Перилни препарати и омекотители – 40

• 55 362
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
А това "1-Vinylimidazol und 1-Vinyl-2polyvinylpyrrolidon" от онези неща против пренос на цвят ли са? Peace
Именно.

Наистина съдържа. Не знаех, че някой още ги ползва за пране, мислех че са останали само в препаратите за машини за съдове. Това не е ли изключение? Има ли и други марки, които ги съдържат?
Dr. Beckmann и Denkmit "соли" за петна, като Denkmit е собствена марка на дрогерии DM и се произвежда или от Dr. Beckmann, или от Heitmann, но от кой точно е трудно да се каже.
Попадала съм на един хърватски прах за пране Oliver Futura, който съдържа манганов катализатор. Като цяло изключенията само потвърждават правилото, че не се използва масово, което е твърде, твърде жалко.

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 14:35 от Sekhmet

# 556
Тези катализатори бяха отречени след фиаското на Unilever с техния Persil Power  през 90-те и скъсаните гащи... Оттогава никой не се осмели да го ползва, а той работи само трябва да се внимава с концентрациите и дозирането на препаратите.

ПП: Тази формула ми е малко странна обаче. Аз не бих сложил ПВП/ПВИ и оптични избелители в една формула защото полимерът ще ги захване. Така нито той, нито избелителите ще са достатъчно ефективни.

# 557
BASF си го предлагат под търговското име Tinocat. Ето брошура. Едва ли е същият като този на Юниливър.

Аз започнах редовно да слагам по половин доза от тези "соли" за петна с катализатора и съвсем определено мога да кажа че има страхотен ефект. По половин, защото праховете, които ползвам, и без това съдържат достатъчно избелители.

Тази формула ми е малко странна обаче. Аз не бих сложил ПВП/ПВИ и оптични избелители в една формула защото полимерът ще ги захване. Така нито той, нито избелителите ще са достатъчно ефективни.
Прахът OMO Ultimate, който се предлага в момента в България, също съдържа PVP (даден като dye-transfer inhibitor) и оптични избелители.

# 558
  • На брега на реката
Може ли снимка на тези „соли” на ДМ. bouquet

# 559
То е всъщност препарат против петна, но на немски се води Fleckensalz (Salz - сол) та затова го наричаме така.
Скрит текст:
Струва 4,19 лв., а в Германия - 0,85 евро.

# 560
BASF си го предлагат под търговското име Tinocat. Ето брошура. Едва ли е същият като този на Юниливър.

Аз започнах редовно да слагам по половин доза от тези "соли" за петна с катализатора и съвсем определено мога да кажа че има страхотен ефект. По половин, защото праховете, които ползвам, и без това съдържат достатъчно избелители.

Подобно съединение е. Иначе се ползва доста в по-скъпите таблетки за съдомиялни машини. Просто не знаех, че някой все още се престрашава да го влага и в препарати за текстил.

По отношение на смесване на багрила със съставки за инхибиране на нанасянето им, вероятно Unilever са единствени и защо го правят не ми е ясно. Стилбените наистина образуват много стабилни комплекси с пиролидона и двете съставки се обезмислят до немалка степен. Друга грешка, която се допуска е да се слагат цветоулавящи кърпички и препарат с оптичен избелител. Резултатът е, че поне половината от него се отлага върху кърпичката вместо върху дрехите.

# 561
Не са единствените. Сега се сещам, че старите формули на Ariel Mountain spring и Ariel touch of Lenor Fresh (в плика, преди да го набутат в кутия) съдържаха също PVP. Но това вече няма значение, защото прахът е променен. Това, което пишеш обаче, е полезно за тези, които искат или не искат оптични избелители върху дрехите.

# 562
Според вас, мога ли да пусна дантелени бели пердета с прах Ариел за бяло, като дозата е 1/3 от посочената за нормално замърсено пране 4 кг или да търся специален препарат за пердета? Четох, че повечето такива не са по-различни от обикновените прахове/гелове за пране, а и правели доста пяна. Така ли е?

# 563
Не са единствените. Сега се сещам, че старите формули на Ariel Mountain spring и Ariel touch of Lenor Fresh (в плика, преди да го набутат в кутия) съдържаха също PVP. Но това вече няма значение, защото прахът е променен. Това, което пишеш обаче, е полезно за тези, които искат или не искат оптични избелители върху дрехите.

Погледнах го това Омо. Ако това, което са написали е вярно, там ОИ е толкова малко, че няма значение. На практика никой не знае дали е така, тези декларации за състава нерядко се неверни или поради немърливост или с цел запазване на търговска тайна. Истински формулировки с двете съставки заедно аз поне не съм виждал, но и отдавна нямам достъп до такава информация.
Дали в един препарат има ОИ се установява сравнително лесно, трябва само да му светнете с УВ лампа.

Smile,
Изпери ги с препарат за бяло, няма нужда от специален препарат за пердета.

# 564
Дали в един препарат има ОИ се установява сравнително лесно, трябва само да му светнете с УВ лампа.
Ей така ли?

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 15:45 от Sekhmet

# 565

Точно така.

По баровете често използват такива лампи и половината народ свети. Много е "привлекателно" когато някое момиче със светещи зъби ти се усмихне, защото се ползват и в избелващите пасти за зъби, че и в гримове...

# 566
Голям майтап. Joy

_Smile_, сложи по-малко прах на пердетата, защото голяма пяна те чака с 1/3 от дозата. Като трябва да пера пердета и се втрисам. Май на ръка ще ги пера вече.

# 567
Много интересна дискусия тече, онагледена и с картинки, демек доказателствен матРиал Laughing

Четох, четох...уж разбрах, но не съвсем Mr. Greenможе ли да ми го смелите лекинко, моля? Mr. Green

Прах за цветно, ако добавя от показаните соли/препарат против петна/ на Хайтман или на ДМ - така омекотявам водата и предотвратявам избеляването на дрехите от белината във водата ли?
Значи Ариел колор примерно + соли Хайтман/или соли на ДЛ/, или течен вениш? Но малко се добавя, една щипка дет се вика, м?

# 568
Голям майтап. Joy

_Smile_, сложи по-малко прах на пердетата, защото голяма пяна те чака с 1/3 от дозата. Като трябва да пера пердета и се втрисам. Май на ръка ще ги пера вече.

Благодаря, ще сложа по-малко, за да не гоня пяната из кухнята после. Дано няма поражения...

# 569
Ако са тънки пердетата, някой беше дал съвет първо да се пуснат евентуално само на изплакване, колкото да им се обере праха. Но всеки си преценява де...

Общи условия

Активация на акаунт