Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 663
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ами за да няма пързалки ако искате и снимка да ви кача от гостуването.... ooooh!
Аз бих искала една - например ти, седнала крак връз крак на дивана, който после ще постелете за гостите, издишвайки тлъст пушек в лицето на етървата и двата малки оръфляка.
Що за предложение и най-вече що за квалификация на две малки и съвсем непознати деца ooooh!
Чудя се не ви ли е неудобно някак Sick

+ 1  И то казано от човек,който има деца... И да пушиш пред децата и да им се караш,защото родителите им са се натресли...не инфантилно,ами не знам как да го нарека.

# 631
  • Варна
Силно се надявам да е ирония.  Thinking

# 632
 И аз съм саможивляк, но за нощ, две,  всеки може да направи компромис със себе си , за да угоди на най-близките си . Вие този приятел го охарактеризирахте като лош, неемпатичен, заслужаващ да му бъде посочен пътя. А какво правите, ако порасналите ви деца , които учат в чужбина и виждате рядко, пристигат на гости с тумба приятели .Моите синове ,много често през лятото си идват така .Понякога гостите  са повече от леглата у дома. Но не ги бърка да спят в спални чували.  Признавам, че не винаги ми е комфортно , но полагам усилия да преглътна какафонията за нощ- две. Защото и децата ми са ги посрещали там  и ми е кеф да им създам положителна емоция.  Защо, ако правим това за децата си, да не го направим за приятеля , съпруга си.

Въпросът е глобален хора! Днес са 2 вечери, но мислиш ли, че след този жест следващия път няма да е една седмица???

# 633
  • Варна
Ама ти си толкова сигурна, че ще прекараш живота си с този човек!? 

Хм, като те види в тази дребнава, заядлива и еогистична светлина може и да има промени.  Laughing

Аз все повече си затвърждавам мнението, че апартамента не е твой.  Wink

# 634
Креми, а ако се случи да дойдат на гости твои много близки роднини, как ще постъпиш?
А след време ако ти си с 2 деца и се наложи да преспивате у ваши роднини? Човек не знае какво ще му поднесе животът.

# 635

[/quote]
Въпросът е глобален хора! Днес са 2 вечери, но мислиш ли, че след този жест следващия път няма да е една седмица???
[/quote]
Граница трябва да има, но вселенска трагедия нощ-две и за стъклената маса - не бих изтърпяла, ако някой ми налага такива домашни правила.

# 636
Защо да ѝ се наложи да преспива с две деца по роднини? Аз имам две деца и досега не ми се е наложило да се влача с катуна по хорските къщи. И за децата няма да е особено приятно да ги надиплиш на един диван и сутрин да ги прескачаш, оправяйки се за работа.

# 637
Първо, за щастие имам майка на която разчитам безрезервно.
Второ предпочитам, това го казах и на приятеля ми, ако съм в такава ситуация да отидем на хотел - кеф ти спане кеф ти ресторант и каквото искаш и после кой от къде си е.Аз няма да готвя за 10 човека и няма да правя сбирки.Това го изяснихме още снощи!Това и ме накара да направя тази тема.Тя не е само за този случай разберете, тя е за винаги!
Просто не съм такъв човек, не искам и да бъда.Които иска да е , аз никой не съдя, просто не искам мен да ме замесват и ангажират с подобни събирания.Ок за 2 до 4 човека все ще изтрая 1 2 пъти в годината.Но за повече не искам и дума да става.
От този тип аз да се претрепвам за гостите, били то мои или негови нямам желание, а и кога ще се видя с тях, някой ще се светне ли?
Виждам събиранията всяка година който те правят, а аз си отивам на тихичко някъде.Ако някой иска да говори лично с мен, няма проблем.Ама да слушам аз цял кокошарник, е няма да стане.

# 638
Ами за да няма пързалки ако искате и снимка да ви кача от гостуването.... ooooh!
Аз бих искала една - например ти, седнала крак връз крак на дивана, който после ще постелете за гостите, издишвайки тлъст пушек в лицето на етървата и двата малки оръфляка.
Що за предложение и най-вече що за квалификация на две малки и съвсем непознати деца ooooh!
Чудя се не ви ли е неудобно някак Sick

+ 1  И то казано от човек,който има деца... И да пушиш пред децата и да им се караш,защото родителите им са се натресли...не инфантилно,ами не знам как да го нарека.

Бъзика се Янечек.

# 639
 И аз съм саможивляк, но за нощ, две,  всеки може да направи компромис със себе си , за да угоди на най-близките си . Вие този приятел го охарактеризирахте като лош, неемпатичен, заслужаващ да му бъде посочен пътя. А какво правите, ако порасналите ви деца , които учат в чужбина и виждате рядко, пристигат на гости с тумба приятели .Моите синове ,много често през лятото си идват така .Понякога гостите  са повече от леглата у дома. Но не ги бърка да спят в спални чували.  Признавам, че не винаги ми е комфортно , но полагам усилия да преглътна какафонията за нощ- две. Защото и децата ми са ги посрещали там  и ми е кеф да им създам положителна емоция.  Защо, ако правим това за децата си, да не го направим за приятеля , съпруга си.

Споко бе, децата няма вечно да са малки. Ще пораснат. Ти какво искаш - заради твоето удобство приятелят ти да загърби срещите с близките си хора? Според мен разсъждаваш егоистично и незряло. А само като си помисля, че болшинството тук в темата те подкрепи...Ами постави се ти на негово място - ако ти живееше в негов апартамент и се налагаше твоите роднини да ти гостуват, а той да ти прави въртели по този повод, как би се чувствала? И щеше ли да искаш да си с такъв човек?

# 640
Параноята те гони ... яко!
Да, разбрахме, че апартаментчето-кутийка е обзаведено като 5* хотел ама наистина ли смяташ, че тези хора си умират от кеф да те гонят от вас само за да могат да се порадват на удобствата ти?  Shocked Или че те толкова много те мразят, че биха жертвали собствения си комфорт и този на децата си, както и този на приятелят ти, само за да ти съсипят нервната система и живота като цяло?
Вероятно всичко това е един подъл, пъклен план, с който се надяват да спасят братчето от злата жена, в която живее ... Whistling

# 641
  • Пловдив
На мен пък би ми било интересно да прочета след време дали са се оправдали страховете на авторката.

# 642
  • София

Въпросът е глобален- да.
Ти трябва да решиш какво искаш.
Ако е темерутлък " ала Яничек", директно се разделяй с момчето и си търси сирак, без никакви роднини.
Ако се усвестиш, се сети че ходиш с преспиване в бъдещите свекъри, без още никаква да си им, но хората не са опищели ортълъка от "наглостта" ти.
Т. е, бъди готова никой да не те иска в къщата си дори и за вечер, а като имаш деца, да се отнасят с тях както те съветват тук ти да се отнасяш с чуждите.
И не се нахъсвай така лесно- тук много от мамите избиват собствените си недоволства, съветвайки те да направиш неща, които те не могат да направят в реала, затова свободно фантазирайки ги във виртуала. Peace

# 643
Няма нужда да опитвам! Имам примери пред мен.
По-добре да се застраховам аз от сега, пък който каквото иска това да прави, казала съм, но без мен, в последствие и без моето дете.
По-добре да ми се сърдят, отколкото аз да бъда двулична, когато не съм щастлива.

# 644
  • София
Аз все още не мога съвсем да повярвам, че братът и жена му са приели авторката и гаджето й да се изнесът от дома си, за да може на онези да им е спокойно. Бива наглост и стиснатост, ама при тези двамката е...

Общи условия

Активация на акаунт