Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 119 196
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Присъединявам се към Вас,момичета!
С един мисед от 2015г съм ,при който не ме кюретираха  #Cussing out кървях си повече от 20 дни ! И вече 2 АГ се съмняват за възпаление ,следствие на това. Днес при преглед АГ ми предложи лапароскопия за проверка на тръбите и "спукване " на 5см. киста . Аз нещо се дърпам,заради престоя в болницата Sad могат ли да ме пуснат да си ходя след "операцията"? newsm78

# 211
С един мисед от 2015г съм ,при който не ме кюретираха  #Cussing out кървях си повече от 20 дни ! И вече 2 АГ се съмняват за възпаление ,следствие на това. Днес при преглед АГ ми предложи лапароскопия за проверка на тръбите и "спукване " на 5см. киста . Аз нещо се дърпам,заради престоя в болницата Sad могат ли да ме пуснат да си ходя след "операцията"? newsm78
Мисля, че не.. освен ако не е диагостичана. На мен ми махнаха също толкова голяма киста, лежах 24ч в реанимация след това в отделението около седмица. Не се притеснявай всичко ще е окей, ако имаш въпроси обърни се към мен Simple Smile

# 212
Мисля, че не.. освен ако не е диагостичана. На мен ми махнаха също толкова голяма киста, лежах 24ч в реанимация след това в отделението около седмица. Не се притеснявай всичко ще е окей, ако имаш въпроси обърни се към мен Simple Smile
Ами,ако не е проблем ,разкажи всичко(с каква упойка ,болеше ли след това ,колко голям е разреза ,къде,колко трае операцията и т.н  Wink ) ,няма да ми е излишно . bouquet Защо седмица ,не е ли много? newsm78 Моята АГ,каза два дни .

# 213
Ами,ако не е проблем ,разкажи всичко(с каква упойка ,болеше ли след това ,колко голям е разреза ,къде,колко трае операцията и т.н  Wink ) ,няма да ми е излишно . bouquet Защо седмица ,не е ли много? newsm78 Моята АГ,каза два дни .
Правих я в Блг, при д-р Митев. Ден преди това ме приеха в гинекология за подготовка( консултация с анестезиолог и кардиолог и туморен маркер). Сутринта преди лапарото ми направиха клизма.Упойката е пълна чрез маска и някаква банка, заспиваш за секунди. Операцията ми продължи повече (около 2ч) при нормално време 30-40мин. защото кистата ми се беше обвила около левия яйчник а и имам малко мазнинки в областа на корема, кистата е премахната с малко количество от яйчника, но това не значи, че няма да функционира! След това лежах в реанимация на успокоителни и противовъзпалителни. След операцията чувствах ужасен студ( може би защото я правех миналия месец и беше студено, но лекарите те информират, че е възможно фа те тресе) Мен лично като започна да ме отпуска упойката ми вързаха ръцете, защото не знаеш какво правиш и би могло да премахнеш катетъра и дрена, който слагат. Има лека болка в гърлото заради интубацията, но минава( подобна е на раздразнено гърло при настинка). Разрезите ми са 4 на кръст, като този на пъпа е малко по-дълъг, но това мисля, че е индивидуално според самата интервенция). На др ден започвах да се раздвижвам( въртейки се в леглото) малко е некомфортно защото дърпат конците( аз бях с клипси- на всякъде практикуват различно). Желателно е да не си болна/настинала защото кашлицата ще е болезнена заради опъването. След това не се хранех с люто, боб и т.н. - тежки храни защото при започването на интервенцията изпълват коремната кухина с газ и червата се разместват. Ще проклинаш дупките по нашите улици, хаха чувството е неприятно при пътуване ското след това.След седмицата ми свалиха клипсите, не е болезнено по-скоро гъделичкане, започва и да има сърбеж, който е нормален, защото зарастват раните, след това вече можех да се къпя, но до скоро имах проблем с разреза на пъпа-сълзеше, но с примивки и йодасепт зарастна.  Вече след ококо месец разрезите ми се втвърдиха и корема ми започна да тръпне, но това е нормално. Съжалявам за дългия коментар, надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 214
Благодаря за опита ! Sad
Страшно ми звучи Sad
Аз не бих се навила за кистата ,но все пак ,моят проблем може би е в тръбите ,следствие от гадния мисед...
Утре съм при друга АГ,сигурна съм,че тя ще ми каже нещо коренно различно ,не знам... накрая може би ще трябва да се прежаля Sad
Да те попитам друго ,чакаше ли те някой по време на операцията ? Аз ще съм сама и  Cry ...

# 215
Благодаря за опита ! Sad
Страшно ми звучи Sad
Аз не бих се навила за кистата ,но все пак ,моят проблем може би е в тръбите ,следствие от гадния мисед...
Утре съм при друга АГ,сигурна съм,че тя ще ми каже нещо коренно различно ,не знам... накрая може би ще трябва да се прежаля Sad
Да те попитам друго ,чакаше ли те някой по време на операцията ? Аз ще съм сама и  Cry ...
Спокойно миличка, няма страшно .. Та сь съм на 21-2г. Да съпруга ми и кумата ми ме чакаха пред операционната, но като ме изкарваха не ги познах( те ме галеха, говореха ми) ... но не го правех съзнателно а под въздействието на упойката

# 216
Много ти благодаря за куража! Hug
Ще се включа с още въпроси !  bouquet

# 217
Таня, няма нищо страшно  bouquet Лапарото е сравнително лека операция, аз си тръгнах на следващия ден след лапароскопията. Преспах в реанимация по мое желание, можеше да ме преместят и в стаята, но в реанимация си по-обгрижван  Mr. Green До седмица вече, като ми махнаха и конците от трите разрезчета, те бяха по няма и 1 см, се чувствах доста добре. До две седмици след операцията мога да кажа, че се чувствах все едно не е било. Няма болки след нея, просто малко придърпване при прокашляне и наместване в леглото и при ставане. Сигурно зависи и от годините, но не е страшно, ако си решила да изключиш някои проблеми, действай и успех!

# 218
  • Варна
Таня, всяка болница практикува различно.
Лапарото не е нещо страшно, но са си неприятни някой моменти.
Моето лапаро беше в Плевен, имах доста прегледи деня преди операцията и доста изследвания преминах(пак зависи от болницата и от опериращия).
Упойката при мен не беше с маска, а чрез абокада я вкараха, събудих се в реанимация(нищо не са ми връзвали). Завъртях се настрани, за да мога да се свия на кълбо, че ме боляха яйчниците и абсолютно адекватно си дърпах и намествах тръбите на дренажа и катетъра(в последствие се оказа, че съм си разместила малко дренажа). Предимно ми се гадеше при излизане от упойката и ми беше замаяно. Моят приятел го пуснаха на посещение и постоя при мен около 10 минути, но честно казано предпочитах да се мине без това, защото когато той дойде, на мен ми беше най-лошо и едва говорих и той като ме видя се притесни адски много.  2 пъти ми поставяха морфин и още нещо не се сещам какво и на другия ден ме сложиха  в нормална стая , където ми махнаха дренажа и катетъра. 3 дупки имам , сложна операция с много сраствания съм, болка усетих единствено от махането на дренажа за около 3 секунди., Малко дразнене в гърлото , лепенките ми съм казвала няколко пъти тук ми ги махнаха от още на самото изписване и ми казаха да се къпя без лепенки. Махането на конците също не боля.
Вторник постъпих, сряда операция, четвъртък в нормална стая, петък сутрин ме изписаха. Пътувах Плевен-Варна, почти проспах пътя, но дупките не са ми били кой знае какъв проблем(притисках корема и беше ок) .Моят проблем дойде след операцията - 1 месец бях с разстройство, не излизах от вкъщи  (личната искаше да ме вкарва в инфекциозно дори), но и това мина. 
Преди самото лапаро бях ужасно психясала, ревях постоянно, излязоха ми бели коси дори  Joy , сега 2 месеца и половина по-късно със всичките си странични ефекти от Золадекса, хич ама хич не ми пука  Joy
Мисли позитивно ! Успех !

# 219
Ами ,ще стисна зъби,ако трябва Sad
Нямам друг избор,ако зависеше от ММ да се бях отказала . Имам чувството ,че и така му е добре .... когато стане-тогава ,но явно няма да и както пэрвия път . Sad
Искам да попитам-ако се окаже,че имам проблем,как се процедира ,смисъл дълго ли е лечението ,правят ли контролни прегледи след лапарото ? АГ ,спомена ,че и хормонални ще правя ,но този път без пари ,а по ЗК?  newsm78
пп мнооого ми е тежко ,свеки ми пожелала радост в семейството на близки , а хайде аз коя съм ,но на синът и ?
С кой грехове съм заслужила това -да не искат аз да съм майка на децата на синът и (не казвам на внуците ,защото нито искам нещо от тях ,нито очаквам и т.н...) а сестра му ,питала нямал ли намерение да прави деца ,че дрешки да запазват ,ами не им ги искам.....колко са запознати ,а как само ровят в болката на другите... и се разват ,че съм "дефектна" ,търсят само поводи ,за да ме одумват . Sad Писна ми момичета ,искам просто да имам възможността да износя и родя здраво бебе Cry

# 220
На мен ми правиха операцията преди две седмици и вече я забравих.Няма страшно.Само след операцията ми биха болкоуспокоително,друго не съм искала.Имам и един спонтанен аборт,след който уж нямаше никога да забременея,а забременях и износих живо и здраво детенце.Мисли положително и не обръщай внимание кой какво казва или какво ще каже.Успех  bouquet

# 221
Благодаря за подкрепата !  bouquet
Утре след прегледа ще пиша да се "навивам" ,ако остане съвета за лапарото !
 Praynig

# 222
Привет на всички редовни и не толкова активни(в това число и аз) дами. Бях се включила  в темата малко преди да ме оперират и благодарение на Вас събрах малко повече кураж. Сега обаче отново се обръщам с ново питане към Вас . Резултатите от  хистологията са - еднометриоза на яйчника. Тъй като докторите бяха прекалено заети да ми разяснят какво всъщност е това, аз горе долу се информирах от интернет. Нещото което обаче не откривам е дали е нормално цикъла ми да закъснява. Страх ме е защото за последните 6 месеца цикъла ми закъснява,а като ми дойде не ми спира, освен с оргаметрил. Оказа се че причината е била ендометриозата. Притеснявам се, че в повечето случаи след отстраняване на ендометриозни кисти има и лечение  с медикаменти и инжекции, а при мен няма нищо такова. След операцията ме изпртиха по живо, по здраво да си хващам пътя с думите че всичко е наред. С всеки изминал ден, очаквайки с трепет да ми дойде цикъла, а от него няма и следа се питам дали е възможно всичко да се повтаря, отново кисти и ходене по мъките и всичко преживяно покрай операцията да не е имало полза . ......хубав и усмихнат ден Simple Smile !

# 223
Привет на всички редовни и не толкова активни(в това число и аз) дами. Бях се включила  в темата малко преди да ме оперират и благодарение на Вас събрах малко повече кураж. Сега обаче отново се обръщам с ново питане към Вас . Резултатите от  хистологията са - еднометриоза на яйчника. Тъй като докторите бяха прекалено заети да ми разяснят какво всъщност е това, аз горе долу се информирах от интернет. Нещото което обаче не откривам е дали е нормално цикъла ми да закъснява. Страх ме е защото за последните 6 месеца цикъла ми закъснява,а като ми дойде не ми спира, освен с оргаметрил. Оказа се че причината е била ендометриозата. Притеснявам се, че в повечето случаи след отстраняване на ендометриозни кисти има и лечение  с медикаменти и инжекции, а при мен няма нищо такова. След операцията ме изпртиха по живо, по здраво да си хващам пътя с думите че всичко е наред. С всеки изминал ден, очаквайки с трепет да ми дойде цикъла, а от него няма и следа се питам дали е възможно всичко да се повтаря, отново кисти и ходене по мъките и всичко преживяно покрай операцията да не е имало полза . ......хубав и усмихнат ден Simple Smile !
На мен ми дойде на 16 ден след операцията... нормално е Simple Smile

# 224
  • София
на мен ми дойде на 28-мия ден след операцията, но не съм с ЕМ, до колкото знам веднага след лапаро при ЕМ се почва лечение/подтискане с нещо, при теб провежда ли се?

Общи условия

Активация на акаунт