Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 702
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
Повечето нейонни кополимери имат двойно действие и се използват и за двете, т. е anti redeposition и dye transfer inhibitors.  Разбира се, едни са по-ефикасни в едното, други в другото, но механизмът на действие е идентичен.

От туй нищо не разбрах Mr. Green

Облаче, прах денкмит за цветно и за бяло не се спира, за ултрасензитив *с бебето* - не съм сигурна, че не се спира. Последната информация беше, че се спира Rolling Eyes

# 151
Повечето нейонни кополимери имат двойно действие и се използват и за двете, т. е anti redeposition и dye transfer inhibitors.  Разбира се, едни са по-ефикасни в едното, други в другото, но механизмът на действие е идентичен.

От туй нищо не разбрах Mr. Green

Облаче, прах денкмит за цветно и за бяло не се спира, за ултрасензитив *с бебето* - не съм сигурна, че не се спира. Последната информация беше, че се спира Rolling Eyes

Тета, бременелският ми мозък толкова ще прочете  hahaha  , благодаря ти  Hug

# 152
Той Стедра по-назад питаше за праховете за бяло и за цветно дали да се презапаси, и Гес му отговори, че те няма да се спират. Там не е ставало дума за бебешкия вариант. Ако съм разбрала правилно, бебешкия прах се спира..дано не те объркам.

# 153
  • Sredets/Burgas
Благодаря...
Тогава не би следвало да изсветлява дрехите....прах Ариел колор де. Поне това си помислих, като се сподели, че не запазва цветовете на дрехите....но може би Butterfly_Lovehunter е имала предвид, не че избеляват цветовете, а че се завалват Thinking

Не, Тети, точно това имах предвид, че не запазва цветовете...
Съвременния текстил като цяло е гола вода, де...
Има си дрехи, които си пускат с каквото и да ги переш...
За пренос не мога да кажа, защото прекалявам даже с разделянето и трудно бих боядисала нещо...
Червено и розово , жълто и оранжево, синьо и зелено...

Имам една тениска, чисто бяла, с ярко червен кант на ръкавите и деколтето...
Е, каква е тази боя не знам, ама се пере само с бял прах и не е мръднал цвета 2-3 години.
Тъй че доколко може да съсипе един прах цвета на дреха,
мисля, че зависи в голяма степен и от самата дреха...

# 154
Извинявам се ако е прозвучало малко на... китайски.  Пиша от телефон и гледам да пестя от кълване. Когато се прибера ще се опитам да обясня по-подробно и на разбираем език.

# 155
Напекло ме е слънцето, та не вдявам много..много Mr. Green Тоест...избледняват ти цветовете значи..

Аз тези неща не ги забелязвам много, драстично избледняване не констатирам Rolling Eyes...
Мога да позная само ако сравня две еднакви дрехи например - детето има две еднакви жълти блузи, едната е прана наравно с тъмните му дрехи, но с прах Ултрасензитив де, и сега е цвят горчица Whistling другата, наложена до първата, е млечно жълто...Напоследък ги деля по-светлите - отделно ги пускам, но са малко като количество и трябва да въртя почти празна пералня...

Таед ... от телефона е гадно:peace:
...ще ми бъде полезно bouquet

# 156

Тъй че доколко може да съсипе един прах цвета на дреха,
мисля, че зависи в голяма степен и от самата дреха...

Абсолютно подкрепям  Peace Имам бяла жилетка от миналата зима прана само с прах за деликатни тъкани и сушена постлана на кърпа, без да виси от никъде. Стана на нищо подобно за един сезон - разтегната и по ръкавите на топчета. Имам и копринен потник винено червен на повече от 3 години, нося го и зимата, ако имам по-специален повод, а лятото доста често - цветът е все едно сега е купен. Пера след всяко обличане, когато имам прах за деликатни - с него, когато нямам - с прах за обикновено цветно пране. По същият начин и с чаршафите. Миналата година тъмно кафяви, току що купени комплекти от едно изпиране с прах за цветно станаха на черти и изсветляха, а имам и на години, при постоянна употреба и пране - без забележка към цветовете.

# 157
Пускам състава на 3 био прахове за бебешки дрехи и да помоля по-разбиращите да кажат има ли нещо био и заслужава ли си да ползвам някой от 3те  или да си карам на Персил Сензитив , благодаря  bouquet

Скрит текст:
Прах #1 Количество: 500г / 34 пранета
Съдържание: sodium cocoate (cocoa butter based), sodium carbonate (washing soda), borax, sodium bicarbonate, sodium percarbonate
Дозировка и начин на употреба: 1 супена лъжица при нормално замърсено пране / 2 супени лъжици при твърда вода и силно замърсено пране. Ще усетите целия ефект от продукта след един пълен цикъл на пране на пералнята с него, който ще почисти остатъците от друг препарат по машината. 

Прах#2 Съставки: Растителен сапун, Повърхностноактивни захариди, Мастни алкохол сулфати, Алкохол, Млечна киселина, Натриеви соли на янтарна киселина, Пшеничени протеини, Етерично лавандулово масло *, Вода
* От контролирани биологични насаждения
1500 мл. AlmaWin течен препарат концентрат е достатъчен за 36-40 перални цикъла. Използвайте около 35 мл. за едно изпиране.
1 дозировъчна капачка = 30 мл. Не е необходимо да предозирате. 35 мл. от препарата са напълно достатъчни за качествено изпиране.

Прах #3 Съдържание: Water Cocamidopropyl Betaine (coconut‐based surfactant) Sodium Coco‐Sulfate (coconut‐based surfactant) Cocamidopropylamine Oxide (coconut‐based surfactant) Phenoxyethanol Methylisothiazolinone Equisetum Hiemale (Horsetail Plant) Extract Methylisothiazolinone
53 дози.
Без аромат

# 158
Сега даже и марките на праховете ще ти кажат Laughing

# 159
Сега даже и марките на праховете ще ти кажат Laughing

Laughing Laughing Laughing  за тях няма скрито покрито знам  Mr. Green 
Понеже имам много алергии и се чудя какво да правя с праха за пране, а миналата година бях показвала един на Гес и беше казала, че няма нищо био в него и за това сега даже не съм го включила . Но за собствено успокоение искам да знам, че съм избрала възможно най-добрият прах за пране, ако няма да има ултрасензитив на ДМ  Rolling Eyes

# 160
В ДМ в МОЛ Сердика, София казаха, че не е спрян Ултрасензитив Денкмит, а че временно няма внос. Очаквали го скоро.

# 161
Боже, тук е станала буря! Двайсет и кусур мнения от последното ми влизане! Това не е било от много време.

Никой прах от DM няма да бъде спрян. За Ultrasensitive има два въпроса на фейсбук страницата на DM и отговорът е, че временно има проблем с доставките, защото ще бъде "релансиран" (каквото и да означава това).

Мис Облаче, не бих ползвала нито един от трите. Хайде, може би третият.
Перилен препарат, който съдържа предимно сапун и почти нищо, което да предотврати сапунът да се отложи в пералнята и върху дрехите заради твърдата вода, за мен не е опция.

Пак повтарям, личното ми мнение е, че прах за цветно, в който няма специални съставки, насочени специално към предпазване от пренос на багрила, не бих ползвала. Не, че те дават 100% гаранция, но по-добре отколкото без.
Опитът ми е с капсулите на Ариел и с английски Persil small & mighty и капсули: определено с времето цветовете почват да се смесват - по-светлите дрехи поемат боя от по-тъмните и стават гадни и грозни.

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 15:32 от Sekhmet

# 162
Боже, тук е станала буря! Двайсет и кусур мнения от последното ми влизане!

Никой прах от DM няма да бъде спрян. За Ultrasensitive има два въпроса на фейсбук страницата на DM и отговорът е, че временно има проблем с доставките, защото ще бъде "релансиран" (каквото и да означава това).

Мис Облаче, не бих ползвала нито един от трите. Хайде, може би третият.
Перилен препарат, който съдържа предимно сапун и почти нищо, което да предотврати сапунът да се отложи в пералнята и върху дрехите заради твърдата вода, за мен не е опция.

Sekhmet , аз за това се допитвам до вас, преди да се набълбуча с глупости и понеже не разбирам от състав, никой прах нищо не ми говореше ,  bouquet благодаря ти

Значи чакам Ултрасензитива , ако не Персила  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 163
Не знам, така, както е написано, не вдъхва никакво доверие. Приличат на праховете, които американците си забъркват сами вкъщи.
Виждала ли си тези капсули? Нови са на пазара. Може да са хубави. От това, което са написали в декларацията (отделен е въпросът доколко е вярно), повече доверие вдъхват от онези "био" бъркочи.
Скрит текст:

# 164
  • Пловдив
Аз вчера ги купих тези капсули (от Лили, с карта са намалени) и веднага пуснах едно детско обилно лекьосано пране. Храната се изпра без проблем, само малко петно от масло (за кола) е останало на една бяла тениска.

Общи условия

Активация на акаунт