Фурна с функция пара- имате ли отзиви и опит

  • 13 185
  • 15
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 2 464
Здравейте
Колебая се в избора си на нова фурна дали да взема такава с функция ПАРА.
Сименс имат модел който е с готвене на пара и нормално готвене че дори и микровълнова.
Основното ми колебание е дали готвеното на пара е вкусно.
Досега не съм приготвяла така храна...

# 1
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Функцията пара е супер, щом става въпрос за комбинирана фурна, а не само за парна. Печенето на тестени изделия и ястия, комбинирано с пара е нещо много хубаво. Препоръчвам с две ръце. Аз имам такава отделностояща обаче  и много я харесвам, единственият и минус е, че е по-малка от стандартната и не събирам големи тави.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 2 464
Джема много ти благодаря за коментара!!! Можеш ли да ми дадеш малко повече инфо възможна ли е комбинация на пара с останалите стандартни начини на работа на фурната и дали това прави храната по добра на вкус или обратно.

До сега се сблъсквам с мнения само на консултанти в магазините в които се предлагат тези фурни и в някои от тях твърдят, че яденето приготвено на пара не било вкусно, други твърдят че за да се запазят витамините трябва да се готви само на пара и че ако се прибави и обикновенното печене се загубва смисъла на готвене на пара.

Тъй като аз нямам никакъв опит в това отношение се чудя дали е добре тези фурни да се използват така че да готвят комбинирано на пара със стандартно изпичане.... и за кои всъщност ястия е най-добре да се използва парата

# 3
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Да, възможна е, но пак гледай фурната, не съм разглеждала модела, който си избрала. Печеното пиле на програма печене + пара става убиец. Хлябът също. Peace Аз основно за печене на меса и тестени изделия  я позлвам. Не изсъхват, остават сочни месата. А тестените стават мекички, душичка.

Консултантите явно си мислят за неща приготвени на пара, като в пароварка, зеленчуци например, което е съвсем различно от печене + пара.

За мен идеалната фурна е стандартна, с пара и пиролиза. Това е направо мечта. Peace Когато се развали моята ще я  сменя с такава, защото сега имам две отделни- една с пиролиза и една с пара, но както казах малка - колкото микровълнова. Simple Smile

# 4
  • София
  • Мнения: 568
Джема, може ли линк към твоята малка фурна, моля. И от къде я купи? Благодаря.  bouquet

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 2 464
Джема невероятна си !!!! Много, многооооо благодаря !!!  bouquet

Аз мисля, че комбинираните фурни на пара все още не са много разпространени, затова товя опит е безценен за мен !!!!

Не искам да те разочаровам, но не съм виждала комбинирана фурна с пара с пиролиза. Ще проверя пак и щети пиша  Wink

# 6
  • Варна
  • Мнения: 6
Здравейте,
насочила съм се към фурна на Bosch с вградено готвене на пара , някой дали вече се е сдобил с такава да сподели отзиви .
http://veto.bg/bg/product/фурна-bosch-hsg-636-es1
Това което най-ме притеснява е какво се случва с всичката тази електроника след като мине 2г гаранция , май ще гледма да я вземем от място , което предлага удължена гаранция .

# 7
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
О, моята е купъвана от Англия и я няма тук. А комбинация с пиролиза има АЕГ например.

Тази е моята

http://djemma.snimka.bg/family/moite-elektrouredi.405229.13843398

http://djemma.snimka.bg/family/moite-elektrouredi.405229.13843405

# 8
  • Варна
  • Мнения: 6
Благодаря, аз имах предвид от тези които са комбинирани .  Иначе четох, че вашата за сега е отделно и със следващата фурна ще ги комбинирате Simple Smile A с пиролиза и пара Сименс имат един модел , до колкото гледах. Но там вече много скача цената, а и мъжа ми не иска пиролиза .

# 9
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
В какъв смисъл комбинирана? Тази не е само пара, има три функции:
само пара
само печене
печене с пара

Няма само пиролиза и е с малък обем, заради който всъщност искам да е вградена и с поиролиза. Иначе е перфектна, но малка.

# 10
  • София
  • Мнения: 767
Джемма, твоята фурна има ли различни настройки за пара?

Напр. малко пара, повече пара или 100 % пара ? И може ли да се коригира времето ,за което се впръсква парата? За хляба специално се интересувам. При него през цялото време ли се подава някакво количество пара?

AEG- то от линка на veto , няма пиролиза. Според мен са объркали  описанието.

Аз все още се колебая дали да си взема фурна с пара  (Aeg) или фурна с пиролиза (AEG, Bosch , Miele). Психологическата бариера, която съм си сложила е до 1500/600 макс .
Единствената фурна, която се вписва в бюджета и притежава Всички  горепосочени функции е този  Electrolux
https://zora.bg/product/eoc-6631aox
Не зная защо обаче, аз имам някакви резерви към марката. Макар тя да е водещата в концерна, макар те да произвеждат оборудване за професионални кухни.
Горната фурна има функция пара, но до колкото разбирам от ръководството за употреба, то не се регулира (само вкл./изкл и опцията е само горещ въздух + пара). На мен също така не ми е и ясно колко точно е ?!?

Следващият вариант , на когото се регулира количеството пара https://www.technomarket.bg/furni/aeg-bs-731472hm-09150288 , няма пиролиза. Thinking

Тази дори се продава с тавички за готвене на пара, а бюджетния му събрат - не.

Едит: Аег предлагат още един вариант, при когото на дъното на фурната в едно легенче се налива вода, нагрява се с допълнителен реотан (натискайки копчето от дясно) и така да речем в първите 15 ина мин. има пара от изпарителя в дъното на фурната. Не зная до колко е ефективно това обаче. Thinking За хлябове и сладкиши говоря.
https://zora.bg/product/bp-501352hm

Последна редакция: пн, 29 май 2017, 23:20 от Courage

# 11
  • София
  • Мнения: 1 390
Аз съм с тази, от 2 месеца и я обичам  Simple Smile
https://zora.bg/product/eoc-5654aox-plus-steam
Преди бях отново със същата марка - защо са тези резерви към нея?, но с каталитични панели - няма с пиролиза в бяло  Sad
Но в името на по-качественото готвене и улесненото почистване приех инокса / за сега /.
Защо трябва да се регулира количеството пара? Според мен е съобразено с програмата, както и с количеството вода, което се сипва за различните продукти за печене, според инструкциите.
Определено резултатите са чудесни!

Точно на същия принцип е програмата с пара -  като на посоченото AEG  - е и моята фурна.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 13:09 от Vayana

# 12
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
На ръчни настройки настройки имам две положения на парата, иначе има и автоматични програми за зеленчуци, несо и т.н.  Хляб пека само 20 минути с пара, после без. Времето не се регулира, пускам 20 минути с пара и след сигнала сменям режима на само печене.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 16:44 от Джемма

# 13
  • София
  • Мнения: 767
Благодаря ви, много за насоките! bouquet
Vayana, ще преосмисля предразсъдъците си, обещавам. Ти ползвала ли си парната функция на твоят печка?

Джемма , благодаря за споделеният опит . Само за хляб ли я ползваш? В кои други теста/ десерти се долавя разликата между двата типа готвене?
Козунаци, чийзкейк, пандишпан?!

П.п. Ако не е тайна, каква е твоята стандартна фурна?  Simple Smile

# 14
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Не е тайна- АЕГ с пиролиза, но моделът е стар вече, 2006 г е купувана.

http://djemma.snimka.bg/family/moite-elektrouredi.405229.13843928

В това албумче е цялата ми техника, между другото Simple Smile

С пара пека само изделия с мая, не съм опитвала друго, за други тестени харесвам печенето с вентилатор в стандартната фурна. И месо пека с пара, печено пиле, свинско цяло парче, заек. Става сочно месото. Пак казвам, че обемът ми е малък, като микровълнова, и захтова ми е налко неудобна за по- големи тави и количества. Например питка не мога да събера в нея, но пък нея я пека със сондата за месо и се изпича перфектно.

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 09:46 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт