Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 723
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 540
Afrodita,
много съжалявам, че се е наложило да се събираш с такива хора. Аз лично такива не познавам. Всеки си гледа детето какво прави и внимава да не чупи и поврежда чужди вещи, на първо място от гледна точка безопасността на самото дете. Пък и се уважава чуждата собственост. Затова ми беше странно изказването с чупенето на съдове и маси, компютри и телефони.

# 541
Афродита, ти с тези описания на изпуснати деца и безхаберни родители се вкара в по-голям филм и от този на авторката Shocked hahaha

# 542
  • София
А как ще стане при 4 възрастни ли, като родителите не си възпитават и озаптяват детето, а другите и да направят забележка най-много да чуят репликата "ти не си ми майка/татко, или ти не си ми никаква, че да ми казваш нещо.
Скрит текст:
ще ти отговоря от личен опит наблюдавано по време на гостуване - детето прави пакости /примерно чупи лаптоп блъскайки го от масата и той пада долу на земята, чупи чаша събаряйки я по невнимание или започва да рита някой за да стане и да седне детето точно на този стол, с нищо по-разлиен от останалите и при наличие на други свободни и т.н./ - родителите не реагират, какво толкова, то било дете, виновен бил този, който оставил компа/чашата там.
Ще ти кажа как става при мен и работи безотказно.
Това, което не разрешавам на собственото си дете, не разрешавам и на гостуващото.
Знаеха го приятелките и роднините, когато децата ни бяха малки, знаят го и сега, когато водят кучета и внучета.
Няма начин да ми се изрепчи някое, че не съм му майка, нито да уважа репликата " дете е, какво толкова".
Ако им изнася, мили и драги сме.
Ако не- довиждане и без нови срещи.

# 543
Аз не знам към ще е тоя наглец, дето ще ми е в къщята и като бутне детето компютъра ще каже да не съм го оставила там.

Ако детето бутне и счупи нещо у приятели или роднини родителят се спича и почва да предлага да се поправи или плати, аз такива хора знам.

# 544
Ето ти примерче: в апартамент за възрастни, сложили са си приятни столчета на балкона, някакви полички, масички, кеф и дизайн.

Да, ама всичко това е смъртоносен капан за дете на 2-3. Както и всякакви мебели до прозорците примерно.

# 545
  • София
...
ще ти отговоря от личен опит наблюдавано по време на гостуване - детето прави пакости /примерно чупи лаптоп блъскайки го от масата и той пада долу на земята, чупи чаша събаряйки я по невнимание или започва да рита някой за да стане и да седне детето точно на този стол, с нищо по-разлиен от останалите и при наличие на други свободни и т.н./ - родителите не реагират, какво толкова, то било дете, виновен бил този, който оставил компа/чашата там
Тези родители явно са от "кръвната група" на брата на гаджето на авторката.

# 546
Ти познаваш ли го лично, та се изказа!?
Съвсем се оляхте вече. Темата все повече заприличва на приказката за Нероден Петко.

# 547
Напомня ми тази култува тема: Оправданието "Ама той/тя е дете"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=785175;topicrefid=20 Ставаше дума за повреден телефон. Но много, учудващо много потребителки направиха това заключение - виновна е собственичката на телефона.

# 548
Знаете ли къде е проблемът? Че на мъжа ми като му звъннат с покана, казва изчакай 10 мин., затваря, пита ме какво ще е най-удобно за всички и отговаря според общия ни план.

А не да вземе решение, а аз да се грижа за логистиката.

Щото ако стане така, че къщата да е пригодна за гости, за домакинята има още един набор задачки: да поддържа комплекти завивки и възглавници за гости, да ги вади, постила, пере и прибира, да им намира място в малко жилище, където гардеробната площ е кът.

# 549
  • София
Ти познаваш ли го лично, та се изказа!?
Скрит текст:
Съвсем се оляхте вече. Темата все повече заприличва на приказката за Нероден Петко.

Понеже постът ти е веднага след моя, но пък всички писали в темата се изказваме за авторката, гаджето ѝ и брат му, без да ги познаваме, затова да попитам: Въпросът ти само към мен ли е или към всички изказали се за въпросния брат?

# 550
  • София
Знаете ли къде е проблемът? Че на мъжа ми като му звъннат с покана, казва изчакай 10 мин., затваря, пита ме какво ще е най-удобно за всички и отговаря според общия ни план.

Скрит текст:
Щото ако стане така, че къщата да е пригодна за гости, за домакинята има още един набор задачки: да поддържа комплекти завивки и възглавници за гости, да ги вади, постила, пере и прибира, да им намира място в малко жилище, където гардеробната площ е кът.

То по принцип така би следвало да направи и мъжа на авторката, но уви.

# 551

Скрит текст:

Свестните мъже така правят. Peace

# 552

Скрит текст:

Свестните мъже така правят. Peace

Така правят мъжете и жените, когато от аз, станем ние. Не просто сме се събрали, оженили, а наистина в съзнанието си разбираш, че вече сте две в едно, а не просто 2 половини.

# 553
Или когато човекът осъзнае, че апартамента на приятелката му, в която се е нанесъл, не е само негов и не може на своя ръка да решава какво ще се случва в него със и без присъствието на приятелката.

# 554
Аз пък не вярвам, че той ей така сам е решил да кани брат си и семейството му, без авторката да е знаела. Най-малкото тя самата писа, че са го коментирали и тя поискала да дойдат, но без децата. Да не говорим, че същата променя историята във всеки свой пост, стремейки се да изкара родата все по-черна, а тя самата все по-бяла и невинна ...  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт