Отговори
# 510
  • София
Dara_30, не искам да се заяждам, но от поста ти си вадя предположение, че тази лекарка е твоя АГ от години?
Ако е така - не би трябвало да те изпусне и да стигнеш до карцинома ин ситу. Ако е такъв случая, изобщо не е за хвалене тази докторка  Peace

# 511
Дълго време търсих доктор, на който мога да се доверя. Всяка година ходих на контролен преглед при различен. За първи път посетих д-р Атанасова през 2013 и после отново през 2014, но още щом се запознах с нея разбрах, че тя е моят гинеколог.
Тази раничка я имам от години, но досега не е правила проблеми и са ми препоръчвали поне докато не родя да не я пипам. Всъщност аз съм си виновна, защото пропуснах контролни прегледи две поредни години и явно за това време се е появил този участък с атипични клетки. Той е съвсем малък и докторката се учуди, че резултата от биопсията е карцинома ин ситу. Все пак при такъв резултат няма как да се избяга от конизация.
Много може да са причините. Тя ми обясни, че за силна имунна система не е важно само дали например пиеш витамини, но също така много важно е спокойствието. Стреса е фактор, който може да направи организма уязвим. Честно казано през последните 2-3 години стреса е част от ежедневието ми и вероятно в комбинация с други фактори, това е резултата.
Затова момичета, спокойствие! През каквото и да минаваме, важно е доколкото можем да не се оставяме на отрицателните мисли и да си живеем живота. Аз поне реших, че ще се тренирам занапред Wink

# 512
dara 30 изпрати ми ЛС или пусни координатите на твоята докторка за да ги сложа на първа страница при останалите в новата тема здраве и живот.  Peace

# 513
Тя по принцип работи в Майчин дом, но всяка сряда преглежда в един кабинет на бул. Славейков 33. Не знам дали е удачно да оставям личния й телефон, но всеки, който иска да си запише час при нея може да позвъни в кабинета на 02/415 49 19

# 514
За да се сложи лекар на 1-ва страница, не трябва ли да има положителни отзиви от поне няколко човека?

# 515
Ето една тема, в която можете да прочетете още мнения за нея - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356246;topicrefid=20
Тя е млада, на около 30 и нещо години. Има три деца и предполагам, че около ражданията им е почивала от работа. Може би все още не е утвърдено име, като други с дългогодишен опит, но съм сигурна, че и това ще стане с времето. При преглед отделя досатъчно време на всеки, отговаря търпеливо на всички въпроси. Случвало се е за стандартен преглед с цитонамазка да остана повече от 40 минути в кабинета й.  Обяснява всички процедури методично - какво се прави първо, второ, като винаги гледа да не те шашка, дори и да има нещо притеснително, някакси винаги съм си тръгвала спокойна и уверена от кабинета й. Много е внимателна.  Когато ми взима биопсия не усетих нищо, а взе доста материал. Каза, че иска да е сигурна, че има достатъчно за изследване, дори и в лабораторията отново да марморят, че им дава много работа  Laughing Говори с пациентите си на "ти" и създава усещането, че имаш приятел до себе си.
Не искам да прекалявам с рекламата, все пак връзката с лекаря е нещо лично и може не на всеки тя да допадне като специалист. Просто споделям моето лично преживяване, защото може да се окаже от полза за някого  Wink

# 516
Аз също съм сложила моята док. на 1 страница, мисля си че е добре да има избор от специалисти, да всеки сам си решава при кого да отиде.  Peace

# 517
  • София
Не знам кой пакет имаш предвид, за коя болница. Питам за моя позната, чиято цитонамазка от август (2 месеца след абразио) е дала този резултат. Всъщност, доколкото ми стана известно -II-IIIA. В лабораторията първоначално я подвели, като й казали, че е втора, но понеже гинекологът й поискал резултата от последната скорошна цитонамазка на хартия, отишла да го вземе и щяла да припадне. В момента е към 7-ма седмица. Дано да е само възпаление.
ПС, предни цитонамазки са й били II-ра гр, горили са й раничка с лекарство преди години.
Пакет Майчино здрвеопазване, по нзок. Но се оказа, че съм те подвела, има право на цито и мб и при първо посещение. http://www.puls.bg/health/childbirth/news_9726.html

Иначе аз изкарах успешна бременност с 3А група и след това правихме лазервапоризация.

# 518
  • София
Дара, как си имала "раничка", пък атипичните клетки са се появили скоро?  newsm78

# 519
и защо на уж малък участък, а конизация на нераждала жена?? диагнозата по-вероятно е била CIN...
............

Отбих се при д-р Любомир Христов от Надежда. Отлични впечатления остави у мен.

# 520
Дара, как си имала "раничка", пък атипичните клетки са се появили скоро?  newsm78
Псевдоерозиото не е ли раничка?

# 521
Becky остави му координатите.  Peace

# 522
Kashmir, раничката сама по себе си не е причина за сериозно притеснение. Голяма част от жените имат. Проблемът е, когато започне да претърпява промени под въздействието на НРV или други фактори, които могат да доведат до рак на шийката на матката. При мен участък от раничката беше започнал да се видоизменя. По време на колпоскопия това измениение се хваща, като след третирането му с някаква кисеина (не си спомням точно каква беше) и участъкът се оцвети в бяло. После от него взеха биопсия.

Becky Bloomwood, диагнозата сред биопсията беше карцинома ин ситу. Ако беше обикновена раничка, нямаше да я пипаме, поне докато не родя, но в случая намаше как. Малък участък от нея беше започнал да се видоизменя, но разбира се при конизацията махнаха цялата раничка.

# 523
  • София
Здравейте,

бих искала да се включа в темата. Ето и моят случай: при профилактичен преглед гинеколога ми предложи да пуснем течно-базирана цитонамазка в Геника. Резултата е:
Забележка:Умерено левкоцити, койлоцити, вкл би- и мултинуклеарни.
ПАП 3А
1.Не-неопластични находки. Реактивни клетъчни промени свързани с възпаление(включва типично възстановяване).
2.Абнормални епителни клетки . Плоски епителни клетки. Нискостепенна плоскоепителна лезия LSIL, съдържаща HPV/лека дисплазия/ CIN 1.
Тествах се за високорисков тип HPV /12 вида/ и всичките са отрицателни.
Пак в Геника се тествах за хламидия, микоплазма и уреаплазма всичко е отрицателно.
Според доктора ставало въпрос за възпаление, пусна ми микробиология и сега чакам резултат.
Изчетох доста неща и ми е объркано в момента какво от тук нататък да предприема. Ако има някой със сходни резултати ще съм благодарна за мнение. Simple Smile

# 524
  • София
Оцетна киселина. Simple Smile Винаги съм мислила, че раничка и участък оцветяващ се в бяло са едно и също.  newsm78 Тогава тази "раничка" как изглежда?

Общи условия

Активация на акаунт