не ходим никъде

• 19 315
  • 133
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Нашите винаги изчезват някъде между датите за заплати.
Къде някъде изчезват? Направете си таблица с разходите и ще разберете. Чак пък поне за уикенд или за пикник край рекичка да не стигат парите...

Между другото ММ от няколко месеца прави така,записва абсолютно всички разходи в 1 файл в различни категории (храна,гориво,разходи за колата,забавления и т.н)- имаме записана максимална сума и се стремим да влезем в нея.
Разбирам авторката много добре,но поне си имате моренце. Аз съм сама с детето вкъщи по цял ден и изтрещявам на моменти, за това при всяка възможност гледам да отскочим до някъде.Ходенето при техните или нашите също не го броя за почивка.ММ ходи на разни  аматьорски състезания по бягане от време на време и гледаме да съчетаваме нещата.Миналият месец оставихме бебето за 1 уикенд на майка му,за да отскочим до морето,много добре ми се отрази.Всички ни се чудеха защо ще ходим като е само за 1 вечер,но аз се научих да ценя всички малки разнообразия,които ми се предоставят.  Simple Smile

# 31
Е, за пикник стигат, разбира се, но аз искам да идем някъде за повече, да усетя, че нещо се е променило, един ден не е достатъчен. И не, не са само парите проблемът. И други неща се намесват.
И кое пък му е добре, че сме от Варна, където и да живееш еднообразието и битовизмите могат да ти скапят ежедневието.
Ако беше от Ловеч/например/ щеше да разбереш колко е добре, че си от Варна. Безплатен плаж на една ръка разстояние

# 32
Морска градина - ужасно се радвам на лятото в Бургас. Моят град разполага с едно малко паркче в центъра.

# 33
Човек каквото има като даденост, не го оценя. А в Ловеч си имат планина.  Wink
Морето във Варна за нищо ли го нямате, а Морската градина...
С мрънкане нищо не се постига. Поставете си цел и я гонете.

# 34
  • Варна
Е, ясно ми е, че винаги може да е по-зле. Но е факт, че човек не оценява това, което има, не и когато му е втръснало до болка. Градския плаж, казвате? Ами не, не ме радва градският плаж, това не е разнообразие и бягство от ежедневието. Нито пък морската градина. Да, хубави са, да, благодат са. Но не за това говорим в момента.

# 35
живееш на морето и ходите на село? до селото все има някой хълм за пикник или рекичка на дебела сянка да поджапат децата докато вие обръщате по някоя мръвка на огъня ...

а аз искрено те съжалих - цял живот затворена в някоя панелна кутийка на краен софийски квартал и ходите до селото, което всъщност е друг софийски квартал ...

грабвай си децата и една-две приятелки с техните деца и заминавайте някъде - особено ако поне една от вас има книжка, цялото тюхкане е за нищо

# 36
За част от домакинствата наистина не е лесно да извадят пари за почивка от днес за след две седмици. Но ако се планират нещата няколко месеца предварително, или/ако се платят частично с капаро и се харчи с идеята, че се заделя за почивка, идеята за семейна ваканция става по-постижима.

# 37
Въобще не е нужно да стартирате дори с екскурзии с преспиване, просто излезте навън за през деня някъде не на село.
В момента у вас явно е приета само една дестинация, първо поработи върху това да стане нормално да има разнообразие и после вече преминете към по-дълги пътувания с нощувки, повече разходи итн.

# 38
  • София
Въобще не е нужно да стартирате дори с екскурзии с преспиване, просто излезте навън за през деня някъде не на село.

Добра идея  Peace
А форума тъкмо ми показа тази тема:
Хубави места около Варна - еднодневни и двудневни почивки!

# 39
Бърди, намерила си чудесна тема, която ще послужи отлично на авторката  Peace

Авторке, като отидете на това село с какво е зает всеки от семейството?
Тази ваша роднина/баба има ли и други роднини, които я посещават, има ли нужда от някаква помощ?

# 40
  • варна
Ами в момента и свекърва ми и свекара ми са там с племеницата .Те помагат на бабата с градината и животните, аз гледам децата, мъжа ми ако има нещо помага ако не, нищо не прави.
Ще погледна темата, благодаря.

# 41
Аз не разбрах дали искаш почивка с мъжа и децата или да отидеш някъде сама ,а той прави проблеми.
Защото ,ако той не иска да ходи никъде (с вас) трудно ще го накараш.Пък и да успееш може да провали почивката с кисело настроение.
Ако ти позволява (и той ,и бюджета) ходи сама или с приятелки.
Обаче с 2 малки деца си е приключение дълги преходи и почивки.Но ти си знаеш.
Аз имам едно дете.Палав е,но пък е все по самостоятелен.Ходя на работа.Желата почивка е да лежа,спя,ям (но да не готвя аз) и просто да блуждая.Да ми е тихо,без викове и крясъци.

# 42
  • София
Как така "ако мъжът й позволявал"?

# 43
Съчувствам ти, но ако мъжът ти не иска да пътува, пътувай без него, пести си пари и си подари почивка. Не е честно да се лишаваш заради него. Това със селото ми звучи ужасно, никога не бих се примирила.

# 44
Как така "ако мъжът й позволявал"?
Ами ,ако не я спира ,защо не ходи?Значи 10г той не ги води никъде,ама и  тя не ходи сама никъде.Голямото дете е на 5г .Преди него са били 5г без деца,но пак не са ходили.

Общи условия

Активация на акаунт