Покажете си детските стаи - тема 23

• 168 856
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
  • гр.София
Ъгловите легла не ме устройват. Целта е малкият да си има собствена стая, да се научи да си спи сам в леглото, защото ако продължаваме така, от моя креват ще се премести в този на жена си Laughing Laughing Laughing

# 496
Щом си си го поставила за цел- давай. Но аз мисля, че е малък.
Дъщеря ми наистина не спи в спалнята от тригодишна, но тя просто се премести в стаята на батко си. Сега, на 6, си има собствена стая. Там е само през деня. Вечер я е страх от какво ли не. Сега последно са бергените (защото проявих глупостта да я заведа да гледа "Тролчета").

# 497
Щом си си го поставила за цел- давай. Но аз мисля, че е малък.
Дъщеря ми наистина не спи в спалнята от тригодишна, но тя просто се премести в стаята на батко си. Сега, на 6, си има собствена стая. Там е само през деня. Вечер я е страх от какво ли не. Сега последно са бергените (защото проявих глупостта да я заведа да гледа "Тролчета").
И аз се пробвах с баткото като беше на 4 да го преместя.. тц... едва след 1ви клас започна да ми се получава.
Дори и сега (5ти е) още се пазари да спи при мен Simple Smile

Малката е на 4... плътно ми е залепена от новородено... не я виждам скоро да се изнесе от леглото ми Simple Smile
И не настоявам...

# 498
  • София
Моята дъщеря е на 8 г и тепърва ще се изнася в отделна стая. Поръчала съм й голямо легло (тип "персон и половина"), хем да й е удобно, хем да спя в началото с нея или поне да стоя, докато заспи. Майка ми да не остане по-назад и тя поиска такова легло, че да й е широко. Усещам, че ще падне едно ходене по леглата и безразборно спане кой при когото свари.  Laughing

# 499
  • София

Здравейте,
предстои ни преместване в нов дом и мебелировка на всички стаи, една от които е детската стая. Много ми хареса проекта на детската за трите момиченца на Айла и благодарение на нея реших да се обърна и аз към дизайнер. Бихте ли помогнали и на мен с коментари по отношение на функционалност и дизайн. Става въпрос за стая на момче на 10 г., запалянко на Реал Мадрид и Кристиано Роналдо  Laughing със задължително изискване за диван. Само да кажа, че вратата, цвета на стените, ламината и прекараните контакти са вече факт и именно те са заложени в проекта. Има нещо, което не ми е точно, но и аз за себе си не мога да го уточня. Може би постерите са ми в повече като че ли, но пък иначе стените са ми празни. И з не знам и затова ще съм благодарна на всякакви съвети. Слагам картинките в скрит текст, за да не тежи на темата.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 18:07 от мама МОНИ

# 500
  • Sofia
На мен ми се струва, че ще си удряте краката в ръба на леглото, ако влизате по-рязко в стаята. Simple Smile
Синята висяща част от шкафа до телевизора ми стои странно, плакатите са малко хаотични, но това е дреболия. Според мен има много... "дупки" между мебелите (м/у леглото и дивана, м/у дивана и бюрото, под климатика), поне на мен ми дразнят окото. Както и застъпения килим. Simple Smile
Извинявай, че така ти разкритикувах проекта, без да имам предложение за нещо по-добро, дано не се сърдиш. Цветът на стените и пода ми харесва Simple Smile

# 501
Под климатика има врата, доколкото виждам.

# 502
  • Sofia
Така е, имам предвид, че се образува ниша от гардероба и стената.

# 503
  • София
Така е, имам предвид, че се образува ниша от гардероба и стената.
Ни най-малко не се сърдя иначе нямаше да го постна. Постерите и килима са ми най- малкия проблем и тъй като не мога да измисля какво да искам да се промени се надявам да получа добри идеи.

# 504
  • Варна
В стаята на дъщеря ми, леглото е със същото разположение спрямо врата и стена и няма абсолютно никакъв проблем.
Бих сложила само рафтове на стената до бюрото. Много ми идват затворените шкафове по стените ...
Ще стане разкошна стая, попитай и младежа. Да си представи къде какво ще слага и ползва Simple Smile

# 505
  • София
МамаМони, много ми харесва стаята! Постерите никак не са много, мебелите са разположени идеално за моя вкус.
Аз бих сменила цвета на мебелите за повече топлинка и уют. Бих поръчала мебели в цвят светло дърво. Това ми дава свобода да има различни цветове в стаята без да става изморително за очите. Белите са ми някак студени по принцип, а в съчетание със сините стени ми идва в повече хлад. Това е за мен, разбира се. Важно е младежът какво иска Simple Smile
И да - едно-две открити рафтчета по стените би било ОК. Всичко друго ми харесва много  Simple Smile

# 506
мама Мони, проектът ти е много хубав. От опит бих те посъветвала да сложиш рафтчета отдясно на бюрото, т.е. стената между двете шкафчета да се запълни с тях.

# 507
Според мен пространството е усвоено идеално. Харесва ми диванчето за присядане денем и за гледане на тв.
Не съм привърженик на открити рафтове и етажерки, защото събират доста прах и бърсането е неприятно.
Нашата детски.а е със същото разположение на врата/прозорец, с тази разлика, че нямаме врата към балкон.

# 508
  • София
Благодаря за коментарите. Днес ходихме до Икея, за да видим реално какво представлява диванчето, но решихме, че няма да е то заради начина на разтягането му. Реално при разтегнато положение става един матран директно на пода, а това не ни хареса. Оказа се, че май ще се окаже проблем намирането на диванче малко като размер, но разтегателно и то що годе с приличен механизъм. А това като визия много се хареса на младежа - учудващо за мен на него и цвета му хареса и сега задължително трябва да търсим зелено диванче Grinning. По отношение на останалите цветове той си ги хареса  и едва ли ще ги сменяме. Това, което за момента мисля да помоля е:
1. Да се сложи рамка на леглото откъм стената и най-големият постер с Роналдо (черно/белия) да се премести там за сметка на настоящите два.
2. Нощното шкафче не ми допада и се чудя ако се изравни на височина с раклата (която ще поискам да е с 5 см. по-ниска, защото сега ми се струва, че е много близко до контактите) и се направи с отворени рафтчета (нещо като мини библиотека) дали няма да стои по-добре? Само че най-долния рафт отворен като че ли няма да е много добре newsm78 Приемам идеи - не е задължително да има нощно шкафче - реално раклата, която ще се отваря към леглото ще играе тази роля.
3. Чудя се дали да не увелича и ширината на раклата (сега е 30 см.), но това може да стане само ако се намали размера на матрака - по проект е заложен 90/200.
3. ТВ модула ще поискам някаква промяна - сега малко ми стои като един огромен шкаф, но синьото висящо шкафче до него ни допада вкъщи, така че няма да го пускам до долу
4. Според синът ми модулите отстрани на бюрото са му малко, но не съм сигурна, че ако се сложи още един отдолу (затворен, а средния да стане изцяло отворен) няма да натежи и да захлупва бюрото newsm78
5. Чудя се за бюрото - от една страна ниския шкаф до него и прозореца (там, където е раницата) е удобен именно за раница или нещо подобно, но се замислих, че така позициониран ми затваря наличните два контакта, които при това положение, за да са използваеми трябва да се ползва разклонител, а така не ми се иска отново разклонители. От дурга страна ако бюрото се пусне до стената и се премести белият шкаф под него отляво няма да е много удобно за стола, а и ще се затворят чекмеджетата. Ако се изравни до стената, за да не се получава дупка ще стане много трудно отварянето на белия шкаф. Не знам тук не ми идва нищо като идея и може би така ще го оставим.
6. Последната ми чуденка е дали гардеробът от трикрилен не го направим двукрилен като чекмеджетата ги продължим по протежение на целия гардероб.

Ами за момента като че ли това са ми колебанията. Трудно мога да разчитам на мнение на сина им, който каза, че му харесва стаята с едно изключение - трябвало и постер на Серхио Агуеро (ще ме извините ако не пиша точно името) да има Laughing

Благодаря, че ме изчетохте и очаквам вашите коментари по тези ми размисли.

# 509
мама Мони, остави гардероба така.  NaughtyДоста неща ще трябва да побира през следващите години. Чекмеджетата са хубави,но побират доста по-малко неща, независимо, че стоят по-красиво.

Общи условия

Активация на акаунт