Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са вашите съвети за по-лесно и ефективно готвене?
Как съхранявате плодовете и зеленчуците, които купувате в момента?
Как се прави плодов пай?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са вашите съвети за по-лесно и ефективно готвене?
Форумът предлага няколко съвета за по-лесно и ефективно готвене. Някои от тях включват закупуване на прясно мляко от баба, замразяване на подправки като копър, използване на мултикукър и съхранение на плодове и зеленчуци във фризера. Освен това форумът споделя идеи за използване на остатъчни продукти, като например използване на останали кюфтенца за пълнени чушки или боб с наденица.
-
Как съхранявате плодовете и зеленчуците, които купувате в момента?
Форумът предлага няколко метода за съхранение на плодове и зеленчуци. Някои от предложените трикове включват поставяне на домати в малка кошница с „пъпката“ надолу, съхранение на краставици, чушки и моркови в найлонови торбички в хладилника, както и замразяване на нарязани домати за използване през зимата.
-
Как се прави плодов пай?
За да направите плодов пай, смесете брашно, сол, бакпулвер, захар, яйца и кисело мляко или прясно мляко с мазнина. Изсипете тестото в тава за печене с хартия за печене. Подредете плодове и ядки отгоре и поръсете със захар. Залейте пая със сок от плодовете. Печете във фурната, докато клечката излезе суха.
Така като ти гледам идеите, май такава тенджера под налягане няма много много да ти върши работа. Иначе и аз много обичам на пара да готвя. Тенджерата я ползвах преди при майка ми, но в момента нямам и ми липсва само малко, но преживявам без нея.

По принцип само от беленето започват да ми сълзят очите, а като почна да режа е направо ужас.