Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 727
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Приятеля ги кани да преспят два дни. Авторката му прави скандал и той в желанието си да угоди на всички измисля варианта да спят двамата с нея в тъщата. При разговор с хората им казва за този вариянт и на въпроста дали няма да е проблем отговаря - "да няма проблем ние ще се изнесем в майка и и щи ви оставим на спокойствие".
Много як вариант. Бих го определила като "с чужда пита помен прави". Представям си дъщеря ми да си хване някой Муньо и той да предложи да дойдат да спят у нас, за да освободят нейния апартамент за негови роднини. В такъв случай, ще му предложа подходящо за него легло- изтривалката пред вратата.

Joy
Нямам дъщеря, но ако имах, доколкото се познавам, много силно подозирам, че реакцията ми би била подобна.

ПП Уиш,
Скрит текст:
още си чакам метлата  Grinning

# 511
Темата тръгна от чупливите прибори, стъклената масичка и децата, които може да ги счупят.

Едва след това, насъсквана от съфорумките, авторката се впусна да доукрасява сюжета и да се прави на многострадална Геновева.
Не ѝ вярвам на една стотна от думите. Като добавим и волните преразкази и фантазии на съфорумките, които се отплеснаха да пишат сценарии, съвсем отече работата и реално случилото се сигурно е на километри от тукашните теории.

Не виждам никъде в цялата случка нито наглеци-катунари, нито разпореждащ се с чужди имоти Муньо. Виждам само едно разглезено момиче, което тропа с крак и иска да е център на вселената, но в детинското си цупене дори не може да формулира точно какво точно иска, и за какво става въпрос. Ако разговаря с приятеля си така, както пише в темата, не е чудно защо не я разбира.

Темата все пак беше полезна точно заради това, което обобщи K.A.G.
Респект, макар че малцина ще проумеят, а още по-малко ще си признаят.
 bouquet

# 512
Миленака, мисля, че ще е по-хуманно да запаля метлата и да долетя в дома на авторката, за да плесна два зад врата на гаджето ѝ. Изчакай в името на мисията, плс!  Laughing

# 513
Според мен трябва да седнат и да си поговорят за вземане на подобни решения, сега вече поканата е факт и няма как да я откажат, но да се разберат за напред, без фръцкотене.
+1. Поканата е факт. На мястото на Креми ще се изнеса при майка си (защото не са виновни гостите, за да наказвам тях). Но ще обясня на приятеля си, че е за първи и последен път да му спасявам мъжкото додтойнство, като подкрепя едноличното му и нахално решение.
Ако отидеш някъде на гости, би ли допуснала домакините да се изнесат, за да ти е спокойно на теб?
Хипотетично мога да дам всякакъв отговор. Но не ми е на главата и не знам как бих постъпила в действителността. Много зависи и защо искам да остана там, къде ще отидат стопаните, какъв дисконфорт ще им причини.
Но никога няма да ми хрумне, че брат ми е взел това решение еднолично, без да пита жена си. #Crazy Ако много настоява, става още по-сложно - ако откажа, може да се обиди, ако приема, ще се чувствам нахална. Сложно е.

Скрит текст:
Не е нещо нечувано. Ние (бившето семейство с родителите ми) сме се изнасяли, заради братовчедките по бащина линия, но е имало къде да отидем. Бях дете и не знам дали и как родителите ми са го обсъждали.

# 514
  • София
Скрит текст:
Темата тръгна от чупливите прибори, стъклената масичка и децата, които може да ги счупят.

Едва след това, насъсквана от съфорумките, авторката се впусна да доукрасява сюжета и да се прави на многострадална Геновева.
Не ѝ вярвам на една стотна от думите. Като добавим и волните преразкази и фантазии на съфорумките, които се отплеснаха да пишат сценарии, съвсем отече работата и реално случилото се сигурно е на километри от тукашните теории.

Не виждам никъде в цялата случка нито наглеци-катунари, нито разпореждащ се с чужди имоти Муньо. Виждам само едно разглезено момиче, което тропа с крак и иска да е център на вселената, но в детинското си цупене дори не може да формулира точно какво точно иска, и за какво става въпрос. Ако разговаря с приятеля си така, както пише в темата, не е чудно защо не я разбира.

Скрит текст:
Темата все пак беше полезна точно заради това, което обобщи K.A.G.
Респект, макар че малцина ще проумеят, а още по-малко ще си признаят.
 bouquet

Щом не ги виждаш тези неща, вземи пак прочети темата. А ако смяташ, че недеволството й заради факта, че е пренебрегната и оставена без право на глас, съдадено й е неудобство, както и на майка й  е детинско цупене  Shocked?!?! Тогава какво ще кажеш за мъжа й, който е вдиглан скандал на въпроса защо не я е попитал?

# 515
Авторката още в заглавието на темата е формулирала проблема си,но тъй като няма как гостите да дойдат без децата си темата се завъртя как е по-лесно да няма гости въобще.

# 516
Бързия влак, благодаря! Да, има и много свестни млади хора. Дано не са последните мохикани.
Афродита, проблемът на авторката са точно гостите и най-вече техните деца. Не ги иска, защото тя си мисли, че ще повредят стъклената й маса, ще изпотрошат вещите й и пр. Проблемът с приятеля й е последствие от първопричината.
Уиш, чудя се дали наистина си такава или се правиш на  модерна и в крак с мисленето на повечето съфорумки. Толкова ли много ги харесваш, та всячески се  стараеш да им пригласяш?! Нещо не ми се вярва.  Още по-малко пък ще ти повярвам, че ще постъпваш по описаните от теб начини със сина ти или дъщеря ти и техните бъдещи партньори. Голям залък хапни, голяма дума не казвай.  

# 517
Тъщата няма нищо против да преспят при нея, не е заета и даже казва на дъщеря си да не се втелясва.

Четете преди да фантазирате.

# 518
  • София
Тъщата няма нищо против да преспят при нея, не е заета и даже казва на дъщеря си да не се втелясва.

Четете преди да фантазирате.

Кой фантазира?

# 519
Тия, дето твърдят, че се създават проблеми на тъщата.

# 520
  • София
От последните страници поне, такива няма. За предишните е възможно, не помня.

# 521
В много случаи съм съгласна с Уиш, но по тази тема някак не мога да се съглася, защото историята се развива, а повечето от "фактите" се фабрикуват с развитието и и не само от авторката.

Аз бих посрещнала хора и бих спала и на друго място, ако се налага. В случая не се налага.
От друга страна разбирам хора, които не искат гости, пък било то и роднини.

Девойката ако не и изнася да тропне с крак и да си понесе последствията. Ако този мъж я зареже, защото не приема брат му, просто не са един за друг.

А за мен драмата с потрошаването и орките е пресилена, а и аз не се умилявам от всички деца.

# 522
Според мен, авторката въобще не харесва другото семейството(колкото и да твърди обратното) и не иска да идват всички, а не децата единствено са й проблемът. Едва ли си представя, че хората ще си зарежат децата на някоя бензиностанция примерно, само и само да се видят с нея и да не й нарушат ценния комфорт, ако децата са с тях.
Големи превземки, голямо нещо за два дни. То не бяха кристали, то не беше масичка, то не беше събиране на багаж...Как точно си представя, че се държат деца? Имам чувство, че никога не е виждала такива и затова в главата й са някакви апокалиптични картини. Дори и за моя не особено кротък син, не мога да си представя, че ще отидем някъде и ще изпотроши къщата. Глупости. А и едва ли хората цял ден ще стоят затворени с децата вкъщи, с единствената цел малките гадове и вандали да съсипят Бъкингамския дворец на авторката.

K.A.G. е страшно права. Наистина е плашещо как се изкривиха отношенията между хората, дори и най-близките. И аз от форума научих, че децата са непоносими чудовища, които не трябва да ходят никъде, за да не подразнят нежните уши на хората. Че трябва, ако си ходите на гости с родителите ти, да бъде най-добре с писмена молба от минимум 150 думи, заявена поне половин година по-рано. Че родители ще хлопнат вратата на детето си, ако дойде непоканено, а те имат други планове. И т.н., и т.н.

# 523
  • София
Скрит текст:
Бързия влак, благодаря! Да, има и много свестни млади хора. Дано не са последните мохикани.
Афродита, проблемът на авторката са точно гостите и най-вече техните деца. Не ги иска, защото тя си мисли, че ще повредят стъклената й маса, ще изпотрошат вещите й и пр. Проблемът с приятеля й е последствие от първопричината.
Скрит текст:
Уиш, чудя се дали наистина си такава или се правиш на  модерна и в крак с мисленето на повечето съфорумки. Толкова ли много ги харесваш, та всячески се  стараеш да им пригласяш?! Нещо не ми се вярва.  Още по-малко пък ще ти повярвам, че ще постъпваш по описаните от теб начини със сина ти или дъщеря ти и техните бъдещи партньори. Голям залък хапни, голяма дума не казвай.

Според думите й, ги познава достатъчно и знае, че тези деца /или само голямото?/ са достатъчно палави за да дърпат, чупят, хвърлят и рушат всичко наоколо, вероятно и не им се прави забележка. Аз съм присъствала на подобен сеир, като съм била на гости /не на авторката де, да не се заблуди някой/- вилнеещо дете, дърпа, скача, хвърля и чупи предмети, които не са за игра и никаква реакция от родителите. Така че е нормално да не я кефи идеята да са й изпочупени сервизи, украшения, стъклена маса и т.н., защото нали се сещаш, че няма да й ги възстановят, а тя вероятно е давала пари за тях, някой може да са й подарък и да имат сантиментална стойност или да са купвани от място, където не можа пак да иде и да си купи. Но това донякъде е преодолимо и не бива да е повод за дразги - опакова се всичко и се маха от поглед /без масата де, нея трябва да  я прежали и посудата оставена за ползване Mr. Green/. Както казах проблема й първо е, че нейния мъж не се е съобразил с нея, а си действа както си иска. Децата може би са капката, която прелива.
Не знам защо изкарвате хората саможивляци в конкретната ситуация. Ако апартамента имаше поне още 1 стая мисля, нещата щяха да са коренно различни.

# 524
  • София

Не знам защо изкарвате хората саможивляци в конкретната ситуация. Ако апартамента имаше поне още 1 стая мисля, нещата щяха да са коренно различни.
Да не се заблуждаваме, броя на стаите е без значение.
Всичко е въпрос на нагласа и отношение.

Общи условия

Активация на акаунт