Предстои ми лапароскопия - тема 9

• 119 280
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
На мен корема ми спадна след около две седмици при положение ,че съм с лапароскопия+коремна. Лепенките ми ги махна доктора,когато ми махаше конците. Къпех се с тях. Не се притеснявай,всичко отминава. Странно ми е как те изписват след няколко часа. В болницата,в която бях аз чак след 24 часа ти махат катетъра и те вдигат за раздвижване Simple Smile

# 301
Bandida  Hug съвземам се, имам болки, но гледам да се движа повече .
За втори път ми сменяха превръзки (вчера) на 16 ти пак и в понеделник махаме шевове.
Чакам Ц в края на месеца и после на преглед и резултатите от хистологията. Надявам се да са добре и да започваме  babyuu
Ти как си  Hug
Точно така беше и при мен  Peace като при теб krems 82 ...И аз се зачудих, но явно е била само за диагностика и с по -лека интервенция.

Последна редакция: вт, 14 мар 2017, 21:18 от Live_Love

# 302
Добре съм аз  Hug
Бързо да се възстановявате,момичета  bouquet

# 303
Тук в Лондон изписват на същия ден и аз катетър нямах. Следиха ми само кръвното и температурата операцията ми беше в 5 след обяд и ме изписаха към 1 през нощта. И ме викат на контролен преглед след 8 седмици но ако имам притеснения или не се чувствам добре мога да им се обадя. Конците ми казаха че не трябва да се махат те ще си изгният сами. Само за тия лепенки не си спомням нещо да казаха☹. Голяма каша ми е в главата...

# 304
Наистина е странно  Whistling особено изписване в 1 вечерта ... newsm78
Важното е да се чувстваш добре и да няма неразположение.  И отиди на преглед веднага след първия цикъл.

# 305
Live_Love това трябва да го броя за първи цикъл имам в предвид кървенето което имам сега?

# 306
Ами...Ако сега ти е датата на Ц , го брой за такъв , дали не е от операцията?
Обясниха ми че лапароскопия се прави  след Ц за да няма кървене ...явно  в UK не е от значение ....

# 307
  • Ловеч
Здравейте!  Моята операция мина (08.03) и на 09.03 ме изписаха. Хапвам кисело мляко, бисквити, супи и малко хляб  (меката част)
Искам да ми кажете на кой ден отидохте по голяма нужда? Колко време ви беше подут корема? Нормално ли е 2 дни след о-я да е така подут и твърд ?Колко време имаше кървене (зацапване) ?При мен има само зацапване.

Здравей, аз не ядях бял хляб, защото се надувах и много ме болеше корема. Нормално е да е подут, моя беше 1-2 седмици, в смисъл ако се застоя и се надуваше и си правех леки разходки и спадаше.
А относно тоалетната (при мен е голям проблем), но едно момиче тук от форума ми препоръча Лактулоза и на 3-ден имаше резултат.
Ако не беше това момиче аз щях да откача, тя много ми помогна и преди и след операцията.

# 308
mimа666, проблема с ВЦ го няма , но корема ми все още е подут (аз си имах малко де , защото си хапвам повечко) Подут и твърд  newsm78 както казах съм редовна с ВЦ ...газирано не пия ...остава да е от хляба (хляб типов ,черен, ръжен )или от прясното мляко (пия по 50мл с кафето)

# 309
  • Пловдив
Корема е надут от въздуха който вкарват по време на операцията и от системите с които наливат след това. На мен това ми обясниха в болницата. Всичко минава след 2-3-4 седмици.

# 310
Охо до 4 седмици  newsm78 Явно при мен ще  е така . Преди Ц също леко се подувам , имам седмица до тогава . Дано след това да съм се смалила  Mr. Green

# 311
  • Велико Търново
Здравейте, дами. На 5 април ми предстои  лапароскопия, на 4 съм на изследвания. По принцип е диагностична, но ако трябва да се реже нещо, ще се реже. Интересува ме дали трябва да си нося нещо по специално, до сега не съм лежала в болница.Предполагам, че на 4 април ще ми кажат, но искам да се подготвя

# 312
  • Варна
Здравейте, дами. На 5 април ми предстои  лапароскопия, на 4 съм на изследвания. По принцип е диагностична, но ако трябва да се реже нещо, ще се реже. Интересува ме дали трябва да си нося нещо по специално, до сега не съм лежала в болница.Предполагам, че на 4 април ще ми кажат, но искам да се подготвя
Здравейте.
По принцип сигурно ще ти кажат някакви неща, които си искат от болницата, но най-важното е да имаш нощница, тоалетни принадлежности, малка бутилка с вода. Аз си носих и чаршафи, но можех и без тях да мина. На мен в плевенското онко ми искаха термометър и лигнин.
Успех !

# 313
  • Велико Търново
Благодаря ти Miss_V, започвам да глася сака. После ще напиша как е минало

# 314
В края на април ще ми правят лапароскопска миомектомия. Не ми обясниха много, разбрах, че за три дни ще мине всичко. Да си нося тоал.прин., нощница,чехли. Така ми си иска да мине вече...

Общи условия

Активация на акаунт