Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 726
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 525
  • София

Не знам защо изкарвате хората саможивляци в конкретната ситуация. Ако апартамента имаше поне още 1 стая мисля, нещата щяха да са коренно различни.
Да не се заблуждаваме, броя на стаите е без значение.
Всичко е въпрос на нагласа и отношение.
Добре, да предположим, че е така и че решават да се съберат 6 човека в 2 стаи или както сега - едните идват другите се изнасят - не е ли редно, първо мъжа й да седне и да й разкаже за тези си мераци, да попита тя какво мисли, съгласна ли е, и ако е съгласна, чак тогава да покани брат си /или който ще да е роднина, приятел няма значение/? Само че такъв разговор не е имало и от там започват проблемите, а като добавим и вилнеещи неконтролирани деца - съвсем.

# 526
по нищо не си личи да ги познава. Гостували са веднъж, когато детето е било на две. Сега има второ, така че две годишното е поне на три вече, а и явно от година не са се виждали.

Какво толкова може да причини едно три годишно и едно бебе, от където тръгна драмата - "не искам гости с деца"?

# 527
  • София

Добре, да предположим, че е така и че решават да се съберат 6 човека в 2 стаи или както сега - едните идват другите се изнасят - не е ли редно, първо мъжа й да седне и да й разкаже за тези си мераци, да попита тя какво мисли, съгласна ли е, и ако е съгласна, чак тогава да покани брат си /или който ще да е роднина, приятел няма значение/? Само че такъв разговор не е имало и от там започват проблемите, а като добавим и вилнеещи неконтролирани деца - съвсем.
Точно поради всичко изброено от теб, което е редно да стане във връзка с гостуването, но не бе упоменато като не станало в началния пост, почвам да се съмнявам в истинността на следващите обяснения.
Накратко, такъв селски бек, какъвто авторката описва, обичан и приеман и от нея, и от майка ѝ, трябва да видя с очите си, че да повярвам че съществува.
Работата замириса на ента серия от бразило- колумбийско- турски сериал и очаквам нечие прозрение- как тъщата има по- специално отношение към кандидат- зетя, та затова е на негова страна. Joy

# 528
по нищо не си личи да ги познава. Гостували са веднъж, когато детето е било на две. Сега има второ, така че две годишното е поне на три вече, а и явно от година не са се виждали.

Какво толкова може да причини едно три годишно и едно бебе, от където тръгна драмата - "не искам гости с деца"?

Да не дава господ, но детето може да си причини много лоши неща (пусни търсене "инцидент с дете падане" - само това лято ми излизат поне 3 страшни случая). И друг го писа - този дом не е обезопасен и по-буйни деца може да пострадат. Остави мебелите, може за децата да е лошо.

Не знаем на колко години е второто дете, липсва инфромация. Знаем само, че не е било на гости предния път, но не и причината да пътуват без него. Може да е новородено, а може да е по-голямо от другото дете (например може да е останало при баба си).

# 529
Е, то инциденти стават, но децата са с родителите си все пак.

Както казах не се умилявам по деца и съм имала проблем с една дама, която държеше да изпикава детето си до масата в дворът ми и да го оставя в басейна без памперс. Набързо се приключи с гостуването. Но никога не съм се притеснявала от погром от 2-3-4 годишни.

# 530
  • София

Бебето - зависи колко е бебе и пак има опастност, ако е без надзор, но 3 годишното може доста пакости да сътвори, само докато се обърнеш за минута - почупени мебели и посуда, нарязани пердета или покривка, художествени творения по стени, мебели, бяла техника, телевизор и къде ли не, игра с брашно и брашно по тях и навсякъде около тях, хвърляне по стената на храна/напитка, която не им се харесва, омазване на чинии, стоящи в досъпен за детето шкаф, с паста за зъби, достигната с катерене по тоалетната чиния, подреждане на бисквити под килим, хилейки се с най-доволната усмивка, когато някой ги насъпи и др. в тоя дух.  Отделно дома не бил обезопасен за деца все пак. 

# 531
Загуби битката за да спечелиш войната Simple Smile

Направи жест, отстъпи тоя път след като вече половинът е обещал и всичко е уговорено, но като си заминат гостите и той няма да е толкова остър и краен си заяви в прав текст, че харесваш брат му и родата му, но повече спалнята си на никого не отстъпваш. И това трябва да важи за ВСИЧКИ - твои и негови роднини.

Поставени границите след този случай вярвам няма да бъдат прескочени следващия път.

# 532

Бебето - зависи колко е бебе и пак има опастност, ако е без надзор, но 3 годишното може доста пакости да сътвори, само докато се обърнеш за минута - почупени мебели и посуда, нарязани пердета или покривка, художествени творения по стени, мебели, бяла техника, телевизор и къде ли не, игра с брашно и брашно по тях и навсякъде около тях, хвърляне по стената на храна/напитка, която не им се харесва, омазване на чинии, стоящи в досъпен за детето шкаф, с паста за зъби, достигната с катерене по тоалетната чиния, подреждане на бисквити под килим, хилейки се с най-доволната усмивка, когато някой ги насъпи и др. в тоя дух.  Отделно дома не бил обезопасен за деца все пак. 

Бе ти деца ли си гледала или някакви зли духове, въоръжени с бензинова резачка?  Shocked Предполагам ако имаш 2 деца то в детската им стая ще асфалтираш и ще боядисаш стените с блажна боя  Mr. Green

Имам дете, като детегледачка съм работила в много семейства ми ни едно дете такова не видях. Да, децата правят бели, но как ще стане това в къща 60 кв. и 4 възрастни?

# 533
  • София

Не се излагай!
Ще го направи, само ако си достатъчно безумна да го позволиш.
Същото се отнася и за домашните любимци- никой не може да те принуди да търпиш изстъпления в дома си.

# 534
Е, то трябва да бъде оставено само доста време, за да сътвори това.Simple Smile

# 535
Уиш, чудя се дали наистина си такава или се правиш на  модерна и в крак с мисленето на повечето съфорумки. Толкова ли много ги харесваш, та всячески се  стараеш да им пригласяш?! Нещо не ми се вярва.  Още по-малко пък ще ти повярвам, че ще постъпваш по описаните от теб начини със сина ти или дъщеря ти и техните бъдещи партньори. Голям залък хапни, голяма дума не казвай.  
Не съм модерна. Темерут и саможивляк съм. Без ирония го казвам. На пръстите на половината ръка се броят хората, с които допускам близки отношения. На останалите бих помогнала с каквото мога, но до тук. Ненавиждам от дъното на душата си роднински събирания за повече от няколко часа и то от време на време. Ненавиждам гости с преспиване. Като казвам саможивляк, значи съм саможивляк. Не се имам за по-добра или по-лоша от останалите. Добре ми е такава каквато съм. Най-близките ми и любими хора са от моята порода, та проблеми нямаме.
А относно бъдещите партньори на децата ми, съм напълно сериозна и те си го знаят предварително, та нямат други очаквания от мен. Иначе, за големия залък съм съгласна- не се знае кога и как човек може да се изненада от самия себе си.

# 536

Ужас Simple Smile. Честно не виждам драмата. На кумата ми дъщерята беше се мазала с гримовете ми и беше пооплескала стените, но се поправи за час. Нищо счупено не би ме потресло.

# 537

Вие с какви деца живеете? Всичко това твоето дете го прави всеки ден ли? Имала съм само един инцидент през живота си с моя син. Беше на 2 г., намерил ми червилото и рисувал с него по пода. Подът се изми. Въобще у вас навсякъде се мотаят ножици, пакети с брашно и ядене, чинии  и чаши и т.н. Дори преди децата такива неща си стояха по шкафовете. Интересното е, че у нас само аз чупя чинии, а децата, цели 2 деца - не.
Като ходите на гости не гледате ли къде са децата ви и какво правят? В чужда къща децата стоят при мен в стаята и в другите стаи не ходят, а в банята/тоалетната само при нужда. Ако има и други деца и домакинята разреши се отива в детската стая, която би трябвало да е обезопасена. Иначе при мама и тати и толкова.

# 538
  • София
Скрит текст:

Бебето - зависи колко е бебе и пак има опастност, ако е без надзор, но 3 годишното може доста пакости да сътвори, само докато се обърнеш за минута - почупени мебели и посуда, нарязани пердета или покривка, художествени творения по стени, мебели, бяла техника, телевизор и къде ли не, игра с брашно и брашно по тях и навсякъде около тях, хвърляне по стената на храна/напитка, която не им се харесва, омазване на чинии, стоящи в досъпен за детето шкаф, с паста за зъби, достигната с катерене по тоалетната чиния, подреждане на бисквити под килим, хилейки се с най-доволната усмивка, когато някой ги насъпи и др. в тоя дух.  Отделно дома не бил обезопасен за деца все пак.  
Бе ти деца ли си гледала или някакви зли духове, въоръжени с бензинова резачка?  Shocked
Скрит текст:
Предполагам ако имаш 2 деца то в детската им стая ще асфалтираш и ще боядисаш стените с блажна боя  Mr. Green

Имам дете, като детегледачка съм работила в много семейства ми ни едно дете такова не видях.
Да, децата правят бели, но как ще стане това в къща 60 кв. и 4 възрастни?

Това не са случки от мои деца, а гледани по време на гостувания, където главно действащо лице е било детето, което си живее в този дом, или са ми разказани по истински случай.
А как ще стане при 4 възрастни ли, като родителите не си възпитават и озаптяват детето, а другите и да направят забележка най-много да чуят репликата "ти не си ми майка/татко, или ти не си ми никаква, че да ми казваш нещо.
Скрит текст:
ще ти отговоря от личен опит наблюдавано по време на гостуване - детето прави пакости /примерно чупи лаптоп блъскайки го от масата и той пада долу на земята, чупи чаша събаряйки я по невнимание или започва да рита някой за да стане и да седне детето точно на този стол, с нищо по-разлиен от останалите и при наличие на други свободни и т.н./ - родителите не реагират, какво толкова, то било дете, виновен бил този, който оставил компа/чашата там.

# 539
Ужас, заобиколени сме с терминатори. Чупят, повреждат и нанасят непоправими последствия на безценни предмети  Joy

Общи условия

Активация на акаунт