Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 680
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 600
  • в дяволитите очички на моето тормозче
И за нищо на света няма да се изнеса от собствения си дом, за да се разполагат в него разни роднини. Има хотели. Моят дом е мой дом. А не приют за стиснати бай Ганювци.
Дори "Бай Ганьото" да се сестра ти или брат ти? Ти ако имаш пари за хотел, възможно е те да нямат. Стиснатия ще си точно ти защото ще ти се свиди да споделиш дома си с роднините ти.
Креми, чудесна новина. Весело посрещане на гостите.
И не забравяйте, че е добре заедно да решенията.
Уикенда свърши и пързалката беше дотук. Wink
Първо, авторката никъде не е казала, че нямат пари. Писа, че са стиснати.
Второ, ако става въпрос за мои роднини, които нямат пари, вместо да се въргаляме 100 маймуни по земята един връз друг, ще им резервирам стая в хотел и ще им платя нощувка или две преди още да са пристигнали. Така бих показала по- голямо уважение към тях и комфорта им, отколкото да ги завирам по кюшетата. По този начин ще си спестя и неудобството да се изнасям от дома си.
Бездруго ненавиждам хора, които се самопоканват, независимо кои са.
Аз никъде не ходя непоканена; не приемам и дългосрочно гостуване без покана. Изключение правя за възрастните ми баба и дядо, които живеят на  село и понякога се налага да ходят по лекари и да останат да нощуват у дома. Но пък и разполагам с място, на което да ги настаня за една- две нощувки.

# 601
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
И за нищо на света няма да се изнеса от собствения си дом, за да се разполагат в него разни роднини. Има хотели. Моят дом е мой дом. А не приют за стиснати бай Ганювци.
Дори "Бай Ганьото" да се сестра ти или брат ти? Ти ако имаш пари за хотел, възможно е те да нямат. Стиснатия ще си точно ти защото ще ти се свиди да споделиш дома си с роднините ти.
Първо, авторката никъде не е казала, че нямат пари. Писа, че са стиснати.
Второ, ако става въпрос за мои роднини, които нямат пари, вместо да се въргаляме 100 маймуни по земята един връз друг, ще им резервирам стая в хотел и ще им платя нощувка или две преди още да са пристигнали. Така бих показала по- голямо уважение към тях и комфорта им, отколкото да ги завирам по кюшетата. По този начин ще си спестя и неудобството да се изнасям от дома си.
Бездруго ненавиждам хора, които се самопоканват, независимо кои са.
Ти прочете ли темата че да казваш че са се били самопоканили? Авторката на няколко пъти вмъкваше разни неща - първо били се самопоканили, но след това се разбра че са били поканени от приятеля и. Второ - тоя апартамент са и го били купили (т.е. подарък) и по тоя начин тя се чувства като в свое царство. Тоест "принцесата" ще решава кой да "коли, беси" и кой ще може да посещава замъка и, а оня "принца" (приятелят и) е никой там и няма право на мение. "Принцесата" не обича деца защото има опасност да и бутнат "замъка". "Изведнъж" се появява "кралицата" (майката на принцесата, съответно и собственик на замъка на "принцесата") и казва на дъщеря си че не трябва така да прави. И така повечето, принцеси и кралици в бг мама гракнаха в че има някаква завера между "принца" и "кралицата". Wink

# 602

... Тоест "принцесата" ще решава кой да "коли, беси" и кой ще може да посещава замъка и, а оня "принца" (приятелят и) е никой там и няма право на мение. "Принцесата" не обича деца защото има опасност да и бутнат "замъка". "Изведнъж" се появява "кралицата" (майката на принцесата, съответно и собственик на замъка на "принцесата") и казва на дъщеря си че не трябва така да прави. И така повечето, принцеси и кралици в бг мама гракнаха в че има някаква завера между "принца" и "кралицата". Wink

Ти сериозно ли?  Б@си измишльотината сътвори.  ooooh!

# 603
И все пак ако някой го вълнова , това последното което разбрах силно ме огорчи.
По проведен разговор от бащата на моя приятел и брат му разбрах това.Бащата е попитал: Вие къде ще спите?" Защото много добре е запознат с апартамента и брата е отговорил: Ее те ще ни освободят апартамента да не им пречим и на нас да ни е по-удобно!
Искам само коментар на това да ми направите и после ми кажете че се самонавивам за това гости и създавам егати драмата сама! Еми не смятам, че не съм провокирана в случая.
Това го разбрах вчера вечерта затова го пиша днес, някой да не каже че пак вмъквам измишлиотини.

# 604
При условие, че приятелят ти е предложил да се изнесете за да са сами във вас е напълно нормално брата да каже подобно нещо на баща им. Не е нужно да обяснява на дълго и широко как са говорили в еди-колко-си часа по телефона, брат му е предложил да спите в майка ти, пък после са говорили за еди-какво-си и еди-що-си, след това са си затворили и той е споделил на жена си ... (схвана картинката) Whistling

# 605
Емо, аз бих платила, ако няма място у дома за спокойно настаняване. Със сигурност гъчкането като копърка с консерва няма да приятно на никого. Ако нямам възможност да платя, а искам да се видиме, ще измислим нещо друго- например двете семейства заедно на почивка. За уикенда и пързалката най-вероятно си прав, но все тая- дори чисто хипотетична, подобна ситуация е интересна за дискутиране.

# 606
Ами за да няма пързалки ако искате и снимка да ви кача от гостуването.... ooooh!

# 607
Ами за да няма пързалки ако искате и снимка да ви кача от гостуването.... ooooh!

Не се връзвай, винаги се намира някоя, на която да и е вижда пъзалка. Хората са различни и виждат нещата по различен начин.  Hug

# 608
Достатъчно би било дори само малко по-адекватно и свързано да пишеш постовете си.
При сегашното им положение е напълно нормално да смятаме, че се опитваш да ни пързаляш по доста несполучлив начин.
Ето пак - как точно пък разбра точните думи, които брата е казал на бащата? Не си ги чула лично - това е ясно. Някой ти ги записа и ти прати записа, та си сигурна, че точно това е казал или че преди или след тези изречения не е казал "Брата предложи те да отидат в майката на приятелката му, а ние да останем в апартамента им"?

# 609
  • София
И все пак ако някой го вълнова , това последното което разбрах силно ме огорчи.
По проведен разговор от бащата на моя приятел и брат му разбрах това.Бащата е попитал: Вие къде ще спите?" Защото много добре е запознат с апартамента и брата е отговорил: Ее те ще ни освободят апартамента да не им пречим и на нас да ни е по-удобно!
Искам само коментар на това да ми направите и после ми кажете че се самонавивам за това гости и създавам егати драмата сама! Еми не смятам, че не съм провокирана в случая.
Това го разбрах вчера вечерта затова го пиша днес, някой да не каже че пак вмъквам измишлиотини.
Защо да те огорчи, като вече знаеш, чула си разговора между братята!?
Той само е повторил това, което твоят приятел му е казал.
А, защо ти допускаш да не си уведомена за решенията му, е най- важния въпрос- не разговора с бащата.
Защо и майка ти застава на страната на приятеля ти?
Защо въобще теб те няма в картинката по взимане на решения?
Гостите и децата им са ти най- малкия проблем.

# 610
Моя приятел ми каза какво са си говорили.
Да извинявам се за неясното ми обяснение, но аз наистина не мога да се обяснявам и се старая колкото е възможно  Hug

# 611
Относно това защо не се е съгласувал с мен се изпокарахме доста за да разбере, че не се чувствам добре когато постъпва така! Обеща ми че повече няма да се случва, въпреки това ми каза: Ти мислиш ли че ще им е удобно? А аз му отвърнах: А те не знаят ли къде идват?

# 612
Спокойно, винаги има хора, които са неспособни да свързват точките. Ситуацията е доста типична и лесна за вярване, едва ли някой ще измисли толкова практична пързалка.

Иначе- пример за типично мъжко мислене в стил "намиране на решение". Да, решение се намира- и то нелошо, само че логистиката и детайлите са убийствени за жената. Ей такива дреболийки, които те дразнят, а мъжът въобще не отчита, че те дразнят. Че и те обижда защо те дразнят. Ами сори, не всяка жена може да изтрие всяко свое желание и предпочитание, за да не пречи на алгоритъма, дето й е спретнал мъжът.

Мъжът следва да отчита фактора "жената не се кефи". Ако не го може- да се научи, иначе няма да става за съпруг.

# 613
Спокойно, винаги има хора, които са неспособни да свързват точките. Ситуацията е доста типична и лесна за вярване, едва ли някой ще измисли толкова практична пързалка.

Иначе- пример за типично мъжко мислене в стил "намиране на решение". Да, решение се намира- и то нелошо, само че логистиката и детайлите са убийствени за жената. Ей такива дреболийки, които те дразнят, а мъжът въобще не отчита, че те дразнят. Че и те обижда защо те дразнят. Ами сори, не всяка жена може да изтрие всяко свое желание и предпочитание, за да не пречи на алгоритъма, дето й е спретнал мъжът.

Мъжът следва да отчита фактора "жената не се кефи". Ако не го може- да се научи, иначе няма да става за съпруг.

Точно, ама точно така и накрая дори не разбира за какво му се сърдя и карам. Еми извинявай, че не искам гъчканак у нас. Няма да върна брат му каквото и да става, той му е брат и аз не мога да кажа нищо, единствено искам той да се осъзнае когато ситуацията излезе извън контрол.

# 614
Хайде вече и бащата на приятеля намесихме Joy
Още 10 страници за нахалните роднини на роднините Wink
Кандидат свекървата кога ще се появи Laughing Тогава и сто страници няма да стигнат Mr. Green

Добре, добре, момиче, яко разръчка кошера! Поздравления!

Общи условия

Активация на акаунт