Отговори
# 300
При мен в Надежда излезе 2С и даже за конизация ме готвеха сега ми предстои контролен преглед, но мисля да отида на друго място, че там много стрес изживях

# 301
При мен в Надежда излезе 2С и даже за конизация ме готвеха сега ми предстои контролен преглед, но мисля да отида на друго място, че там много стрес изживях
А ти при кой лекар ходиш?

# 302
Любомир Христов той ме оперира преди време от миома, но в друга болница.Аз почвам да се чудя дали на самата болница мога да се доверя, знам че в инвитрото са добри, но не знам за гинекологичен преглед и изследвания до колко може да се разчита, а и изследванията се бавят много, което допълнително стресира

# 303
HPV изследване за 33 типа да се види кой вирус прави беля. Ако наистина е нискорисков, се пие Кориолус за 3-12 м.

През това време ако има и кондиломи, се ограничават полови контакти и се лекува и кондиломите. Ако няма кондиломи, се практикува секс само и единствено с презерватив.

Който желае, разбира се го режат или горят, но LSIL може да се излекува и само с имуностимулация.

Само наистина добрите доктори лекуват с Кориолус. Има и една друга добавка, още по-добра и също по-скъпа, но се доставя от чужбина. Някои доктори все още изписват изопринозин. А трети вдигат рамене и казват, че нищо не трябва да се прави. 

Здравейте, при профилактична цитонамазка получих следния резултат: II B - нискостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща HPV (лека дисплазия) CIN 1.
Порцио - койлоцити без атипизъм. СС - муцинозни, повърхностни сквамозни, зрели метапластични и паракератотични клетки. За проследяване! Следваща намазка - 6 м.
На самия преглед ми правиха и колпоскопия, която според АГ е ок. Цялото становище ма АГ ( онкогинеколог от Надежда) е че всичко е наред, имало клетки, които в момента не можело да се каже какви са и затова нова цитоназка след 6 м. ще си запазя час за второ мнение при доц. Дянкова, но дотогава моля за коментар.

Същото беше и при мен. Пак "Надежда"... Страшна психоза. Направих последователни цитонамазки няколко  поредни месеца. Второ, трето мнение. И до днес редовно следя, то мухата като влезе веднъж..
Здравей,
Може ли да ми напишеш как се развиха при теб нещата, какви допълнителни изследвания прави, кои специалисти посети за второ мнение, ако искаш и на ЛС. Благодаря!

# 304
Кориолус ми бяха изписали и при висорисков тип , като след 3 месец се прави контролна типизация за ЧПВ и ако трябва се продължава приема  ooooh!

# 305
кориолус се изписва като заместител на изопринозина след интервенция като конизация или изгаряне независимо от вируса. предвид цената от 160 лв за HPV изследване и 3месечния период на очистване на вируса, който дават от Геника, излседване на 3 м. е просто загуба на пари. Ако за 3 месеца вируса се очисти и за други три месеца спре да има ДНК следи, 6 мес е минималния срок.

Тоя моя бившия си мислеше, че нищо му няма понеже така майка му и лекарите го уверили и след 2 опаковки кориолус изпити насила и 3 мес реши пак да си направи изследване. Имаше 3 високорискови и 2 нискорискови вируса. Всички си стояха. Беше леко шокиран, но през това време беше избройкал едно 6-7 жени без презерватив. Та на мен изневери, а тях зарази.... Те това е дереждето и затова сме у тая тема.

Като цяло предвид как населението е плъзнало до ушите в половопредавани HPV-та, лечението с имуностимулация е малко безсмислено понеже щом всеки втори има, нищо не се прав
и, няма и смисъл.

# 306
Винаги ли HPV вируса се предава по полов път? Възможно ли е при стрес да се появи от нищото или задължително е предаден от партньора? Аз съм с един и същи мъж от доста години, досега винаги съм била 1 гр, та как ли съм се заразила с HPV вируса?

# 307
Казват че винаги заразяването става по полов път... може да е от предишна връзка, вируса се активира в по-късни години. Така знам аз. newsm78

# 308
Нали знаете, девойки, че когато си легнем с някого сме си легнали и с всичките му предишни партньори. HPVто, както и херпеса и различни други гадове ги носят много хора. Проблем правят, когато поради някаква причина - стрес, боледуване, менструация, преумора, тютюнджийстване, неправилно хранене и т.н. - имунната не е както трябва.

# 309
  • sofia
Добре,де, колко време този ЧПВ може да бъде в латентен период, преди да се активизира?
До сега в цитонамазките никога не съм имала койлоцити,а сега се появиха. Втора В група съм, но на колпоскопа се видя изменен участък. С един и същи партньор съм от 19 години. Е, може ли преди 22 години примерно да съм се заразила с ЧПВ и едва сега да се е активизирал? Или просто партньора ми ме е заразил междувременно?
Аз мога само за себе си да твърдя,че ми е постоянен, но за него - не знам. Този ЧПВ ме вкарва в едни такива мисли.....

# 310
А презервативите сигурни ли са, питам защото съм с нов партньор 3 месец  newsm78

# 311
И мен наличието на ЧВП ме хвърля в разни размисли, аз съм била само с този мъж и той с мен (уж), как така се появи ЧВП? В този смисъл наличието на ЧВП в цитонамазка достоверен резултат ли е или трябва да се потвърди с ЧВП теста? Какво мислите по въпроса?

# 312
Разпространява се при контакт кожа-кожа, т.е. освен ако не сте били и двамата хем девствени, хем да не сте се попипвали с други преди да се вземете, е възможно да си носител. Вирусът може да има и много дълъг латентен период 20 и повече години преди да се активира и да образува изменение на шийката.
Презервативите нe са сигурно средство за предпазване от HPVто. Единствено сигурно средство за съжаление е въздържанието.

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 13:27 от Анонимен

# 313
аз не лежа на това ухо, че вируса е латентен. По-скоро си е заразяване. Не искам да звуча като доктор Хаус, но как сте сигурни, че някой не е изневерява?

Презервативите пазят донякъде. За външни кондиломи не пазят, при орална любов не пазят гърлото и прочие. Последните изследания свързват HPV като основен причинител на папиломи и рак в устата и гърлото, както и на анален рак.

Така че момичета, умната когато се доверявате на мъже, че са "чисти".

# 314
  • Варна

becky bloomwood, не мисля, че има изследване за HPV за мъже , как така някой мъж се е изследвал ?
HPV-то може да се лепне и от пробване на дънки дори и от сядане по тоалетни чинии дори Laughing Naughty
Кориолуса си е имуностимулант, както и Изопринозина  Wink Изписват се за всеки тип hpv Wink
Преминала съм през 9 месеца "лечение" по схема с различни имуностимуланти, включително изопринозин и кориолус... ефекта беше нулев. 
Лекарите  изписват за HPV  и вагинален крем - Силаут.  Не знам дали има ефект така и не съм го пробвала все още.
И не на последно място - стига с тая Геника, че като ги чуя вече и ми се драйфа ! Търсете други лаборатории за изследване на HPV . Геника за малко да ми развалят отношенията с мъжа до мен, защото ме изкараха с HPV 16, който разбира се изследвах и на друго място и се отказа отрицателен. Ама докато ми излязат резултатите го гледах много мнително тоя моя добричкия мъж  Joy
Цялата работа е в това , че трябва често да се прави колпоскопия, често цитонамазка ( не в Геника) и това за интимните партньори и разнообразието им си е личен избор на всеки Grinning Grinning Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт