цветно, евентуално от прах за вълна ... и още по-евентуално от прах за спортни тъкани... това е. Всичко останало е маркетингов трик за привличане на клиенти, който се вижда, че работи много добре - пример-твоя милост. Ако пуснат препарат за сини тъкани....сините блузи с него ли ще переш?

# 49
  • Варна
А кой е прахът за спортни тъкани ? За ветроустойчивите  полиестерни материи ползвам ДМ за чувствителни тъкани - него и за въ̀лна го ползвам...

# 50
Казах го общо - препарат да се чете, не прах . Ти си спеца там, аз спортно  и мембрани разни нямам кой знае колко. Laughing
Чувала съм на Корал някакъв течен за спортни материи да хвалят. Аз лично от Лидл имам един течен, с него въртя скиорските ни гащи с детето зимата, но не съм очарована, чудя се и за какво го купих, като и без това люснах омекотител веднъж на скиорските панталони и каквото е имало за прецакване, се е прецакало сигурно, ама здраве да е....

# 51
  • Пловдив
Аз също вярвам, че препаратите за черно са просто маркетинг, но въпреки това ги ползвам по-скоро от любопитство. Мъжът ми носи само и единствено черни дрехи , та си имам обилно количество всеки ден. Не виждам разлика в изпирането, но пък обичам иновативните неща и ми е интересно как перат различните препарати.

# 52
  • София
Благодаря за новата тема  bouquet
Тъкмо да се втурна към DM-а за бяло, и получих неочакван подарък - Ариел прах за пране, от далечен Лондон  Laughing Та, ще отложа покупката от местната дрогерия /колко низвергнато звучи на фона на "Лондон" / и ще кажа, ама след някое време, че имам още от нашенския "официален" Ариел - като как пере ханглийският.
Две неща, които прочетох в темата, и в предишната, ме изтръгнаха от лапите на следобедната дрямка: лятото спалното бельо се пере всяка седмица, и това с осемте /май 8 бяха/ отворени опаковки прах за пране. Мисля да ги покажа на съпружеството - да парирам недоволството му от факта, че три вида прах за пране /за бяло, за цветно и сензитив/ плюс един течен Скип са непрекъснато в оборот.

# 53
Момиче, нищо не ти разбирам от писаниците - нито граматически, нито смислово. Този словоред и липса на запетаи ще ме умори...

Да, такава е логиката точно - всичко, де е цветно, се пере с прах за какво...за цветно, точно така. Черното какво е-цвят, значи също се пере с прах за цветно.

Това имах предвид, като казах , че не си чела темата ...коментирано е, че едно домакинство има нужда от прах за бяло, от прах за цветно, евентуално от прах за вълна ... и още по-евентуално от прах за спортни тъкани... това е. Всичко останало е маркетингов трик за привличане на клиенти, който се вижда, че работи много добре - пример-твоя милост. Ако пуснат препарат за сини тъкани....сините блузи с него ли ще переш?

Преди време, една от уважаваните и знаещи уастнички в темата ми написа нещо, което ми хареса: "Насила можеш да вземеш, но не можеш да дадеш".
Доста мъдрост и истина има в тези думи и практиката го показва.

На любителите на тясноспециализирани препарати ще обърна внимание, да не пропуснат да се сдобият с препарат за джинси, както и с препарати за премахване на петна от бели и отделно от цветни дрехи, молив за петна, сапун за петна, кърпички за петна, капсули за петна..., препарат за пердета, гранулиран омекотител... въобще всичко, което маркетолозите са измислили.

# 54

Тази мисъл, която Гес беше споделила, си я повтарям често напоследък, четяйки темата Peace

# 55
...
Две неща, които прочетох в темата, и в предишната, ме изтръгнаха от лапите на следобедната дрямка: лятото спалното бельо се пере всяка седмица...
И зимата го пера всяка седмица, лятото успявам да го изсуша през деня и вечерта постилям същия компрект, понеже много си го харесвам.
Очаквам отзивите ти за лондонския Ариел, на мен лично ми е много интересно дали има разлика с тукашния, както твърдят.

# 56
  • София
Не твоя пост имах предвид, за лятото  Blush Аз това също го правя, впрочем. Също съм с цветно спално бельо, но само чаршафа и калъфките. За торбите си оставам верен почитател на бялото /ако може да са и с дупка-ромб отгоре, от старото хасе, още по-добре, но вече не ги намирам/.
За Ариела непременно ще пиша. И на мен ми е любопитно. Ленор-и два броя също, омекотители - и за тях ще кажа, като ги пробвам.

# 57
  • София
В актуалната брошура на ЦБА има перилни интересни нещица  http://broshura.bg/cba/cba-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%88%D1%83%D1%80% … BE-10-08-3#page=0

# 58
CBA наистина са намалили доста перилни препарати, какво им пречеше и капсулите за цветно Омо да бяха добавили? Wink Laughing

# 59
Асфалт няма махане от дреха, нали? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт