Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 119 280
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Хм.... на мен ми позволиха да започна да ям чак,когато започнах да имам газове...може би на 24-я час след лапарото. При мен се получи доста сложно , защото момичето в моята стая (с друга диагноза и операция) беше с разстройство още от интензивно и в крайна сметка тя явно беше с някакъв вирус ,защото доста зазля и ходи през 10 мин до WC. Аз да не остана по назад и аз започнах да ходя по малко. Изписаха ме, прибрах се и така продължих 30 дена !!!!!! Личната искаше да ме вкарва в инфекциозно, защото от нищо не ми минаваше ходенето през 30 минути до WC......
За кървенето... и такова съм нямала, но пък 24 часа имах дренаж в корема (най-гадното в цялата история) може от там да съм се чистила.
И още се чудя за този газ... нито подуване съм имала нито нещо ме е боляло след това. Явно навсякъде и при всеки е различно.

# 286
  • In transit
На мен докторът ми каза да внимавам да не се запичам и да не се напъвам в никакъв случай в тоалетната. Хапвай по-мазна храна, остави хляба и бисквитите за по-късен момент. Аз наблягам на мазни супички от спанак примерно и на яхнии, пак мазнички. Мазното помага за по-лесно изхождане.

# 287
Преди операцията бях много слаба.Въобще не можех да ям.След операцията започнах да ям буквално като прасе,още от болницата.От края на декември до преди седмица бях качила над 5 кг.Като се прибрах пък след изписването няма да казвам как съм яла  Blush Направо се кефех на себе си и хич не можех да се съобразявам с препоръките. Blush

# 288
Благодаря за отг.  Peace   Ще наблегнах на супите и плодове ,защото мазно не обичам.  А аз нямах дренаж ...чудна работа .Слагаха ми нещо в абоката. ..отделно от системата, та то спирало кървенето. Нещо такова ми се върти в главата.
А за газовете се появиха като ми махнаха катетъра и пишках нормално . Преди това абсурд.  Момичето до мен се справи ...по-лесно с това. И толкова много ли се раздува корема  ooooh!
Ако взема бельо за стягане , дали е добре или е грешка?

# 289
  • Варна
Благодаря за отг.  Peace   Ще наблегнах на супите и плодове ,защото мазно не обичам.  А аз нямах дренаж ...чудна работа .Слагаха ми нещо в абоката. ..отделно от системата, та то спирало кървенето. Нещо такова ми се върти в главата.
А за газовете се появиха като ми махнаха катетъра и пишках нормално . Преди това абсурд.  Момичето до мен се справи ...по-лесно с това. И толкова много ли се раздува корема  ooooh!
Ако взема бельо за стягане , дали е добре или е грешка?

Оооо не мисли за бельо за стягане. Ден до пладне ще ти е подуването и скоро ще се възстановиш. Не взимай такива крайни мерки освен, ако не ти се налага утре да облечеш някоя тясна рокля по тялото  bouquet

# 290
  • София
След седмица подуването спада.
Не си позволявайте запек, вредно е!
Вземете дуфалак, лактолуоза или фрутилакс.

# 291
Добре ще те послушам Miss_v няма да взимам бельо, аз даже искам да съм без никакво ,но не става имам някакво зацапване.
Брайда , това ми беше голям зор ...Много се притеснявах , тази сутрин изядох 1 круша и 1 киви , лъжица кокосово масло и след 10 мин разходки из стаята се получи  Praynig Малко ,но но достатично.

# 292
  • София
Корема няма как да падне без редовно изхождане. Тъй като много дни не си била, ако не се получава, вземи си саше дуфалак и си помогни Simple Smile

# 293
Той изобщо не ми действа  Mr. Green по едно време го пиех като сок . Какво мислиш за мелилакс?  Правя си понякога,но се чудя удачно ли е в това положение да правя? И мога ли да пия кафе  newsm78

# 294
  • София
състоянието ти не е такова, че да не пиеш кафе...
аз нито съм била на диета, нито съм спирала кафето, дори в болницата ми дадоха

за тоалетната вземи каквото ти помага, стига да нямаш болки от него

# 295
здравейте и от мен 😀
На 10/03/17 ми направиха лапароскопия в Лондон юперацията е продължила 45 минути и според докторът всичко е нормално имало е сраствания които са отстранени. Изписаха ме няколко часа след операцията. Това което ме притеснява сега е че имам кървене което си е точно като цикъл и е чиста кръв както и болки като при цикъл. И също така болки в разреза на пъпа,другият разрез не го усещам така. А и коремът ми е като на бременна в поне четвърти месец. С две думи чувствам се ужасно 😔. Кога трябва всичко това да премине? И да се чувствам нормален човек?
Извинете ме за дългият пост трябваше да споделя с някой страховете се ...

# 296
И аз съм така като в четвъртия  ooooh! тежи , наболява и никак не е приятно . Моето лапаро беше на 08.03 и все още съм балон .
Кървене при мен няма  newsm78 зацапване и то само по хартията ...По превръзките -НИЩО  newsm78
Ти добре ли се чувстваше в деня на операцията, че те изписаха толкова рано?

# 297
И мен ме притесняваше разреза над пъпа,ама мина.Всичко ме притесняваше,ама мина.Няма страшно.На мен си ми дойде навреме и нямам идея за такова кървене.Какво ти правиха,Славита?
Live_Love,как си миличка?  Hug

# 298
При мен беше лапароскопия с цел поставяне на точна диагноза,имаше съмнения за ендометриоза но се оказа срастване което са отстранили с тази операция. Излязох от упойка доста трудно повръщах много но ми сложиха инжекция и след няколко часа ме изписаха с много болкоуспокояващи. Предният ми цикъл продължи един месец и ми бяха изписали provera за да спре. Аз спрях тия хормони на следващият ден след операцията и сега това кървене... идея нямам.. мисля да изчакам до четвъртък петък и да отида да ги притесня не зная. Този корем кога ще спадне?  И на самите разрези имам едни лепенки които смятам да махна тия дни... в абсолютен стрес съм уж всичко трябва да е на ред а нищо не е на ред много съм объркана момичета...

# 299
Не ги махай сама лепенките.На мен ми изписаха един крем и мисля,че помогна по-бързо да зарастнат раните.И моя цикъл продължаваше 14-17 дни,направо ужас.Не знам още резултатите ми какви са,заради ужасните вируси не мога да отида  Crossing Arms Корема ще спадне.Моя се задържа даже,защото се тъпчех като прасе  Blush

Общи условия

Активация на акаунт