Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 695
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Откъде ги вадите тези факти не знам.
Авторката в началото ясно си каза, че планът е двудневно гости и да се сместят двете семейства в двете стаи за тия два дена.
След като авторката е казала, че не й се чисти, готви и ще й е тясно, се стига до вариант да преспят в майка й.
Не е толкова трудно да се схване, що трябва да се повтаря през 5 поста какво е казала авторката по-напред в темата...
Всъщност, в първия пост питаше как да каже на гостите да дойдат без децата, а след като ѝ зададоха тук въпроса, защо, поясни, че дойдат ли, ще трябва да се изнесе от жилището и да вдигне нависоко нещата.
И никъде не е казала, това болднатото, което твърдиш Peace
Напротив, твърди, че от мъжа си е чула как обещава да освободи апартамента и да отидат при майка ѝ.
За мен, всичко това, както вече писах, е фантастичен разказ ала "Многострадална Геновева", защото не мога да си представя че съществува такава тъпа селска пръчка, търпяна и харесвана от авторката и майка ѝ.

# 571
Не съм си взела глупак, който не може да прецени кое е допустимо и кое не.
Добре, че поне мъжът ти е наясно, че с чужда пита да прави помен е недопустимо, че ти явно не си.

Абсурт, с последното ти изречение съм абсолютно съгласна.

# 572
....  защото не мога да си представя че съществува такава тъпа селска пръчка, търпяна и харесвана от авторката и майка ѝ.
И аз много неща не мога да си представя, но ей на, те си съществуват.
А по темата "петел пее в тази къща" имам случки за цяла траги-комедия. И не че са лоши тези мъжки екземляри, просто така са (не)възпитани. А тъщите търпят, "за да не избяга зетчето" или поне тъщата да не носи вина.
ОК, късметлийка си, че не познаваш такива хора.

# 573
  • Варна

Ако твоя мъж, без да те е питал и да сте го обсъждали,  ти каже че отивате у майка ти, без да е питал и нея дали е удобно, че да може родата му да се настанят у вас, за да не плащат хотел, ти как би реагирала и ще се изнесеш ли /по същото време ходиш и на работа/?

В една такава ситуация определено ще има изнесен от вкъщи, но няма да съм аз.

А като заговорихме за работата - ако на мен ми идват близки роднини на гости винаги си взимам почивка за да имам време за тях (най-вече ако е някой наистина близък, идващ за 2 дни).

А като заговорихме за работата - има един тип роднини, които могат да накарат човек не само да не си вземе почивен ден заради тяхното идване ами и да изкара няколко дни по 24 часа на работа само и само да ги избегне.

Някой по-напред цитира поговорка за брата и тежко на тоя дето го нямал. Ами не е винаги така. Имам пред очите си крещящ пример за брат, който е по-добре да го нямаш.

# 574
Откъде ги вадите тези факти не знам.
Авторката в началото ясно си каза, че планът е двудневно гости и да се сместят двете семейства в двете стаи за тия два дена.
След като авторката е казала, че не й се чисти, готви и ще й е тясно, се стига до вариант да преспят в майка й.
Не е толкова трудно да се схване, що трябва да се повтаря през 5 поста какво е казала авторката по-напред в темата...
Всъщност, в първия пост питаше как да каже на гостите да дойдат без децата, а след като ѝ зададоха тук въпроса, защо, поясни, че дойдат ли, ще трябва да се изнесе от жилището и да вдигне нависоко нещата.
И никъде не е казала, това болднатото, което твърдиш Peace
Напротив, твърди, че от мъжа си е чула как обещава да освободи апартамента и да отидат при майка ѝ.
За мен, всичко това, както вече писах, е фантастичен разказ ала "Многострадална Геновева", защото не мога да си представя че съществува такава тъпа селска пръчка, търпяна и харесвана от авторката и майка ѝ.

Е, че и ти не четеш не съм вярвала. Писах, че се е стигнало до варианта да преспят в майка й. Написах го по повод репликата - какво виждане ще е щом са разделени в двете жилища- написано в по-горно мнение. С това исках да намекна, че вторият вариант се е наложило да се мисли в движение след сръдните на авторката. Изобщо не съм казала, че тя го е твърдяла, като цитирам някой слагам кавички... Просто хронологията беше такава.

the wishmaster каква чужда пита бе, нали това е домът и на двамата. Ми ако тя беше на мястото на завряния зет и той не й разреши да покани сестра си с децата щот апартамента негов щяхте да оревете света, колко е лош  Joy

Авторката я няма, а тая тема взе да става пародия и едва ли свободните съчинения помагат на някой с нещо.

# 575
  • София

А по темата "петел пее в тази къща" имам случки за цяла траги-комедия. И не че са лоши тези мъжки екземляри, просто така са (не)възпитани. А тъщите търпят, "за да не избяга зетчето" или поне тъщата да не носи вина.
ОК, късметлийка си, че не познаваш такива хора.
О, селски бекове съм срещала, те не са рядкост, но в случая, майката на момичето не  е тъща.
Дъщеря ѝ не е изпаднала стара мома, гонеща последен влак, нито богат мъж, поради хронична парична недостатъчност на собственото си семейство.
Няма предпоставки, които да принудят майката, да харесва момчето и да е на негова страна.

# 576
  • София
А като заговорихме за работата - има един тип роднини, които могат да накарат човек не само да не си вземе почивен ден заради тяхното идване ами и да изкара няколко дни по 24 часа на работа само и само да ги избегне.

Някой по-напред цитира поговорка за брата и тежко на тоя дето го нямал. Ами не е винаги така. Имам пред очите си крещящ пример за брат, който е по-добре да го нямаш.
За мен, роднините не са ти виновни.
Като не ги искаш, казваш в прав ред и толкова.
Не е нужно да си измисляш оправдания.
Що се отнася до поговорката " Брат брата не храни, но тежко му който го няма", изключенията само потвърждават правилото.

# 577
  • Варна
Аз имам малко близки роднини, но не са от натрапващите се, така че нямам нужда нито от оправдания, нито от чуденка как да им откажа. Не визирах себе си.

# 578

the wishmaster каква чужда пита бе,
Домът на тъщата, където той любезно е предложил да се нанесат заедно с авторката.

# 579
Бързия влак, вземи да прочетеш постовете на авторката, че съвсем се вкара в измислен от теб филм  ooooh!

# 580
absurt,
ние бг-маммите такова разследване спретнахме, все едно е "От местопрестъплението .. Бургас" (градът е примерен).
Не съм сигурна, че майката на Креми харесва приятеля й. Аз си спомням само, че тя не е против да приеме младите за 2 нощи. Коя майка ще остави дъщеря си да се мъчи с още 10 човека на главата й. Ами ще си приеме детето, даже и с голямата му играчка (за големия Мечо става дума). Така де, порасналите дъщери имат право на големи играчки.  hahaha
Но от това не следва, че харесва гаджето.
Права си, че не тя не е тъща. Още нямат брак и този Мечо е в изпитателен срок (мека формулировка).

# 581
Бързия влак, вземи да прочетеш постовете на авторката, че съвсем се вкара в измислен от теб филм  ooooh!

С кое бе барелинке, и ти ли помниш по ден, назад ти е мъгла.

Айде спамете си, аз каквото имах го казах

Само не приписвайте на това момче греховете на собствените си мъже, то само иска да се види с брат си. И който не го разбира, жалко за него.

# 582

Само не приписвайте на това момче греховете на собствените си мъже, то само иска да се види с брат си.
Миличкият той! И, за да се види с братчето, трябва да се нанесе за някой и друг ден в апартамента на тъщата?

# 583

Само не приписвайте на това момче греховете на собствените си мъже, то само иска да се види с брат си.
Миличкият той! И, за да се види с братчето, трябва да се нанесе за някой и друг ден в апартамента на тъщата?

Злобна си! Тъщата няма против- ти имаш  hahaha Коя си ти, че да решаваш?

Айде лека нощ.

# 584
С кое бе барелинке, и ти ли помниш по ден, назад ти е мъгла.
Е, не де. Точно това е разликата между нас - аз не помня ден за ден, а помня всичко.
За да не се объркваш повече, можеш да прочетеш постовете и да спреш да си измисляш. Казаха ти го вече.

Айде спамете си, аз каквото имах го казах
Айде дано да е така.

Общи условия

Активация на акаунт