Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 715
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
В Денкмит и Персил има. В течния и капсулите ОМО - не. Изобщо в перилните за цветно на Unilever никога не е имало.

# 136
Благодаря много за информацията, значи задължително Омо-то с кърпички. Щеше да е прекалено хубаво, ако и това имаше в него.

# 137
  • Sredets/Burgas
В Бинго -то за цветно имаше ли съставка за пренос?
Да не стане сега, че по-добре Бинго вместо Ариел.  Mr. Green

# 138
Гледайте как човек може да ги усети тези работи и без да се рови в съставки и декларации.
Всъщност, след като забелязах смесването на цветовете погледнах в сайта на P&G, търсейки в декларацията точно тези инхибитори, които си посочила. Научих ги от темата, та реших да се правя на разбирач. Понеже не ги открих в състава, помислих, че вероятно са заменени с нещо друго със същото действие. Някак си не можех да повярвам, че точно Ариел не съдържа подобна съставка, но, уви, вярно се оказа.
Явно трябва да се запася с кърпички за улавяне на цветовете. А кутията е за 50 пранета. Crazy

# 139
Мдаа...много кърпа ще отиде тук Thinking
 Laughing

# 140
Мдаа...много кърпа ще отиде тук Thinking
 Laughing
Е, каквото - такова. Simple Smile Ще го изразходя. Остава само да науча мъжа ми да слага на всяка пералня, че той няма навика да разделя прането много-много по цветове и досега не е имал непоправими гафове с други препарати. Аз съм по-стриктна в това отношение.
Вече се замислям какъв прах да купя следващия път, понеже Ариел пере добре и не ми се иска да го сменям, въпреки не особено приятната си миризма. Но след като ще трябва да ползвам и кърпички, по-скоро ще се откажа.

# 141
Как изобщо е възможно в ПРАХ за цветно да има съставка " Aqua " и то на второ място ( нали колкото по - нагоре в списъка толкова по - голямо съдържание )
ARIEL COLOR:
Sodium Sulfate
Aqua
Sodium Carbonate
Sodium C10-13 Alkyl Benzenesulfonate
Sodium Silicate
Zeolite
Sodium Acrylic Acid/MA Copolymer
C12-14 Pareth-7
PARFUM
Citric Acid
Sodium Laureth Sulfate
Co-polymer of PEG / Vinyl Acetate
Tetrasodium Etidronate
Hydrated Silica
Dodecylbenzene Sulfonic Acid
Sulfuric Acid
Sodium Tallowate
Sodium Palmate
PEG/PPG-10/2 Propylheptyl Ether
Silicone Compound
Bentonite
Sodium Polyacrylate
Kaolin
Microcrystalline Cellulose
Titanium Dioxide
Sodium Tallowate
Sodium Cocoate
Dextrin
Hexyl Cinnamal
Polyvinyl Alcohol
Polyethylene Glycol
Protease
Glycerin
Coumarin
Tripropylene Glycol
Geraniol
Mannanase
Lipase
Sodium Hydroxide
Calcium Carbonate
Amylase
Trideceth-n
Magnesium Sulfate
Sucrose
Colorant
Sodium Chloride
Colorant
Sodium Coceth-30 Sulfate
Colorant
Colorant

# 142
  • Sredets/Burgas
Мисля, миналата година още, или началото на тази, се беше заформил разговора именно покрай качеството на цветния Ариел.  Няколко потребителки, включително и аз бяхме споделили,
 че не сме доволни именно от това -  дрехите пускат боя и Ариел не запазва цветовете.

# 143
Аз с малко тъп въпрос - как точно действат съставките за пренос на багрила? Предотвратяват изобщо отделянето на боята от дрехата или при вече отделена боя предотвратяват единствено попадането й върху друга дреха? newsm78 Винаги съм си мислила, че е второто....от самото наименование го извличам, но така ли е?

# 144
Правилно мислиш. Peace
при вече отделена боя предотвратяват единствено попадането й върху друга дреха

# 145
Благодаря...
Тогава не би следвало да изсветлява дрехите....прах Ариел колор де. Поне това си помислих, като се сподели, че не запазва цветовете на дрехите....но може би Butterfly_Lovehunter е имала предвид, не че избеляват цветовете, а че се завалват Thinking

# 146
Спомням си, че преди година се проведе същата дискусия.  Peace Отново за Ариел, отново за dye transfer inhibitors, само че за капсулите. Там ТАЕД каза, че Co-polymer of PEG / Vinyl Acetate (има го в прах Ариел за цветно) е "двоен агент" - хем е anti redeposition agent, хем е dye transfer inhibitor. Гес не беше много съгласна. В крайна сметка не помня до какво заключение стигнаха. Laughing Може да прочетете дискусията им тук. Peace

# 147
 smile3529 отивам....много тясно специализирано четиво Confused

# 148
Аз пера с Ариел Колор от много време и даже при високи градуси до сега нищо не се е оцветило, но все още не съм ползвала от новия в кутиите  Peace

Това за съставките за пренос за багрилата е само за праха Колор, не за течния за тъмни дрехи нали  newsm78 или довечера да преглеждам надписите  Thinking

Успокоих се, че няма да спират производството на ДМ ултрасензитив   Praynig

И да кажа, че днес като чистих филтъра на сушилнята имаше топченца от капсулите на Персил за бяло  Tired Добре, че от тях имам само една кутия, а съм се запасила с повече за цветно  Mr. Green

# 149
Повечето нейонни кополимери имат двойно действие и се използват и за двете, т. е anti redeposition и dye transfer inhibitors.  Разбира се, едни са по-ефикасни в едното, други в другото, но механизмът на действие е идентичен.

Общи условия

Активация на акаунт