Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 691
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 555
Абе- едно е да се знае негласно, че някой ще идва. Ама пак очаквам да ме питат директно, не с недомлъвки, да се седне и да се помисли как ще стане физически тая работа.

С първия ми брак така се оказах абонирана за зълвата- че и по почивки почна да ходи с нас, да не била самотна. Без да ме питат, щото вече сме били семейство и едва ли не няма как да отказвам.

# 556
Изумена съм, че всички захапаха авторката.... Вярно, че историята се поднася час по час, че може и да не е истина изобщо, но според поднесената информация 1) тя е собственик, той е заврян зет 2) тя не се кефи на племенника му от предното му посещение, той не е разбрал или се прави на неразбрал, 3) той кани 4 човека в апартамента, като заявява, че той и тя ще отидат при тъща му, без да пита и тъщата,  4)  съпругът без да пита, разпорежда, а ако се постави на въпрос мъжката му дума, се фръцва, 4) тя, без да е питана, трябва по заповед да осигури готвене и чистене за хора, които не харесва, .... следователно -> тя е виновна, бездушна, .....  и всички епитети на КАГ и Анонимен. Tired

# 557
На авторката нищо й няма. Нито е инфантилна, нито нищо. На 27 е нормално жената да иска да й е кеф. Това, че е с мъж не значи, че трябва да се разстила пред всички. Егоизъм трябва. Като има граници, ако се обичате, пак ще си намерите начин да се виждате и да прекарвате добре. Не е хубаво да се правят такива тестове колко бил пораснал и ларж човекът- сори, хората си имат право да не искат да се вписват в определени роли. Например на "добрата невеста", която забравя всякакви граници и лични желания заради великата рода.

# 558
Абе- едно е да се знае негласно, че някой ще идва. Ама пак очаквам да ме питат директно, не с недомлъвки, да се седне и да се помисли как ще стане физически тая работа.

С първия ми брак така се оказах абонирана за зълвата- че и по почивки почна да ходи с нас, да не била самотна. Без да ме питат, щото вече сме били семейство и едва ли не няма как да отказвам.

Това за зълвата - аз не вярвам, че такова нахалство е възможно, следователно горенаписаното не е вярно. Това съгласно форумната логика.  Wink
Шегувам се (в случай, че някой не се е сетил).

# 559
Мдааа, то ако за два дни гости не си покаже човек рогата, кога  Joy

ПП На мен пък на брат ми жена му ми се обиди, че не отидох с тях на море преди няколко дни Joy

# 560
Абс. вярно. Даже един път проверих дали наистина се смята за "абонирана"- без да сме говорили, цъфна с багаж и питах директно- абе ние кога говорихме, че и сестра ти ще идва...

Значи, жените в семейството ми след само едно необявено гости така са насолявали мъжете, че не повтарят. Сега номерът е да го насоли хубаво и да не повтори това упражнение.

Интересно какво толкова се грижи за нея, след като и тя бачка, жилището е от нея.

# 561
В края на крайщата,момичето попита за съвет.Явно поканата вече е отправена,макар и без да е съобразена с нейните желания.Смятам,че за два дни може да изтърпи нежеланите гости,с или без изнасяне от апартамента.След това категорично трябва да се разбере с партньора си по този и други неизяснени въпроси.За съжаление много от  констатациите в писаното от KAG са верни.

# 562
  • София

ПП На мен пък на брат ми жена му ми се обиди, че не отидох с тях на море преди няколко дни Joy
Ти пак не разбра, че проблема не в 2-та дена, а е в това, че мъжа на авторката не зачита и не се интересува от мненеието й. Тя сама каза, че както е сега, така ще е и за напред.
Ако твоя мъж, без да те е питал и да сте го обсъждали,  ти каже че отивате у майка ти, без да е питал и нея дали е удобно, че да може родата му да се настанят у вас, за да не плащат хотел, ти как би реагирала и ще се изнесеш ли /по същото време ходиш и на работа/?

# 563

Ти пак не разбра, че проблема не в 2-та дена, а е в това, че мъжа на авторката не зачита и не се интересува от мненеието й. Тя сама каза, че както е сега, така ще е и за напред.
Ако твоя мъж, без да те е питал и да сте го обсъждали,  ти каже че отивате у майка ти, без да е питал и нея дали е удобно, че да може родата му да се настанят у вас, за да не плащат хотел, ти как би реагирала и ще се изнесеш ли /по същото време ходиш и на работа/?
Естествено, че ще го послушам, аз обичам мъжа си и не виждам драми в това. Не съм си взела глупак, който не може да прецени кое е допустимо и кое не.
Майката на жената казала на дъщеря си, че не вижда проблем бе моме.
Ти накъде дълбаеш не те знам  Joy

# 564
И аз обожавам и обичам мъжа си, но тъй като той мен също, никога не би пропуснал да ме попита за мнение за нещо, което ме засяга пряко (като изнасяне от къщи през работната седмица, за да приютя сестра му, например). Не би му хрумнало да ме постави пред свършен факт за нещо такова. Това не е въпрос тип: "Какви домати да купя?", че да не е важно мнението и на двамата.

# 565
Аз пък никога не бих паднала толкова ниско, та да карам ММ да избира между брат си и мен, най-вече щом човека и семейството му очевидно живеят далеч и се виждат рядко. И не само, че ще ги приема ами ще опитам да им осигуря удобства (най-малкото да взема едно сгъваемо легло за по-голямото в случай, че семейството не си носи, в което се съмнявам).
Вероятно не бих се изнесла при баща ми или при родителите на ММ, но това е само, защото бих предпочела да имаме повече време заедно с тях, но ако на тях им е тясно или на мен по-шумно и не мога да си почина за работа - ами не е проблем да спя другаде две вечери.
Същото бих направила и за приятели, не само за най-близките роднини, но тук вече става дума за начин на мислене, разбиране и т.н.

# 566
Хубаво де, но очевидно изобщо не е въпрос да се видят братята. Цял ден на работа, вечерта единия в дома на авторката, другия - в дома на майка й. Къде е братското виждане?

Аз не разбирам гръмки изказвания тип: "Да избира между мен и брат си." Има километри пространство да се намери начин никой да не е пренебрегнат и настъпен прекалено много та да не се налагат чак "избори". Според мен самата авторка би реагирала далеч по-спокойно, ако първо някой я беше питал нея за нейния дом. Другото е супер обидно.

# 567
Ами явно ще се видят, иначе от какъв зор да остават? Едва ли ламтят толкова два дена да останат в града просто така.
Интересно защо биха оставали, ако не за да се видят?

# 568
Аз не видях някъде авторката да пише, че мъжът й цял ден ще е на работа точно тогава и че няма да има време за гости? Видях, че тя ще е на такава. Освен това той може да е на работа до обяд, че и до 17ч. да е пак ще имат достатъчно време. Може пък и почивка да си е взел. Да не говорим, че в началото се говореше как всички ще спят в апартамента, а това с изнасянето на авторката и мъжа й беше вмъкнато в момента, в който повечето бяха против нейното тръшкане, та съм склонна да не вярвам много на тази част.
А като заговорихме за работата - ако на мен ми идват близки роднини на гости винаги си взимам почивка за да имам време за тях (най-вече ако е някой наистина близък, идващ за 2 дни).

# 569
Откъде ги вадите тези факти не знам.
Авторката в началото ясно си каза, че планът е двудневно гости и да се сместят двете семейства в двете стаи за тия два дена.
След като авторката е казала, че не й се чисти, готви и ще й е тясно, се стига до вариант да преспят в майка й.
Не е толкова трудно да се схване, що трябва да се повтаря през 5 поста какво е казала авторката по-напред в темата...

Общи условия

Активация на акаунт