Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 19 та част

• 114 283
  • 706
  •   1
Отговори
# 210
Може ли да се аргументираш?

# 211
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Може ли да се аргументираш?
Да, мога, а ти можеш ли да аргументираш твоя отговор?
И ето поради тази причина не е нормално всеки да се прави, на какъвто не е.Аз например не изписвам рецепти за болежките на никой, защото не съм лекар.
Заповядай сбит вариант с пример:

http://trudipravo.bg/index.php?option=com_content&view=artic … est&Itemid=33

# 212
  • Пловдив
Следващата тема ще маркирам консултантите в началния пост,за да може питащите да се ориентират кой им отговаря.Както е в Майчинството-счетоводно

# 213
Ето и моя аргумент - за няколко месеца не е драма да декларираш висок доход и да си му платиш данъка, за сметка на майчинството, което ще вземаш една година. Всеки средно интелигентен човек може да си направи сметката и да прецени дали му е изгодно - това ми беше единствената препоръка. И да, не е нужно да наемаш счетоводител за подаването на Декларация 1 и протокол. Не е нужно да имаш счетоводно образование, за да се информираш и подадеш декларациите в НАП.
Съжалявам, ако съм засегнала професионално някого  Peace

# 214
г-жо, Вие четете ли изобщо?
Проблем е самоосигуряване с високи авансови вноски без същия доход?!Ще връща полученото в повече майчинство!
Честно, като не знаете и не четете, поне не подвеждайте другите потребители с глупости.
Който иска, е свободен да твори сам декларации.Никой не съм задължила, а препоръчвам, вижда се защо.

# 215
Благодаря за отговорите. Едва ли с по-високи вноски за последните 7 месеца от бременността ще мога да си вдигна майчинството за първата година. Мисля си да се осигурявам на минималната заплата. А това с постоянните болнични как се прави? Гинекологът ли ги издава и на какво основание?

# 216
Благодаря за отговорите. Едва ли с по-високи вноски за последните 7 месеца от бременността ще мога да си вдигна майчинството за първата година. Мисля си да се осигурявам на минималната заплата. А това с постоянните болнични как се прави? Гинекологът ли ги издава и на какво основание?
Да, АГ следящ бременността ги издава чрез ЛКК.Обикновено е поради проблемна бременност или при опасна и неподходяща работна среда.Като цяло има лекари, особено членове на ЛКК, които дават болнични без проблем и други, които са принципни и го правят само при реална нужда.Питай твоя АГ.
Иначе всички болнични са на общо основание.

# 217
Ето и моя аргумент - за няколко месеца не е драма да декларираш висок доход и да си му платиш данъка, за сметка на майчинството, което ще вземаш една година. Всеки средно интелигентен човек може да си направи сметката и да прецени дали му е изгодно - това ми беше единствената препоръка. И да, не е нужно да наемаш счетоводител за подаването на Декларация 1 и протокол. Не е нужно да имаш счетоводно образование, за да се информираш и подадеш декларациите в НАП.
Съжалявам, ако съм засегнала професионално някого  Peace

Драма е! Внасяш на висок доход и после като не можеш да го докажеш  с годишна декларация ще връщаш пари на НОИ. Да не говорим за подаване на данни като самоосигуряващ без да имаш дейност реално. Може и да не е нужно да си счетоводител, но е нужно да почетеш малко нормативната уредба преди да даваш съвети.

# 218
Здравейте. При записване на детето в частна ясла трябва ли да прекратя майчинството?

# 219
Здравейте. При записване на детето в частна ясла трябва ли да прекратя майчинството?

Не.

# 220
Благодаря много☺

# 221
По-добре си попитайте в яслата, за да не се окаже, че ще трябва да връщате пари на НОИ Wink

# 222

http://www.noi.bg/forusers/faq/243-faqbgbenefits/1565-faqbenefits17

# 223

http://www.noi.bg/forusers/faq/243-faqbgbenefits/1565-faqbenefits17
    Срам, не срам, ще помоля за превод...

# 224
  • Пловдив
Ванеса,трябва да прекратиш майчинството при започване на ясла,ако яслата е регистрирана като такава и дава отчет в НОИ.Възможността частната ясла да го прави  е 0.1 процент.Говори с директора и питай дали дават отчет в НОИ за посещението на децата.Дълбоко ме съмнява и ти ще може да взимаш пълното майчинство
Повечето частни ясли са регистрирани като детски центрове и подобни

Общи условия

Активация на акаунт