Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 119 284
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
След като ви споделих за четирите различни резултата от лабораториите относно туморните маркери, да ви разкажа за неочакваното развитие. Вече се подготвях за лапароскопия - в понеделник трябваше да е. Днес последни консултация при лекаря и оп, кистата е изчезнала. Няма я. Резорбирала се е .
И сега какво!!!! Питам лекаря, ами туморните маркери.... Той каза, след като няма ехографска находка, да не ги взимам под внимание.  Особено индекс Roma.  Взимал се в предвид, само в контекста на ехографска находка. И това е. Няма операция.  Лекарят е водещ специалист от Шейново, който често коментирате във форума.

# 271
Ами, честито! Трябва да се радваш, все пак. Grinning

# 272
Чудесно  Peace ей такива новини да се чуват Simple Smile
Обаче Roma ти е 9,10,12 то направо си е на границата. Защо го правим това изследване като не го зачитат?  При мен е 4,5% и не бил от значение, но при теб е друго. Тука не сме специалисти, и сигурно лекарите са прави ,но така с лека ръка да го отхвърли  Tired
И при мен го игнорираха и взеха под внимание СА 125.
Ще ходя при трети док, още едно мнение ще е добре да имам.
Дано повече такива отменени операции да има  Praynig

# 273
При мен беше 3,5.Отидох в онкологията и онколог ми каза да не разчитам на резултата,нищо не значел.Все едно си отишъл и си хвърлил 100 лева в коша за боклук.И аз не го разбрах това,но 6 доктора ми го казаха.

# 274
Здравейте, преди 3 месеца ми правиха лапаро за премахване на киста.. Въпроса ми е: Възможно ли е след такава интервенция поввата оново на киста? Питам защото вече ми закъснява 4-5 дни и се притеснявам да не би пак да се е появила някоя ..

# 275
Да възможно е,с мен така стана.
Но дано да не е това.

# 276
Уфф, дано не е!! Тайничко си мечтая за бременност защото я желаем повече от година, но нямам никакви симптоми нито за цикъл нито за нищо.. само тъпа болка от време на време в оперирания яйчник, а за тест не помислям, за да не се разочаровам за пореден път ..

# 277
Пожелавам ти да е за хубаво закъснението. Simple Smile
Болките в ранна бременност също са характерни,така че стискам палци да е това което желаеш.

# 278
  • София
Момичета, колко време след лапаро-то вече понатоварвахте мускулите?
Питам защото аз изчаках поне 1 месец, мина и 1 цикъл (доста тежък) и скоро започнах упражнения в къщи, но ми се появи и течение от време на време. Чудя се дали не съм претоварила коремните мускули и от това да се е получило нещо, въпреки че ми казаха месец без натоварване само, а и на контролния преглед мин. седмица всичко беше ок...
Благодаря!

# 279
  • Варна
Момичета, колко време след лапаро-то вече понатоварвахте мускулите?
Питам защото аз изчаках поне 1 месец, мина и 1 цикъл (доста тежък) и скоро започнах упражнения в къщи, но ми се появи и течение от време на време. Чудя се дали не съм претоварила коремните мускули и от това да се е получило нещо, въпреки че ми казаха месец без натоварване само, а и на контролния преглед мин. седмица всичко беше ок...
Благодаря!

Аз изчаках един месец и възстанових народните танци , а на втория месец започнах и фитнес. При коремни преси във фитнеса в началото усещах болка , но вече 4 месеца по-късно много рядко усещам болка при тренировка.  Но аз имам и лечение със Золадекс след това и сега нямам цикъл.

# 280
  • София
Благодаря!
И аз нямам търпение за народните танци.. за сега само упражнения в къщи си правя по клипчета и не ме боли докато ги правя - те са за цялостно натоварване и кардио.
Но се учудих на това течение, при положение, че ми свърши преди седмица... newsm78

# 281
Да ви споделя за изследванията на туморни маркери.
След първата лаборатория, решавам, че ще мина в още две, без това ще се мре, ако издържа източване на толкова кръв, пак добре. Идеята ми е , че в един и същи ден взета кръв, ще има сходни резултати. А също така общо с първите изследвания ще имам общо 4 бр. Тези които преобладават, това ще е верния отговор...
Да, ама не....
Лабораториите са : Синево, Цибалаб, Бодимед и Рамус.  В София!
И на четирите резултата пише, че са по метод  Eslia.
E това е!

И аз бпх в тоя филм. И при мен са различни резултатите.
Но правих само в 2 лаборатории.

Според мен на индекса не се връзвай, защото той си изчислява нещо каквото си пожелае и обхваща не само яйчниците, но и ендометриум, шийката и прочие. Маркерите се променят и при ендометриоза, така че тогава пък индекса става абсолютно неадекватен.

# 282
Здравейте!  Моята операция мина (08.03) и на 09.03 ме изписаха. Хапвам кисело мляко, бисквити, супи и малко хляб  (меката част)
Искам да ми кажете на кой ден отидохте по голяма нужда? Колко време ви беше подут корема? Нормално ли е 2 дни след о-я да е така подут и твърд ?Колко време имаше кървене (зацапване) ?При мен има само зацапване.

# 283
Аз имах течение около седмица след лапарото, по голяма нужда отидох след 2-3 дни защо мн ме опъваха клипсите... а коремчето не се притеснявай ще се прибере и то скоро. Аз имах болки в рамената не знам дали е нормално.. може би от разсейването на газта а и червата ужасно ми къркореха Simple Smile

# 284
За радост нямам болки в раменете, само ме опъва , но се търпи.
А това къркорене  Mr. Green ме влудява  Mr. Green да го кажа направо ...напъвам се и нищо . Само кърррр-кърррр .
Сега хапнах и малко месце -варено. Хапнах и киви и се надявам утре да има WC Praynig

Общи условия

Активация на акаунт