Декемврийчето не спира да лудува, а мама е на вълна да пазарува! - Тема 5

• 46 316
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета! Гледам, че обсъждате списъци вече. Ще ми бъде интересно и полезно да ви чета! Аз към края ще изготвя моя. Това е една хубава част от нашата бременност! Simple Smile

# 661
Паула, разбирам те за летенето Simple Smile Но всъщност можеш да летиш до 34 седмица, като последните седмици преди 34 трябва да носиш документ коя точно седмица си, защото могат да не те допуснат да летиш. След 34 г.с е забранено да се лети! Авиокомпаниите не горят от желание жените да раждат на борда  Mr. Green Като и това се е случвало при приятелка стюардеса  Crazy Аз пътувах със самолет София-Варна средата на август и бях ок, нямах контракции или нещо друго. Но това ми се падаше средата на 6месец, а и полетът е 40 минути.  Peace
Пепи*мам, мерси за отговора за обиколниците  Hug
А от раждалите вече мами никоя ли няма идея олекотена завивка или одеялце е по-удобно за бебчето? И с пижамка или с чувалче да спинка? Flutter

Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 13:33 от helios13

# 662
Абе то и аз не се натискам много да летя, ремонт ме чака, всичките ми роднини ще припаднат от притеснения, да не ми стане нещо... Няма да ходя явно. Иначе снощи го мислих, ако не ме пуснст да се върна, ще се наложи да раждам там. Свекито няма да ме остави ей така, цялата рода ще се грижат за мен... Но после ще имам много обикаляне в България за издаване на документи, ще пътуваме с новородено насам... хич не си е работа това. Аз и сега се опъвам за двойното гражданство на беба, а тогава ще стане наложително, като се роди там, а аз после и вадя документи тук. Няма да ходя.

Да ви кажа, решила съм да не си правя точно списък, с който да ходя по магазините. Когато ходим за големите неща, между другото ще купя дребните. Като потрябва нещо, което нямаме, таткото ще отскача до някой магазин и готово. Когато видях първия списък, публикуван тук, щях да припадна и се чудих, циганките като раждат, всички тези неща ли купуват?! Не че да се сравнявам с тях, ама явно има и излишни неща, а аз като нова в тази област, не мога да преценя. Затова ще купя само неща, които ми кажат от болницата, че ми трябват, ще купим леглото предварително, някоя дрешка и това ще е. Другото в движение. Моята баба много искала да купи комплект за изписване. И и обяснявам,,че според мен е малко излишно, защото декември бебето ще е опаковано с одеяла и в кош...и много важно, дали е със специален комплект, кокто никой няма да види или с някое красиво гащеризонче. Чудя се, дали има смисъл от тези специално опаковани комплекти за изписване. Уж съм мераклийка да я кипря още от малка, но има неща, за които се чудя, дали не са излишни. И сегашните гащеризончета, които съм купила са кокетни, с дантелки, панделки и са красиви.

# 663

Bianka_b ,  Подложката е твърда отдолу за монтиране върху дървена кошара  , от горната част е мекичка. Имаше и меки за поставяне върху скрин, зависи къде ще повиваш бебока.
Аз не съм правила точно списък, но за по едрите неща не е нужен, а с по-дребните сега започвам.

# 664
здравейте момичета,
 Наскоро говорих с акушерка от частна болница, сега ще  споделя относно списъка да допълня,какво ме посъветва, .  Посъветва освен хавлийки за баня, да се купят още 5-6 малки за ежедневните тоалети или ако бебе повърне.  Под главата на бебето да се слагат еднократни пелени в случай ако повърне да не се сменя целия комплект за кошара. 2 комплекта са достатъчни . препоръчва олекотени завивки, на  одялята мъхчетата били алегрен.(макр че купих розово одвлце  и мисля да го ползвам). За начало да купя  шишенца 2, ако се окаже че няма да кърмя още 2. В списъка за тяхната болница е помпа за кърма, а за Агто не е, странн  ми странно ами ако нямам кърма. За първото шише да е стъклмено. От познати съм чувала за първия биберон да в от каучук били по естествени и аз съвсем се обърках с тези биберони.

# 665
helios, не че съм раждала, ама тук пак опира до личен избор. Племенника го гледахме и с олекотена завивка и с одеалце. Аз зимата спя с олекотена завивка,защото с одеало ми е студено, съответно и за беба има олекотена завивка. Одеалцето е ако наистина е мега топло, а аз не мисля да правя баня 25-30 градуса в нас. От опита на леля одеалцата бяха много удобни за количката. Дори пролет и есен като порасна но спеше навън в количката си бяха използваеми. Аз ще си взема и пижами и чувалче за спане, защото пижамките се мерат по често, а чувалчето не толкова, то си е само за спане. Иначе може и да се ползва с по тънко боди и докато оставиш бебо на дивана или нещо такова. Аз лично ще ползвам 2 олекотени завивки бебешки, защото и догодина ще си стават, 2 чувалчета и пижамки, които всъщност за мен са бодита с предно закопчаване 6-8бр. Аз избягвам всички дрехи без копчета на рамото било и то и най-красивите, защото после ще е зор как да им вкараме малките сладки главици, на гърба да се копчее пижамка също е кошмар. По неудобно от това за мен няма.

# 666
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите. Утре съм на контролен преглед и ще обсъдим и с доктора вените.

# 667
  • Варна
Здравейте, момичета!

Ние отскочихме до Созопол за почивните дни.  travel Не бях ходила от детските си години и нямах много спомени, много ми хареса, особено старата част. Само че беше една цифромания, имах чувството че точно за празниците са надули цените, което може и така да е всъщност. Simple Smile

Някой беше питал преди време за запушен нос, съжалявам не помня кой, та пробвали ли сте физиологичен разтвор с клеева тинктура(10мл физ. разтвор + 5капки клеева тинктура). На дъщеря ми това влияе най-добре, а сме ползвали почти всички капки, предлагани в аптеките и са безвредни.

Тинчелина, ти май беше ходила на втора ФМ в София, нали? Мисля, че ако имаше нещо, щяха да забележат, при Даун има доста признаци и при добър лекар не вярвам да остане незабелязано, така че не се притеснявай.  Hug

Хелиос, аз ползвах чувалче за вкъщи, а за навън одеало. Обиколници имах, от тези пухкавите, не е ставало фал, но после четох че са опасни, точно поради риск от задушаване и сега мисля да не вземам такива, а има едни плоски, оф не знам как да го обясня, като намеря линк ще пусна да ги видиш.

Паула, според мен няма голям смисъл от комплекта за изписване, защото наистина ще е в одеало бебето и нищо няма да се види, така че ако не ти е много мерак, можеш да не правиш тази покупка според мен.

# 668
Момичета можете ли да ми покажете към какви космонавти сте се насочили, че там изобщо нямам представа?
Нещо от този род, например
http://www.bambolino.bg/categoriesbg/432

# 669
аз имам проблем с ескимосите, всички ми харесват вече 3 съм поръчала от Англия  hahaha но иначе едно боди не съм купила  Joy Mr. Green

# 670
  • Варна
аз имам проблем с ескимосите, всички ми харесват вече 3 съм поръчала от Англия  hahaha но иначе едно боди не съм купила  Joy Mr. Green

Joy Е в краен случай по памперс голо в ескимоса пак става.  Laughing

# 671
Гануша, Jahoo, благодаря за съветите.  Hug Че съм неориентирана по отношение на дрешките  newsm78

# 672
  • София, България
Пепи, мерси за линка!
Ескимоси, космонавти, трапери, голямо обличане ще стане.  hahaha
Четох ви сега за одеала, чаршафи - промокаеми, непромокаеми, божкеее, детето се роди, аз ще го оставя голо като пушка!  Tired #Crazy

# 673
  • София
С дъщеря ми чувалчето за спане беше много удобно. Отдолу тънка пижамка,отгоре чувалчето и тънка пелена или одеяло и това е. Надявам се и сега така да спим,че знам че някои деца не търпят чувалите.
За спалния комплект за мен задължително трябва да има и обиколник,че като почне да се обръща детето,да не си удря главата в решетките.

# 674
helios13 забравих за завивките - ами на мен и двете ми бяха удобни, а пък за чувалчето мойта щерка не го харесваше, спеше с пижамка. Но всяко детенце е различно. То само ще си покаже.

Общи условия

Активация на акаунт