Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 734
  • 721
  •   1
Отговори
# 120
И аз днес си взех втора опаковка от праха на Дм,за който научих оттук  bouquet Въпреки че не пиша често,си чета редовно  Grinning Миналият път праха на Дм ми изпра сериозно петно от разлято кафе /под сериозно имам предвид доста голямо/,също и петно от шоколад махна.Не съм сигурна колко "трудни"за махане за тези петна,но аз се впечатлих  Mr. Green Взех и Ленор на промоция,пак от ДМ,31 пранета за 2.75 лв. Simple Smile

# 121
Не издържах до събота и пуснах хавлиените кърпи с Омо още тази вечер.  Понеже са доста по-малко от 4 кг, сложих 25 мл препарат, при доза за мека вода и леко замърсено пране 50 мл. В момента пуснах да изплакне втори път, направи доста пяна. Забелязах докато плакнеше, че има пяна до последното наливане и след като изключи я пуснах отново. Иначе са изпрани кърпите, пуснах ги на 60 градуса. По едната имаше и петна, махнали са се. Ароматът е на Омо-то, омекотител не се усеща грам, но на мен ми харесва как мирише, дано остане и след изсъхването. Не съжалявам, че взех голямата туба, доволна съм и го препоръчвам.

# 122
  • София
Всяка жена носеше Ленор снощи, и аз, разбира се. Mr. Green

# 123
  • София
Ариел за цветно /прах/ съдържа ли съставка за предотвратяване преноса на боя?
Когато пуснаха новия вариант, Гес беше писала, че има 2 или 3 съставки против пренос - повече от стандартните прахове за цветно. Не знам дали междувременно нещо са променяли във формулата.
При мен пренос не съм забелязала, а пера с него дрехите на детето на 60 градуса и неминуемо тъмните тъкани пускат.

# 124
  • Sredets/Burgas
Аз да се похваля, че най-накрая успях да се сдобия с омекотител Сано Муск,
както и с жълтия Сано, с мед и мляко, който харесвам много, но все липсваше.
Отдавна избягвам добавянето на омекотители, ама тия двата са изключение наистина.
Две-три перални и вече имам един напълно ароматизиран гардероб.  Crazy
Имах няколко Ленор-а, които ги подарих...
Повече такова олио в пералнята няма да налея!
Докато бях три седмици в София, майка ми направила чекмежджето на блато...
Половин час и с веро, и с четка не мога да изчистя тая лигава, мазна и слузеста тиня... Sick
Забраних й да купува Ленор....

# 125
Ариел за цветно /прах/ съдържа ли съставка за предотвратяване преноса на боя? Наскоро купих такъв, изпрах няколко перални и впечатлението ми е, че цветовете се смесиха и замазаха. Имам представа кои от дрехите пускат боя, съответно слагам кърпички за улавяне на цветовете, когато се налага. В случая обаче нямаше такива дрехи и резултатът ме изненада. Сега се чудя аз ли съм объркала нещо или си внушавам, че има промяна. Rolling Eyes
За съжаление не си внушаваш и промяна има. Забелязах я сега, когато проверих специално във връзка с въпроса ти. Ако в предния прах Ариел имаше две съставки, предпазващи от пренос на багрила, а именно Vinylimidazole/VP Copolymer и Polyvinylpyridine-N-Oxide, то сега тези съставки отсъстват от списъка.
Извадили са ги от праховете за цветно в абсолютно всички европейски държави.

Гледайте как човек може да ги усети тези работи и без да се рови в съставки и декларации.

# 126
Тоест...към днешна дата има само една съставка или изобщо липсват такива?

# 127
Написано е ясно: "тези съставки отсъстват от списъка". Няма нито една. Оставено е на anti-redeposition съставките или и аз не знам на какво.

# 128
Да де...двете, за които се говори, отсъстват. Но може да има някоя скрита, която не се коментира в поста..

Ясно, благодаря.  bouquet Не ми харесва това Confused

# 129
Не, няма нито една съставка, която обикновено се ползва в перилните за цветно против пренос на багрила.
Личното ми мнение е, защото може да има други мнения, че не бих ползвала този прах без цветоулавяща кърпичка. Дори не бих го ползвала изобщо, защото ми писна от простотии и промени към по-лошо.

# 130
Да, много разочароващо наистина Tired

# 131
И сега какво излиза - Ариел-а за цветно прах не е това, което беше и който тук беше обявен за Номер 1. Жалко...

# 132
Ами беше обявен за добър, защото е бил към онзи момент... нещата се променят.
Аз се надявам да не са спестили и от другите съставки-активатор, фотоизбелители и т.н, тоест поне да изпира качествено, ако и да се получава боядисване на дрехите...
Вероятно заради пари са им махнали тези съставки за пренос, да им излиза по-евтино продукта..знам ли, разсъждавам си...

# 133
 Laughing А преди няколко дена като казах ,че съм недоволна от нега потребители тук ми обясняваха че трябвало правилно да дозирам и да не претъпквам пералнята и нямало да имам проблеми- да се науча да пера с две думи.
Пък той праха вече бил скапан

# 134
Sekhmet, в праховете Денкмит, Персил и в течното Омо за цветно има ли съставки против пренос на цветове? Добре, че свърших Ариел-а миналата седмица и не взех отново.

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 11:26 от _Smile_

Общи условия

Активация на акаунт