Перилни препарати и омекотители – 40

• 54 616
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
Е да де, Юниливър България ЕООД, жк. Младост 4, ул. еди-коя си. Иначе козметиката и шампоаните (в последните бих казала, че са много, много зле, най-лошите шампоани, които съм ползвала) са на челно място по регалите.

Не мога да си спомня коя година ОМО, Деро/Сърф и Коколино навлязоха в България, но нещо не им потръгна и около 2003-2005 ги спряха, но после през 2011 пак ги пуснаха, което е чудесно, разбира се. Имам спомени, че съвсем в началото на демокрацията ОМО се внасяше не от Юниливър, беше хит заедно с гръцкия Есекс и беше пълно с негови ментета.
Ако си поставят за цел, ще го наложат. ОМО е чудесен продукт, който напълно отговаря на изискванията на българския потребител - избелва, мирише до небето и обратно и е пълен с шарени гранулки. Laughing Засега има само рекламки по телевизията, но не е достатъчно.

Намерих сега постинг от 2009 г. на един потребител Дедо, който се занимаваше с пазарни проучвания за Нилсен. Ще го пусна за тези, на които им е интересно какво се е случвало на пазара преди... векове:
Скрит текст:
Историята е следната. Преди 5-6 години започна бясна надпревара за заемане на пазара в бюджетните прахове/бонукс,ехо,бинго,тест, досиа и подобни/. Юниливър имаха такъв - първо Сърф, после Деро, произведени в Унгария, после в Румъния. Загубиха яко битката, а с Омо загубиха позиции спрямо Ариел и Персил. Преди 12-13 години Омо бе най-продавания прах в България / с 50% повече от Ариел...Персил нямаше.../и най-фалшифицирания по гаражите. Тогава още нямаше Юниливър България. После започна да идва от Полша или Унгария и постепенно остана в миманса. И с рекламната политика, и с пазарните позиции постепенно бе изместен. Така Юниливър решиха в препаратите да оставят само брандовете Циф и Доместос и там да съсредоточат средства, както и в козметиката.
Иначе Юниливър е една от петте най-добри световни фирми в бранша с чудесни продукти, но политиката им тук наистина ни ощетява. Ползвам лично Корал за черни и Кушелвайх/коколино/. Споделям твоето мнение за Омо, но имай в предвид, че в Гърция Омо е по-слабия прах/ силният е Скип/. В Германия също е по-слабия, може би и в други държави е така. Но тук бе от лидерите, докато го занемариха сами.

# 661
Така е. В първите няколко години след 89-та, ОМО се внасяше, като почти всичко друго, т.е. полулегално. P&G бяха първите, които установиха представителство, опитаха да направят що-годе нормална дистрибуция и да влагат пари в реклама (спомняте ли си прословутото: "СЪС какво пере Европа?!").  Unilever залагат главно на хранителния сегмент (Knorr, lipton, Carte D'or...), на масовата козметика (Rexona, Dove, Axe...) и на почистващи, но не перилни препарати (Cif, Doмestos).  Явно са преценили, че капацитетът на вече наситения, малък  и неплатежоспособен пазар не си заслужава инвестицията в сегмента грижа за тъканите. Въпреки това, малко по малко се наместват на пазара. Допреди 5-6 години съвсем ги нямаше.

# 662
Ще се наместят, явно са се захванали с тази задача.

Ей, сега като четох тези неща взех да си спомням. 90-те бяха страшно време. Никога не бих искала да ги преживея пак, па макар и да си върна младостта. Недоимък, предприятието, в което работех толкова години, го унищожиха и си загубих работата. Праховете за пране са ми били най-малкия проблем, но след това, което ползвахме преди 89-та, тези ни се струваха върха на лукса, дори най-ужасните прахове на света - Ава и Досия на Бенкийзер.
А през 80-те свекърва ми носеше цели куфари с Биопон от Унгария и Персил в платнени торбички от Югославия. Joy Биопон беше много добър прах. Тогава Персил и Диксан се произвеждаха в Югославия по лиценз, продаваха се в платнени торби и който можеше да се снабди, го къташе като злато, защото във Верила произвеждахме прах, който ставаше на бетон още при насипването в кутиите или пък се ръсеше по целия път от магазина до вкъщи. Joy Даже май още пазя някъде тези платнени торби. Можеше да си ги разшиеш и да си направиш кухненска кърпа. Сега Мерима, един от заводите, които произвеждаха тези лицензионни прахове, е собственост на Хенкел. Имаше реален шанс Хенкел да вземе Верила и сега там да се развива производство за милиони, но алчните мръсници го провалиха.

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 00:42 от Sekhmet

# 663
Как ми върна стари спомени. И аз пазя някаква платнена торба. А за Биопона-имам ужасни спомени с него. След първото пране кожата на дъщеря ми и на мъжа ми почервеня в участъка,където се е докосвала до праната дреха. Дъщеря ми беше сякаш с червено потниче. Перях с Перла,която си наливаше вода бол. А и винаги съм четяла етикетита и съм спазвала указаните дози. Веднага спрях да го ползвам. Какво е съдържал алергенно-не зная.

# 664
Биопон имаше и български, на Верила.
Като цяло, за препартите на Верила от преди 89-та може да се каже, че бяха произвеждани по крадени от запад рецепрути и побългарявани. Най-големият им проблем обаче беше технологията на гранулиране, това така и не можа да бъде усвоено. В резултат на това, праховете бяха хигроскопични (спичаха се) и се разтваряха трудно. Другото кофти беше миризмата.

# 665
  • София

Пп Редактирам се - Персил сензитив пере по-добре от Персил за бяло.  Mr. Green

Тоест въпросният Персил сензитив е само за бяло ли?...

# 666
Прахът Персил сензитив е за бяло, защото съдържа избелители.

# 667
  • Пловдив
Новият Persil до 1.09 в Елитис е 7 лева, течното ОМО за цветно е 7.59лв, днес го взех за проба.

# 668
Ех, как ме върнахте в младостта. Laughing Майка ми переше с Биопон, повече го харесваше от другия на пазара, забравих му името. Переше с пералня Роса, май беше. newsm78
А с Омо имам хубави спомени (ММ преди да се оженим го ползваше, после и аз), переше добре, но после явно съм попаднала на менте и спрях да го ползвам, защото не ми харесваше как изпита.
Откакто следя темата се върнах към Ариел (този за бяло изпра петно от доматен сос на блузата на малката от първия път ). Сега съм с Ариел и за цветно, доволна съм. При следващото ходене до Варна ще взема от dm праха им за цветно. За бяло ще остана на Ариел.

# 669
Да, отвреме-навреме малко спомени не вредят.

Новият прах ОМО за цветно е чудесен. Като за първо пране няма неизпрано петно, не оставя следи, белите кантове по някои спортни дрехи си останаха бели. За любителите и нелюбителите на аромати да кажа, че мирише здраво - надвива омекотителя и дори след изсъхване дрехите носят аромата на праха, макар и по-дискретно, но се усеща. Друго не знам какво да кажа. От първо пране това са ми впечатленията.

# 670
  • София
Супер  Значи го чакаме на прилична цена в София. Simple Smile

# 671
  • София, Младост
Да, отвреме-навреме малко спомени не вредят.

Новият прах ОМО за цветно е чудесен.

Уф, спри се, моля  Hug. След капсулите ОМО за цветно, сега друга муха ми бръмчи в главата. Аз съм истински пристрастена към Unilever продуктите, пък кой каквото иска да говори/пише за тях  Embarassed.
Че ми и припомнихте любимия в студентските ми години Surf. Може да е бил бюджетен, но пък изпираше и ухаеше прекрасно. Истински страдах като изчезна  ooooh!

# 672
Добре де, изхаби капсулите и тогава. Тъкмо ще се появи из магазините

# 673
  • София, Младост
Е, то така ще стане докато стигне и до София капсулите ще заминат  Laughing

# 674
  • София
Е, то така ще стане докато стигне и до София капсулите ще заминат  Laughing

Не е точно така.Wink

От четвъртък във Фантастико прах и гел Омо ще са на 6.99.

Общи условия

Активация на акаунт