Кучкари vs останалите

• 67 850
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 780
Леле хора, като ви чета и настръхвам. Никакви домашни животни ли не харесвате  Shocked
Аз отраснах със зоопарк, и досега съм пристрастена; щерката ми е копие. Ако не беше мъжа ми, освен двете котки и кучето щяхме да имаме и игуана, и какво ли още не.

А на теб ще ти хареса ли това, което описва Янечек?

# 781
Първо,да се забранят тия гадните породи-питбул,ротвайлер и т.н.Второ каишката да бъде максимум два метра и да я държи възрастен човек.трето-хубав наморник.Четвърто-пликчета за отпадъци.Пето-да нямат право да идват на алеята ,където играят или се разхождат децата ми. Най-често кучето изпреварва с около 100 м собственика си.И се почва едно безпомощно викане да дойде.То през това време е олигавило всичко.Безобразие.

# 782
Аз гледам чинчила (гледала съм преди и двойка чинчили), тарантули (колекция - всяка в отделен терариум), гекон, червенобузи костенурки и бях привързана към кучето на баба ми по бащина линия. Това, че обичаш животните изобщо не означава, че трябва да си влюбен в чуждите и да си навит да те лигавят, събарят и тн.

# 783
И аз съм отраснала в зоопарк и обичам животните, но не ми е приятно, когато питбуло-ротвайлеро подобното куче от съседния блок бива пуснато свободно да търчи в парка и задължително, когато ни види, трябва да дойде при нас и да олигави моето куче  Sick И след всяка разходка да се чудя дали да я изкъпя или не. А не, мерси.

В градски условия кучето задължително трябва да бъде водено на повод. Големите породи с намордник. А за свободно тичане - само на оградените за целта места или някъде извън града на поляна.  Peace

# 784
Пресен случай от вчера - плаж Дюни, някакъв идиот си разхожда кучето в 17 и 30 - на каишка.
Свърши си работата кучето онзи се направи ,че не вижда , вадим ние едно пликче и отиваме да му го дадем да събере изпражнението. И този какво ?
Много било мизерно пликчето, щял да си го събере по-късно, не бил видял. Почна да се заяжда дали ние сме щели да изчистим след нас  Crossing Arms Посочихме му къде си е свършило работата кучето, отиде завъртя се и толкова. До 19:00 не се върна да го изчисти  #2gunfire
Подозирам,че днес ,все още ще си е там ... и ще му го метнем на караваната  #Cussing out

# 785
Леле хора, като ви чета и настръхвам. Никакви домашни животни ли не харесвате  Shocked

Kaто ти съсипе градинката, изрови луковиците и разпилее пръстта из целия балкон, на теб ще ти харесва ли? То може да е много хубаво животно иначе, но като прави беля, никак не ми харесва. Защо трябва аз да се откажа да гледам цветя заради котката на съседите? Ако бях истинска гад, щях да я отровя и съм сигурна, че има хора, които биха го направили.

# 786
Има такива хора  Sick  Sick

Не мисля, че границата между умишленото убийство на животно и на човек е много голяма за прескачане.

Считам, че всякакви престъпления срещу животни са първи много сериозен индикатор, че това утре може да е не животно, а беззащитен човек - дете, възрастен и т.н.

# 787
Така или иначе животни не съм и не бих тровила, но това не означава, че трябва да ми се качват на главата. Има собственици, които само от това биха разбрали.

# 788
Цитат
Така или иначе животни не съм и не бих тровила, но това не означава, че трябва да ми се качват на главата. Има собственици, които само от това биха разбрали.

Ако всички сме на мнение, че виновен е собственикът, а не животното, не е ли по-добре наказателната мярка да се отнесе към него. Животното, какво е направило  newsm78

# 789
Не се опитвай за пореден път да подхващаш този спор, приеми, че наказанието за собственика е да му убият животното - първобитно наистина, незаконно, но за да се стигне до това нещо, значи 300 пъти си го е заслужил. Разбирам ги хората, защото безобразията на собствениците нямат край, репчат се, заплашват и от забележка не разбират.

# 790
Наскоро една стопанка си водеше голямото куче на дълъг повод.Понеже вървеше срещу нас, дъщеря ми се изплаши и изскочи на шосето, а тази най-спокойно се ширеше по целия тротоар. Whistling

# 791
Преди няколко месеца бяхме в някакъв парк. Една двойка с куче седеше на пейка 20-ина метра от нас. Дъщеря ми си беше съблякла якето, сложила си го беше само с качулката на главата си и се въртеше в кръг. За секунди дойде кучето, скочи към нея и я бутна с предните си лапи. Не беше силно бутане, не я събори на земята, но кучето беше едро, по-едро от 6 годишната ми дъщеря. Обяснението на собствениците беше, че тя им се видяла странна с това яке на главата и затова я закачило. Само че какво си мислело тяхното куче изобщо не ме интересува, то скочи срещу дете, срещу моето дете.

# 792
Преди няколко месеца бяхме в някакъв парк. Една двойка с куче седеше на пейка 20-ина метра от нас. Дъщеря ми си беше съблякла якето, сложила си го беше само с качулката на главата си и се въртеше в кръг. За секунди дойде кучето, скочи към нея и я бутна с предните си лапи. Не беше силно бутане, не я събори на земята, но кучето беше едро, по-едро от 6 годишната ми дъщеря. Обяснението на собствениците беше, че тя им се видяла странна с това яке на главата и затова я закачило. Само че какво си мислело тяхното куче изобщо не ме интересува, то скочи срещу дете, срещу моето дете.
Именно затова кучетата трябва да се държат на повод - защото имат непредвидими реакции на различни дразнители. Аз не можех да гарантирам за моето, въпреки че съм го гледала 15 години и затова винаги го водех на каишка. Чудом се чудя на разни собственици, които се кълнат в реакциите на любимците си като в Господ бог. Онзи ден, колежка: "Нашият питбул е толкова послушен! Когато го разхождаме стои само до нас, кажеш ли му лягай - ляга, кажеш ли му седни - сяда! Дори и малката ми дъщеря на 9 годинки го разхожда сама без никакъв проблем!"  newsm43
Когато гледах куче съм имала големи проблеми с разни такива пуснати без каишки, които се втурваха да се закачат с моето, а собствениците им бяха далеч и с викове не можеха да ги озаптят...

# 793
Вчера гледам едно девойче с доста голям доберман. На килограми, добермана превъзхожда стопанката си. Вярно, на къса каишка беше, но ако това животно хукне, по някаква причина, не може да бъде удържано.
От друга страна не мога да отрека, че бяха много готини. Красива гледка /съвсем искрено го казвам/.

# 794
Продават се т.нар.строги нашийници - ако се дърпа, камо ли да хукне, започва да се задушава.

Общи условия

Активация на акаунт