Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 755
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
Това веро, което си показала, мирише на лимони, а ultrasensitive няма никаква миризма. Всичките им варианти според мен мият еднакво добре, просто различно са оцветени и парфюмирани.

# 106
  • София
Sekhmet би ли споделила, кои омекотители не съдържат мазнини.

# 107
  • Варна
TAED наистина знае много - моите извинения  bouquet Малко извън темата...спомням си как една ветеринарка, която е биохимик в чуждестранна лаборатория, ми каза, че законът не задължава производителите на храни за домашни любимци да пишат всичко на етикета, и спокойно си слагат пристрастяващи вещества вътре #Crazy Котаците са най-засегнати, защото имат по-тясна уретра, и не само.Виждал съм немалко котки и кучета, които се пристрастяват към едни гранули и не кусват каквото и да било друго...Тя препоръчваше да не се купува никаква храна за домашни любимци, а да се заложи на месо / карантия, риба и прочие.Аз бих допълнил - сварени яйца.Няма по-добра храна за домашните хищници.Далеч не зная много по темата, но когато видях, че в темата пише за дИбел кУтарак, сметнах, че мога да бъда полезен Mr. Green

# 108
Вече в постоянния асортимент на Лидл има цветоулавящи кърпички Formil. 24 броя са на прекрасната цена от 3,89 лв., затова искрено се надявам да се задържат. За разлика от някои други по-евтини (Брайт), тези са много добри.

Сега, не ме питайте що съм прочела Лили вместо Лидл, и сега ходих в Лили да ги търся тези кърпички Crazy Мозъкът ми премигна в началото и ми подаде инфо, че е странно Формил в Лили да търся, но кой да го слуша..не го отразих изобще Naughty Та така, няма ги в Лили тези кърпи, да знаете де Mr. Green

За храната за домашни любимци да се намеся и аз - влагат прекалено много въглехидрати в нея като съдържание.... затова и котараците и кучетата дебелеят от нея. В темата за високо мазнинното -ниско въглехидратното хранене /ВМНВХ/ сме го коментирали това преди година някъде май..

# 109
Първо, моят котурак изобщо не е дебел, даже е твърде елегантен поради изключително капризната си същност и вродена нервност. По тази причина си беше спечелил прозвището "еленска нервозна пачуха" (по "Швейк"), но после, с остаряването и улягането му, то бе променено, както е обяснено в точка 2. Не е тук мястото да демонстрирам уличната му красота със снимки, а в темата за котките не ми се ходи, щото много лигавщини, много нещо.
Второ, така вкъщи се бъзикаме помежду си за котката по повод "Българи от старо време", хаджи Генчо и неговия "дебели котурак", който хаджи Генчо твърде много обича. Ако се върнете към тази книжка, ще видите колко много е отделено за котурака и колко забавно е описана любовта между двамата. Аз, разбира се, опашката на моя не съм и помисляла да режа.
Единствената причина да спомена котурака е да обясня какво търся непрекъснато в DM.

И по темата.
Sekhmet би ли споделила, кои омекотители не съдържат мазнини.
Не ми е известно да има такива. Всички използват едно и също основно активно вещество.

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 13:32 от Sekhmet

# 110
Край! Не издържах! Взех течно Омо за цветно от Лили. И освен, че взех течен препарат, за който са изписани стотици мнения, че не е препоръчителен, е за 40 пранета. Вчера имаше 10 бр в магазина, днес останали "само" 5 и да не взема да остана по-назад (все едно никога повече няма да заредят) награбих един. Официално си забранявам всякакви своеволия повече в магазини за перилни препарати! Между другото от бутилката мирише страшно силно. Ароматизирах целия офис, а ароматизаторът ни колкото и да се напъва, не може да пребори мириса на гела. Не ми се мисли за ефекта върху чаршафите... ще го комбинирам със Семана, защото не вярвам друг омекотител да надвие.

ПП Ще отскоча и до Лидл за кърпичките и приключвам с перилните неща за тази календарна година!

# 111
 teta75, аз също прочетох Лили, и си казах " ех, ... ние си нямаме пък си нямаме такъв магазин"  Laughing

# 112
Нали е затворена капачката, как така ароматизира цялата стая?

# 113
Отворих го, след като го донесох. Много е силен аромата и още се усеща, не се шегувам. Стаята не е голяма. Определено е по-силно ароматизиран от универсалното Омо.

# 114
И аз днес намерих в един магазин течния Омо за цветно. Малка туба 20 пранета за 7.70 лв. Добра му е цената, но друг път ще взема. Важното е, че и тук го има  Laughing  Помирисах го, но нищо фрапиращо. Аз на такива силно миришещи омекотител не слагам, за да не се "бият" ароматите.
Ще следя за отзиви  Simple Smile

# 115
7.70 лв за 20 пранета е супер цена, в момента на промоция Ариел е 7.59 лв в Пикадили (за сравнение). Тук имаше гел само 40 пранета за 14.56 лв и капсули 24 пранета за 10.79 лв. Предпочетох гела, защото мога да го дозирам и за по-малко пране. Омекотител слагам, защото се гладят по-лесно дрехите с него, а и са по-меки. Ако не се разберат с черната Семана, ще взема някой сенситив без аромат. В събота най-вероятно ще пусна чаршафите с него и задължително ще споделя как е.  Peace

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 15:30 от _Smile_

# 116
От пробите на първо пране Корал за черно, чудесен резултат и Лаватрис за силно замърсено пране приятно ме изненада, едни покривки и панталони на малкия със зелени колене от трева ги изпра без никакво предварително третиране.

# 117
  • Варна
Днес минах точно покрай ДМ във Варна.Въпреки сериозното велосипедно падане и силна болка в рамото, отбих се в магазина.За 12 лв имаше прах за цветно пране, с доза 85 мл / 67.5 грама, в лилава опаковка.Имаха само две бройки.Четох в темата, че нещо спират прахове от ДМ, та се зачудих...дали да не се презапася и с двете бройки ?
  В момента имам Bingo Starry night и Bingo Automat Color Booster.Как се сравнява ДМ-ският с тях ? Помня похвали за ДМ-ския, че той пере засъхнали петна...нещо подобно имаше в темата.

# 118
Не ги спират. Не се презапасявай.

# 119
Ариел за цветно /прах/ съдържа ли съставка за предотвратяване преноса на боя? Наскоро купих такъв, изпрах няколко перални и впечатлението ми е, че цветовете се смесиха и замазаха. Имам представа кои от дрехите пускат боя, съответно слагам кърпички за улавяне на цветовете, когато се налага. В случая обаче нямаше такива дрехи и резултатът ме изненада. Сега се чудя аз ли съм объркала нещо или си внушавам, че има промяна. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт