Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 119 257
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
Разбира се,че може.Аз дори направих инвитро с рецидив на ендометриозна киста на единствения си яйчник.

# 376
Много ме успокои  Peace Благодаря ти Simple Smile Давам си кратък срок и ако няма резулнат ще се ориентирам в друга посока.
Стефи, ти приемаш ли прогестерон ? Задължителен ли е при ЕМ?

# 377
Не е задължителен прогестерона.Аз даже не знех,че лекува ендометриоза. Simple Smile Приемала съм го за поддържане на лутеалната фаза профилактично.Никога не съм имала проблем с хормоните вкл.и прогестерона.

# 378
Здравейте!И моята лапароскопия мина-едната тръба е отстранена,другата си е на място,но е запушена "в началото".Аз още имам болки около диафрагмата и в ребрата.
Желая на всички здраве и успех!

# 379
Анелия, чаках да пишеш  Peace
Това с тръбите никак не е ок Sad Не е ли могъл да направи необходимото за да е проходима поне едната ?

# 380
Здравейте!Моята лапароскопия беше на 02.05.Вчера започна леко кървене,което днес вече е като менструално...Очакваната дата на М е 09.05. Може ли да е подранила,заради манипулацията?

# 381
Ако е работено по яйчниците е възможно М да подрани.

# 382
Благодаря,Стефи!

# 383
Здравейте момичета.Предстой ми лапароскопия  за премахване на киста( съмнение за ендометриоза).Аз съм от стара Загора.Моля ви препоръчайте ми лекар от стара Загора който прави такава операция.Споделете опит който е правил тук кой го е оперирал и къде.Аз съм се насочила към доктор Бузалов, но още не съм решила окончателно.нямам и дата още,чакам да свърши цикъла и съм на преглед.Ще съм благодарна за съвети и споделен опит.Благодаря.

# 384
Утре сутрин ми е операцията за премахване на кисти 🏩 ще пиша след операцията как е минало 😉

# 385
Всичко ще мине наред стискам палци  Praynig моята също за премахване на киста беше на 5-ти и вече се чувствам отлично Simple Smile много положително мислене и ще  си бързо на крака!

# 386
Здравейте операцията ми беше в 12 сега вече съм добре. Имам много леки болки защото съм в цикъл (от 7 месеца нямах ) . След операцията много ми се гадеше и повърнах,но вече всичко е наред. Сега остава да се прибера и да бебеправим 😁

# 387
Момичета ,съжалявам да нахлуването . Страшно объркано е в главата ми ,толкова е несвързано при мен .
С болка в лявата тазобедрена става съм ,която лекуваха не знам колко ортопеди,невролози,ревматолог дори.
Дълго не можеха да остановят причината за болката ,така ме пратиха на гинеколог(ревматолога) ,заради близостта на болката до половите органи и защото съм била бременна и това по принцип отключва при някои жени ревматологични проблеми ,които при мен се отхвърлиха .  
Бях на скенер на малък таз,публикувам ,защото повечето сте запознати с термините ,самите сте минали през това ,може би ще може да помогнете .

Като случайна находка се наблюдава уголемен ляв яйчник 47/30/40мм,с правилни очертания,с хетероденсна структура,в която личат паренхимни плътности -25-35ХЕ,3-4 БРоя зърнисти калцификати,най -големият 11/12/14мм и овална ,рязко очертанакистична на вид лезия с размери 21/18/19мм с централна плътност 0-5ХЕ . В структурата на яйчника се суспектират и други 2-3 бр по -малки с диам.до 10мм кистични структури -вероятно фоликули.
ДД дермоидна киста,хамартом-уместна е УЗ верификация. Заключение ,липсват данни за сакроилеит. Увеличен яйчник с атипична структура .

Има ли момичета с подобна диагноза ?
Болката вече е страшна ,сякаш преминава ток през мен...два аулина дневно не я повлияват дори ..
Доктора първо държеше операцията да е отворена ,но се съгласи на лапаро с условието ,ако се нолажи да премине в отворена .
Може ли да ме посъветвате на коя да се спра ? И мога ли аз да реша каква точно да е ?  И при какви условия се преминава от лапаро в коремна?

# 388
Преди лапарото десния ми крак изтръпваше, болеше и каквото се сетиш...шоколадовата ми киста беше на десен яйчник.

# 389
Болеше ли те в близост до яйчника ,ставата примерно?
Казаха ли ,че се дължи на кистата ? Твоята колко е голяма ?

Общи условия

Активация на акаунт