Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 728
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 495
Аз пак да попитам Mr. Green
Доколкото разбрах тези хора се връщат от почивка и са поканени от момчето за два дни да се видят. Ако те се изнесат при майката на момичето как ще се видят и какво ще търсят сами в апартамента? Какъв е смисъла да отидеш някъде да се видиш с някой и да останеш два дни в неговия апартамент сам? Те са на работа и вечерта ще спят другаде. Единственото нещо, което ми хрумва е да имат някаква важна работа или авторката да живее в курортен град и да искат да се възползват да си удължат почивката.
Иначе не проумявам как ще отидеш в жилище, което ще бъде освободено заради теб?
Авторката на дивана с мечето, а той на спалнята ли? Mr. Green Голямо нахалство. Аз бих го изгонила на терасата Mr. Green

# 496
  • София
Доколкото разбрах тези хора се връщат от почивка и са поканени от момчето за два дни да се видят. Ако те се изнесат при майката на момичето как ще се видят и какво ще търсят сами в апартамента? Какъв е смисъла да отидеш някъде да се видиш с някой и да останеш два дни в неговия апартамент сам? Те са на работа и вечерта ще спят другаде. Единственото нещо, което ми хрумва е да имат някаква важна работа или авторката да живее в курортен град и да искат да се възползват да си удължат почивката.
Авторката на дивана с мечето, а той на спалнята ли? Mr. Green Голямо нахалство. Аз бих го изгонила на терасата Mr. Green
Никакъв, ако искаш да се видите, и е доста логично, ако си авантаджия.

Много е неприятно така. И аз, и мъжът ми имаме роднини – авантаджии, но нямам впечатления някой от тях да е чак толкова нагъл, че да му хрумне да ни гони от собствения ни дом. Но и нито аз бих изгонила мъжа си заради гости, нито той би изгонил мен.

# 497
  • София
Свободните съчинения продължават с пълна сила. Mr. Green
Сега имаме ново 20- семейството, което е поканено от брата, е толкова нагло, че гони собствениците от жилището им!
Забавно място е форума Joy

# 498
Никакъв, ако искаш да се видите, и е доста логично, ако си авантаджия.

Много е неприятно така. И аз, и мъжът ми имаме роднини – авантаджии, но нямам впечатления някой от тях да е чак толкова нагъл, че да му хрумне да ни гони от собствения ни дом. Но и нито аз бих изгонила мъжа си заради гости, нито той би изгонил мен.

Айде стига повтаря едно и също като черна станция. Ти уж чете от самото начало, а правиш странни изказвания. Хората са се обадили вероятно да се видят, ако има начин. Приятеля ги кани да преспят два дни. Авторката му прави скандал и той в желанието си да угоди на всички измисля варианта да спят двамата с нея в тъщата. При разговор с хората им казва за този вариянт и на въпроста дали няма да е проблем отговаря - "да няма проблем ние ще се изнесем в майка и и щи ви оставим на спокойствие".

# 499
  • София
Добре де не е наказана,сама се е отцепила  Laughing

# 500
  • София
Тя, ако има разум в главата и уважение към себе си, ще "отцепи" Мунчото, но...

# 501
  • София
Скрит текст:
Доколкото разбрах тези хора се връщат от почивка и са поканени от момчето за два дни да се видят.
Ако те се изнесат при майката на момичето как ще се видят и какво ще търсят сами в апартамента? Какъв е смисъла да отидеш някъде да се видиш с някой и да останеш два дни в неговия апартамент сам? Те са на работа и вечерта ще спят другаде. Единственото нещо, което ми хрумва е да имат някаква важна работа или авторката да живее в курортен град и да искат да се възползват да си удължат почивката.
Скрит текст:
Смисълът е да не се харчат пари за хотел, т.к. по думите на авторката брата е стиснат и няма да си плати хотел /не ми се рови за цитат, че доста страници назад го написа/.
Свободните съчинения продължават с пълна сила. Mr. Green
Сега имаме ново 20- семейството, което е поканено от брата, е толкова нагло, че гони собствениците от жилището им!
Забавно място е форума Joy
Не четеш - по думите на авторката, това изнасяне е по идея на мъжа й, за да им е удобно на родата му. Тя му е казала, че не е удобно да спят в майка й, но момъка се фръцва сърдит, после като го попитала, защо не го е обсъдил с нея, преди да предложи това на брат си, той й вдига скандал и сега са скарани. Това по нейните постове. А дали семейството на брата е нагло, за да се съгласи през работна седмица да отиде в тях на гости, докато те са в майка й, за да им осигурят място - няма да коментирам. Тяхна си работа.
Според мен трябва да седнат и да си поговорят за вземане на подобни решения, сега вече поканата е факт и няма как да я откажат, но да се разберат за напред, без фръцкотене.

# 502
Според мен трябва да седнат и да си поговорят за вземане на подобни решения, сега вече поканата е факт и няма как да я откажат, но да се разберат за напред, без фръцкотене.
+1. Поканата е факт. На мястото на Креми ще се изнеса при майка си (защото не са виновни гостите, за да наказвам тях). Но ще обясня на приятеля си, че е за първи и последен път да му спасявам мъжкото достойнство, като подкрепя едноличното му и нахално решение.

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 14:39 от biborana

# 503
От 7 години чета и изразявам мнение по различни казуси в БГ Мама. Никоя тема не ме е карала да мисля толкова много по казус, колкото тази. Не мога да си отговоря на въпроса кога поколението, от което са и моите деца, стана толкова егоистично, жестоко, материалистично, агресивно, дори и към най-близките си, каквито са родители, братя и сестри.
Аз не вярвам на 100 %  в истинността на казаното от авторката, но коментарите ме убедиха, че това поколение е изгубило всякаква нужда от близост и човешка съпричастност.
От позицията на собствената ми съдба, мога да кажа, че поговорката "Брат брата не храни, но тежко му, който го няма" е много вярна. Моят мъж почина сравнително скоро. Освен синовете ми, човекът, който е плътно до мен в това трудно за мен време,  е точно моят девер. Не че нещо кой знае какво съм искала от него, но самата мисъл, че винаги мога да разчитам на него, ме прави по-уверена в бъдещето.
Само мога да съжалявам тези, които мислят като авторката, казват, че са като нея и я нахъсват. Сажалявам ги заради емоционалната им пустота, заради нежеланието им  да жертват дори една нощ и два дни, за да зарадват човека до себе си. Това не е любов, това дори не е приятелство, това е някакво съжителство. Човек, който обича истински партньора си не би го лишавал от възможността да бъде с брат си, със сестра си, с племенниците си, с родителите си. Би се радвал с радостите му и би тъгувал със скърбите му заедно с него, а не да му прави скандали.
Жалко за вашето поколение! Търся причините и вината в нас- вашите родители. Питам се  каква е нашата вина та станахте такива емоционални развалини?! Ние не бяхме такива. Значи не е модел на поведение, което сте приели за нормално. Сами казвате, че майките ви, бабите и дядовците са били гостоприемни и са държали на роднинските връзки. А вие защо станахте такива? Нямам отговор.  Само се моля един ден децата ви да не са като вас и да бъдат братя и сестри с истинска връзка помежду си, която няма да се поддаде на емоционално изнудване от хората, които ще бъдат партньори в живота им.

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 17:25 от K.A.G.

# 504
  • София
+1. Поканата е факт. На мястото на Креми ще се изнеса при майка си (защото не са виновни гостите, за да наказвам тях). Но ще обясня на приятеля си, че е за първи и последен път да му спасявам мъжкото додтойнство, като подкрепя едноличното му и нахално решение.
Ако отидеш някъде на гости, би ли допуснала домакините да се изнесат, за да ти е спокойно на теб?

# 505
  • София

Не четеш - по думите на авторката, това изнасяне е по идея на мъжа й, за да им е удобно на родата му. Тя му е казала, че не е удобно да спят в майка й, но момъка се фръцва сърдит, после като го попитала, защо не го е обсъдил с нея, преди да предложи това на брат си, той й вдига скандал и сега са скарани. Това по нейните постове. А дали семейството на брата е нагло, за да се съгласи през работна седмица да отиде в тях на гости, докато те са в майка й, за да им осигурят място - няма да коментирам. Тяхна си работа.
Ти не четеш- това е новата интерпретация на една съфорумка Peace

# 506
От 7 години чета и изразявам мнение по различни казуси в БГ Мама. Никоя тема не ме е карала да мисля толкова много по казус, колкото тази. Не мога да си отговора на въпроса кога поколението, от което са и моите деца, стана толкова егоистично, жестоко, материалистично, агресивно, дори и към най-близките си, каквито са родители, братя и сестри.
Аз не вярвам на 100 %  в истинността на казаното от авторката, но коментарите ме убедиха, че това поколение е изгубило всякаква нужда от близост и човешка съпричастност.
От позицията на собствената ми съдба, мога да кажа, че поговорката "Брат брата не храни, но тежко му, който го няма" е много вярна. Моят мъж почина сравнително скоро. Освен синовете ми, човекът, който е плътно до мен в това трудно за мен време,  е точно моят девер. Не че нещо кой знае какво съм искала от него, но самата мисъл, че винаги мога да разчитам на него, ме прави по-уверена в бъдещето.
Само мога да съжалявам тези, които мислят като авторката, казват, че са като нея и я нахъсват. Сажалявам ги заради емоционалната им пустота, заради нежеланието им  да жертват дори една нощ и два дни, за да зарадват човека до себе си. Това не е любов, това дори не е приятелство, това е някакво съжителство. Човек, който обича истински партньора си не би го лишавал от възможността да бъде с брат си, със сестра си, с племенниците си, с родителите си. Би се радвал и би тъгувал заедно с него, а не да му прави скандали.
Жалко за вашето поколение! Търся причините и вината в нас- вашите родители, каква е нашата вина та станахте такива емоционални развалини?! Ние не бяхме такива. Сами казвате, че майките ви, бабите и дядовците са били гостоприемни и са държали на роднинските връзки. А вие защо станахте такива? Нямам отговор.  Само се моля един ден децата ви да не са като вас.

Не съм от поколението на K.A.G., но за пръв път подкрепям някого тук на 100%. Ти изрази в този пост всичко, което чувствам и аз по темата. Само ще допълня, че не всички са забравили човечността. Малко останаха, но все още ги има. Благодаря ти  bouquet

# 507
  • София

Ако отидеш някъде на гости, би ли допуснала домакините да се изнесат, за да ти е спокойно на теб?
  Бих допуснала всичко, което домакините са решили да направят по собствена воля и убеждение, ако ме удовлетворява.
Всъщност, заглавието заблуждава- семейството не отива на гости, а ще ползва, предложеното му от брата, жилище за двата дни престой.
Когато ходя на гости, домакините не се изнасят- целта е да сме по- дълго заедно, дори и през деня да са на работа.
Тогава аз поемам грижите по пазаруване и готвене, и като си дойдат започваме купона.
Същото е, когато вкъщи дойдат.

# 508
  • София
K.A.G. според мен нещата не са точно такива каквито ги описваш. Не видях, някой да се противи, че роднините на мъжа й идват, даже и самата авторка. Възмущението идва първо от това, че той /мъжа на авторката/ взема решение да измести него и жена си от апартамента им, за се настанят гостите, без да я пита и да го съгласува с нея. Второ - решава да се тръсне на тъщата - някой попита ли я тази тъща удобно ли е, има ли възможност, има ли планове /може и тя да си е поканила родата в тях за този период/? Трето - авторката му казва, че не е удобно да идат в майка й, но той се фръцва и го играе сърдит?!?! Четвърто - дори и да решат двете семейства да се сгърчат като скариди в апартамента, това си е тяхно решение и право, пак следва авторката предварително да знае за тази идея и да се поиска и нейното мнение по въпроса, след което ако и тя е съгласна да се отправи покана.
Според мен - хубаво е да поканиш роднини или приятели с преспиване в дома си, но ако имаш поне минимални условия за това и ако не се налага да притесняваш други хора, както в случая - тъщата. Ако нямаш такива условия в дома си, но имаш желание да се видите - има хотели и квартири, в които може да се настанят гостите или и двете семейства за да са заедно. Ама така да се взимат самосиндикални решения за нещо касаещо и околните, без да е обсъдено с тях дали е удобно и възможно Stop. Проблема на авторката не са й гостите, а че мъжа й не се съобразява с нея.

# 509
Приятеля ги кани да преспят два дни. Авторката му прави скандал и той в желанието си да угоди на всички измисля варианта да спят двамата с нея в тъщата. При разговор с хората им казва за този вариянт и на въпроста дали няма да е проблем отговаря - "да няма проблем ние ще се изнесем в майка и и щи ви оставим на спокойствие".
Много як вариант. Бих го определила като "с чужда пита помен прави". Представям си дъщеря ми да си хване някой Муньо и той да предложи да дойдат да спят у нас, за да освободят нейния апартамент за негови роднини. В такъв случай, ще му предложа подходящо за него легло- изтривалката пред вратата.

К.А.Г., симпатична си ми, но сега пресоли манджата. "Емоционални развалини", защото не споделяме твоите ценности? Сигурна съм, че си чувала, че хората са разлини- свят като цвят. И със сигурност различните от нас не са нито по-добри, нито по-лоши, а просто различни. НО, виж, тези които считат, че само те са светъл пример за подражание и никой не бива да отстъпи от тей=хния модел, по-добре да не ги квалифицирам.

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 14:59 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт