Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 496
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 975
  • Варна
Каква точно е връзката между искане или неискане на контакти с родата и описаната ситуация? Че нещо не вдявам. Контактите с роднини изискват ли изнасяне от собственото жилище, за да могат те да се нанесат? Добре, че моята и мъжовата рода са далеч от подобни изпълнения.

# 976
K.A.G., родословното дърво няма нищо общо с натрапници, които реално са успели да изгонят собственичката на дома за още два дни почивка с безплатно преспиване.
А всъщност родословното дърво отразява произхода на даден човек, а не връзките с роднините му.
Свекърът ми е сирак, но довечера ще питам мъжа ми, как си е правил домашното на тази тема, като не познава родителите на баща си. При положение, че свекърът също не помни баща си, починал когато е бил на малко повече от годинка от пневмония преди повече от 70 години.
Добре е да се мисли, преди да се пише заради самото писане. Peace

# 977
Обещах да не пиша, но тук ще отговоря на К.А.Г, както и отговорих и миналия път, но все тая.Да разбира се, че сме били на гости и те са ни били и всичко е минало повече от чудесно.Нито аз съм им дала да пипнат каквото и да е, в смисъл сама сам си приготвила всичко!Нито те от мен са ми дали да нарежа дори един домат!Страхотни хора са!
Но когато ние им отидем на гости, никога ама никога и пак казвам никога дори не ми е минало през ум да питам: Абе тоя диван е супер гаден, що не кажеш на вашите да ни отстъпят спалнята?
Като "ГАДЕН", се има в предвид под наклон - ръбест и какво ли още НЕ!Няма и да си го позволя, едно че ми е неудобно и така съм възпитана, и друго това аз да спя на семейно ложе, което за мен е свещено място и да пипам , тук вече се поентвам, в чужда кухня ми е немислимо и не искам никой да го прави в моя дом.ТОЧКА
Аз съм възпитана от малка, че в спалнята не се влиза, тя е за големи, а не да се играе в нея и дори не съм я поглеждала, защото възпитанието ми беше толкова строго, за което съм благодарна, че само да мръднеш и горко ти, но и така искам да е.Трябва да има правила и те да са железни за всички!
А тези които ме попитаха за моето бебе, само да вметна:
1. то си има баба
2.то си има баба
3. да няма да ходя никъде освен при другата му баба, докато то няма разум за да ме слуша.
Аз излишни нерви нямам и нямам и намерението да ги хабя в пак така излишните почивки само и само едногодишното ми бебе да види море, за което няма да си спомни никога!

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 12:37 от kremi_q

# 978
kremi, всички виждаме, че принципите ти не са изсечени върху камък и си готова да отстъпиш, за да нямаш скандали с приятеля си. Не виждам защо тогава толкова се горещиш по темата. Сама виждаш, че хората ще дойдат и ще се настанят - кого убеждаваш в принципите си  newsm78 Приеми, че връзката ти е по-важна и не се пали толкова. Не е края на света.

# 979
Да разбираме ли, че авторката е яла бой ако си е позволявала да мръдне от столчето докато е била на гости като дете? Поне аз така разбирам думите "само да мръднеш и горко ти" ooooh!
Хаха, и друго забавно ... Защо бабите да са по-малко хора от братята и сестрите, да речем, та у тях може да им се "натрапват" деца, а у брата не може?
Големи двойни стандарти имаш, голямо нещо ... ooooh!

# 980
  • Варна
Зизу,
усещам заяждане на дребно вече... Ако ще се налага да си обясняваме разликата между отношението и ангажиментите на баба/дядо и леля/чичо... Моята племенница наскоро прекара месец у баба си и дядо си на село, изцяло с тяхното желание и одобрение (да не скочи сега някой, че са я натресли родителите и). Обаче колкото и да я обичам няма как да се нагърбя аз да я отглеждам за месец, нито на сестра ми би минало през ума да ми го предложи или да го изисква (изключвам, разбира се, екстремни ситуации, говоря изцяло за ежедневни и обичайни случаи). Естествено, че има двоен стандарт! Просто няма как да е иначе!

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 13:10 от Месечинка виторога

# 981
Да разбираме ли, че авторката е яла бой ако си е позволявала да мръдне от столчето докато е била на гости като дете? Поне аз така разбирам думите "само да мръднеш и горко ти" ooooh!
Хаха, и друго забавно ... Защо бабите да са по-малко хора от братята и сестрите, да речем, та у тях може да им се "натрапват" деца, а у брата не може?
Големи двойни стандарти имаш, голямо нещо ... ooooh!

Между баба и внуче има права родствена линия, между братя/ сестри отрочетата е серебрена.
 В случая дори връзка по сватовство на авторката с децата на брата на ММ няма.
 Няма двоен аршин, стига си се заяждала.

# 982
И аз и се чудя на Креми какво ни говори за тези нейни принципи и убеждения като май май е каквото каже приятелят й. Да се обоснова - щом той кани и се разпорежда да се местите, значи е сигурен, че ти ще се съгласиш и като си се скарала е трябвало да спиш на дивана. И ето уж приказки, уж няма, уж не искам, драми, накрая пак става каквото си е наумил той - и се изнасяте.
 Аз също живея в мой апартамент (спалня и холо-кухня) с приятеля ми. Не бих позволила да ми натресе гости, пък и да се изнеса от вкъщи... Но пък аз не съм готова да изпълня каквото и да е, за да може той да е доволен и "да не се караме". Ако има причина да се караме, ще се караме. Не сте нито женени, нито с деца, че да е голяма драма това.

# 983
Някои хора не са наясно до къде свършва семейството и от къде започва родата.

Преди няколко години дъщеря ми казва, че в дома на приятелката ѝ Румънка чакат гости семейство Румънци с няколко деца, ще са им на гости докато получат документи и емигрират в Канада.

Попитах дъщеря ми колко време е това и какво е това семейство; тя ми отговори: "Не е ясно колко време може да е месец, може и три. Семейството са приятели на Румънски роднини, не се познават със семейството на приятелката".

Аз се опулих и казах, че майка ѝ ще ги изхвърли накрая. Дъщеря ми казва "не, те Румънците са така".

Няма да ви разказвам какви изпълнения бяха сътворили в къщата гостите родители и деца, отделно че ги издържаха, хранеха, готвеха им, чистеха им в продължение на два месеца и половина.

Накрая майката на приятелката им беше стоварила куфарите пред къщата и казала че не иска да ги вижда и чува повече.

# 984
  • Варна
Но пък аз не съм готова да изпълня каквото и да е, за да може той да е доволен и "да не се караме". Ако има причина да се караме, ще се караме.
С това съм абсолютно съгласна.

# 985
A aз пък никога няма да се скарам с човека, когото съм избрала за партньор, защото не мога да понасям цигански скандали и отношения и не мога да живея по този начин, пък и не искам да науча децата си, че е нормално мама и тате да се карат, защото нищо нормално няма в това. Ако имаме неразбирателства, които не могат да минат без караница, явно съм сбъркала при избора.

# 986
Ами ето, и авторката е предпочела да няма цигански скандали и затова е отстъпила. Сега обаче настоява, че има принципи и че не е приемливо да стане това, дето ще става  Crazy Доста объркващо.

Аз лично бих постъпила така - настанявам гостите в стаята с дивана, мятам им два топматрака малки или един голям допълнително и готово, да се оправят. На забележки, че дивана е неудобен, отговарям, че такъв има само и това е. Никаква трагедия няма да  ми се привиди отникъде. Камо ли пък да го мисля едно гости с дни  Crazy

# 987
E, aз и от принципите си не бих отстъпила, просто съм си намерила човек, който ги споделя и така няма драми.

# 988
  • Варна
възхищавам се на спокойни хора, които никога не се карат, но съм на категоричното мнение, че е въпрос на характер. Аз, ако нещо ме издразни се изрепчвам на секундата. ММ също. Така че определено се караме, и то не рядко. Но не смятам, че това е причина да си разваляме семейството, не и самият факт, че се караме. Важният въпрос е защо се караме.

# 989
Така е, Месечинка, не е причина караниците да развалят семейството, много хора си общуват така и са си щастливи, но аз не мога да живея по този начин, искам у дома да ми е спокойно и мирно. Майка ми и татко ми никога не са си повишили тон един на друг, така че имам добрия им пример как се правят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт