Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 401
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 1 515
Аз пък не разбирам- ще имате празник в семейството и майка ти и сестра ти не са сред поканените.
Майка ти идва у вас един път в годината да ти прислугва.  newsm78
Нещо в историята ти куца.

# 1 516
И какво се оказа накрая? Уж с майка ти се виждате веднъж годишно и искаш да се видите хубаво, на спокойствие, а не племенницата ти да ви пречи. А то за помощ се надяваш, да ти приготви и обслужи празненството, затова ще пречи племенницата ти. Crazy През останалото време от годината не каните ли гости, та сега ще получиш "скапан празник", защото ще трябва да си шеташ сама? Упрекваш майка си, че ти натриса детето на сестра ти, а да я ползваш като прислуга, въпреки че се виждате веднъж в годината , е в реда на нещата? Вярно са ви сбъркани отношенията, но е добре да мериш с един аршин.

# 1 517
  • София
Двайсетината гости сме поканили единия ден,по повод.Точно за това се надявах и на помощта на майка ми.А сега вместо помощ ще получа още по голяма лудница (някой гости са с деца) и скапан празник понеже няма да мога да седна от шетане.Но както и да е!Въпроса наистина е в сбърканите отношения с роднините ми,не в племенницата или гостите...
Обсъдила ли си подчертаното с нея предварително или очакваш да изпълнява обещания, които не е давала?

# 1 518
Не знаем какъв е празника на kikokolin, за да твърдим, че задължително трябва да включва мама и сестричка.
От друга страна ми е чудно кой все още се наема да шета като изоглавен на 20 човека, че и да се надява на телепатията да изиска помощ от мама.
И все пак си е дразнещо да ти натресат племенничка насила.
Всъщност нелепа ситуация отвсякъде, породена според мен от липсата на ясна комуникация.

# 1 519
Всъщност нелепа ситуация отвсякъде, породена според мен от липсата на ясна комуникация.

+1  Peace

Най вече с майката в случая.

# 1 520
  • Варна
Тя майката, ако е яла същата попара с помощ за голямо гости и преди, в случая хич няма да се учудя, ако и нарочно ги върти тия номера. Сега може да каже с чиста съвест - не мога да ти ударя едно рамо за гостите, защото ще гледам детето/децата.

# 1 521
Определено ни куца комуникацията,дадох си ясна сметкс за това.Не че сме били в цветущи отношения но тази случка надмина очакванията ми!За "слугуването" на майка ми няма да коментирам.Харесвам ви всички и ви чета ежедневно с удоволствие, но някой са ненужно грубички.

# 1 522
  • Варна
Добре, теб не те ли смущава, че хем искаш тихо, задушевно, семейно гостуване с родителите си, с които се виждаш веднъж годишно /по памет цитирам/, а в същото време си правиш сметки без кръчмаря - да ти помогне майка ти за двайсетина гости? Очевидно и помощта не е предварително уточнена с нея иначе тя едва ли щеше да се навие да помъкне и племенницата след като знае, че идва за да върши някаква работа.

Не те осъждам за нищо, ти си знаеш как са нещата в действителност, просто питам.

# 1 523
  • София - Рим и обратно
Чак пък толкова да ти пречи едно дете, което е и на сестра ти все пак... Двайсетте гости така или иначе са мисия невъзможна за обслужване от сам човек, според моите представи, но е излишно да насочваш гнева си към "натресеното" дете в случая. То е последната ти грижа и без това. Вземи си организирай правилно посрещането, ако трябва ангажирай някого да помага съвсем официално, това е лудост да кръжиш сама на 20 човека  ooooh!. Или пък, възложи на майка ти да наглежда децата - твоето, на сестра ти и гостенчетата, да им организира някакви игри или просто да ги пази да не се изпобият. Така хем ще я "накажеш", че ти натриса нежеланото племенниче, хем си е голяма помощ.

# 1 524
  • София
Какво толкова ще пречи на помощта детето, че сте се захванали за него?
Както ще се гледа детето на авторката, докато тече подготовката, така ще е и с племенницата.
Така и не разбрах на колко години е, но не тя е проблема, според мен.
Щом сестрата е нежелана на тържеството, би трябвало майката да не се опитва да налага изкуствено сближаване, водейки детето ѝ, тъй като насила хубост не става.

# 1 525
  • София - Рим и обратно
Какво толкова ще пречи на помощта детето, че сте се захванали за него?
Както ще се гледа детето на авторката, докато тече подготовката, така ще е и с племенницата.
Така и не разбрах на колко години е, но не тя е проблема, според мен.
Щом сестрата е нежелана на тържеството, би трябвало майката да не се опитва да налага изкуствено сближаване, водейки детето ѝ, тъй като насила хубост не става.
Виж, тоя път съм напълно съгласна с теб. Малко в повече ми дойде тоя гняв срещу едно дете, макар и на омразната сестра.
Или, ако са толкова неприятни, да скъсва тотално с тях, а не да кани само майка си - уж да се видели, ама с 20 гости, ама да й помогнела, ала бала...

# 1 526
Това, че детето е близко, не означава непременно, че е възпитано и приятно. Обожавам сестра си, но племеннницата едвам я изтърпявам, защото е разглезена, нагла и груба, държи се безобразно дори с родителите си, непрекъснато се цупи и върти фасон след фасон, а аз с такива деца не обичам да се занимавам. Малкият ми син също не обича да я вижда, защото не се държи с него като с приятел, а той не е толкова малък вече, че да не усеща това. Мъчно ми е, но това е положението - мама и тати така са си я възпитали, приемам го, но не съм длъжна да я търпя. Не съм я канила с преспиване от години и докато се държи по този начин, няма и да я поканя.

# 1 527
"Кръчмаря" е наясно че очаквам помощ, но си въобразява че ще се справим и с гостите и с децата (което няма как да стане).Стига с това слугуване,майка ми е,разбира се че ще помогне!Въпросът,както стана ясно не е нито в племенницата,нито в гостите..за съжаление!

# 1 528
  • София - Рим и обратно
Това, че детето е близко, не означава непременно, че е възпитано и приятно. Обожавам сестра си, но племеннницата едвам я изтърпявам, защото е разглезена, нагла и груба, а аз с такива деца не обичам да се занимавам. Малкият ми син също не обича да я вижда, защото не се държи с него като с приятел, а той не е толкова малък вече, че да не усеща това. Мъчно ми е, но това е положението - мама и тати така са си я възпитали, приемам го, но не съм длъжна да я търпя. Не съм я канила с преспиване от години и докато се държи по този начин, няма и да я поканя.
Да, и ти си права, аз също познавам такива деца. Майките им са ми приятелки, но с ужасни деца.
Обаче в случая "чудовището" идва с баба си, така че не смятам, че е чак такава трагедия. А сестрата изобщо дори не е поканена, камо ли обожавана Mr. Green.

# 1 529
Absurt е май най близо до истината.Майка ми търси сближаване между мен и сестра ми,за съжаление постига точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт