Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 12

• 135 306
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
  • в сърцето на един мъж...
Ще кажеш, ако откриеш Simple Smile

# 271
Страхотна тема, поздравления! Веднага отива в "любими" bouquet

Не изчетох абсолютно всичко, но ако сте фенове на Шекспир гледайте "Кухата корона" (The Hollow Crown). Много ми хареса и турският сериал "Великолепният век", а сега чакам следващия сезон на Викинги.

# 272
"Великолепният век " го обожавам.  Heart EyesРядко е сериал така да ме впечатли.
(The Hollow Crown). изобщо не ми хареса.

# 273
  • Враца
Невероятна тема!
Събрах си доста "материал" за гледане!  Heart Eyes

# 274
ще чета с интерес, за да си набелязвам заглавия, мерси! Simple Smile

# 275
Това са едни от най-любимите ми филми.
В момента тегля и гледам от замунда The White Princess, страхотен сериал, продължение на The White Queen.

Също много ми допадна The Wolf hall.

Попаднах случайно и на един норвежки филм, препоръчвам го:

http://www.imdb.com/title/tt4738360/

# 276
Оф,ще дам още един шанс на Woof Hall,макар че това,че се разказва повече за Кромуел не ми допада.Макар,че е бил забележителен ум и личност.На мен и романа не ми хареса особено,а бях с големи очаквания.
Бях започнала и Рим,и него ще го подновявам,но нещо нямам време да гледам.
На "Бялата принцеса кога ше излезе 8 еп?

# 277
# 278
wolf hall много ми хареса, взех си и книгите, но аз съм почитател на този период от английската история и гледам всичко, каквото се филмира за него.
Бялата принцеса серията е днес в Щатите, обикновено в понеделник вече е в торента.

# 279
  • с трима мъже :)
Няма да ви чета назад, и въпреки, че съм сигурна че сте ги писали, не мога да не ги цитирам:

Тюдорите
Борджиите
Спартак
Елизабет
Версай

Имаше хубави филми за принцеса Даяна, гледали сме ги и тях. Но само ги цитирам, като съществуващи.

Сега ще сваляме този, новия SS-GB

Иначе, ако не сте го написали, и този: Списъкът на Шиндлер

Също: Петко войвода (казвам го, защото преди 2 години си го преговаряхме с моя мъж).

Титаник (сега ви го препоръчва сина ми Simple Smile )

Ще пиша още, като се сетя  Peace Peace

# 280
Като каза Борджиите (велик, тоя с Джереми Айрънс) се сетих и за I Medici (не че е велик).

Marco Polo също.

# 281
За Елизабет няма сериал.Или имаш предвид филмите "Златен век"?
"Борджите" и "Медичите" нещо не ме грабнаха.
Гледа ми се нещо по Джейн Остин,ама всичко съм изгледала.

# 282
  • с трима мъже :)

За Елизабет няма сериал.Или имаш предвид филмите "Златен век"?

Peace

# 283
  • Русе, у дома
Снощи свърши ли с 8-ми епизод Бялата принцеса? Появи се Уолси и акцентираха върху Хенри.
За мен "кралицата" беше по-хубав, от към подбран актьорски състав, операторско майсторство, размах.... Този ми се стори второстепен сериал с поддържащи актьори... Иначе актрисата, която игра кралицата имаше добри моменти, Хенри и М.Бюфорд - също.... Много ми хареса при короноването на Хенри за дюк на Йорк как направиха препратка с Тюдорите - пуснаха музиката от филма, направо настръхнах...
Въобще Фелиппа Грегъри ми е най-любима, жалко, че съм изчела всичко....

# 284
За Елизабет има сериал казва се The Crown, ако говорим за все още живата кралица на Англия, този сериал е от един сезон за сега и е много хубав.

Общи условия

Активация на акаунт