Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 502
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 990
И аз съм горе-долу "темерут", а приятелят ми обича да е сред хора. Имаме си приятелски кръг, с който се каним по домове, но за няколко часа, не с преспивания. Ако му се канят хора винаги ме е питал искам ли и аз и ако не искам може да се срещнем с тези хора навън. А дори и да иде сам, ако съм нещо кисела и не искам да виждам никого. Но пък нямам против понякога да имаме гости и ги посрещам с желание.
 То е до нагласа, разбиране и взаимно уважение.

# 991
  • Варна
Така е, Месечинка, не е причина караниците да развалят семейството, много хора си общуват така и са си щастливи, но аз не мога да живея по този начин, искам у дома да ми е спокойно и мирно. Майка ми и татко ми никога не са си повишили тон един на друг, така че имам добрия им пример как се правят нещата.
Като теб мисля, по принцип. Нашите също не са се карали никога, поне нямам спомен. Но в моето семейство нещо не се получи същото... То поне единият да беше спокоен, но не - събрали сме се два остри камъка. Не че нон стоп се караме, де, но току прехвърчат искри.

# 992
  • Down south
Ако авторката трябваше да съжителства с роднините за седмица-два, бих разбрала драмата, но за ден-два, все ще се намери компромисно решение
Да се ИЗНЕСЕ от собствената си къща за ден-два, за да има кралското семейство къде да се шири на воля??? Ама верно ли не виждате нищо абсурдно в това??? Защото точно това е казал приятелят и на брат си, без дори първо да я уведоми! Той не просто не я е попитал дали има нещо против, неее, дори не я е предупредил какви ги е замислил! И братчето няма нищо против! Извинете, ама ми идва малко прекалена цялата ситуация.
Аз казвам "съжителства", ти казваш "да се изнесе от собствената си къща", може би имам пропуски в писането и говоренето на български, но между двете няма връзка и  разликата е очеизвадна  Crazy

# 993
  • Варна
Имаш пропуски в четенето. В случая на авторката не се касае за съжителство, а за изнасяне от нейна страна за 2 дни по предложение на половинката и, отправено към брат му без нейно знание и съгласие.

# 994
Месечинка виторога, никаква доза заяждане. Ако е имало подобно на описаното поведение към нея е повече от ясно, защо не обича да приема гости (макар, че очевидно обича да ходи в кандидат-тъстовете с преспиване, което е странно) и което може да обясни (включително и на гаджето й) нейното странно за някои поведение Peace
И да, връзката баба-внуче може да е силна ама брат-брат също е и то не по-малко, та щом за нея е нормално да "натрапва" евентуалното си бебе един ден на бабите (да речем за месец без нея или в нейно присъствие за по-кратко време), то трябва да приеме, че понякога и брата може да гостува под някаква форма. Вече, каква точно ще е тя зависи от нея и гаджето й, макар че до сега след (уж) две предходни гостувания вече този въпрос трябваше да бъде говорен и приключен.

# 995
Приятелят е натресъл ситуацията, но той, разбира се, е невинен  Simple Smile Брата и жена му може да са най-нахалните хора на света, но без покана от този мъж нямаше да дойдат, нали? Това оплюване на семейството с деца на мен ми идва в повече.

# 996
  • Down south
Имаш пропуски в четенето. В случая на авторката не се касае за съжителство, а за изнасяне от нейна страна за 2 дни по предложение на половинката и, отправено към брат му без нейно знание и съгласие.
Е, то едно ли е да го изчетеш  Crazy освен това авторката сменя детайлите неведнъж, така че сигурно пропускам нещо.
 Останах с впечатление, че изнасянето на авторката е по нейно желание, поради непоносимостта към гостите? Ако изнасянето е наложено от приятелят, това променя цялата картинка.

# 997
Чакай сега, да си издействаш покана е същото като да се явиш непоканен.

За мен семейството мъж-жена-деца е с главна мисия осигуряване на безкраен комфорт и липса на сътресения. Съответно никакви роднински посещения, задължения и други не следва да нарушават тоя комфорт. Ако мъжът иска да кани роднини, следва да осигури условия за това. Ако жената ще кани роднини, да говори предварително и или тя да осигури условията, или мъжът да е съгласен с тоя ред на нещата.

# 998
Чакай сега, да си издействаш покана е същото като да се явиш непоканен.

За мен семейството мъж-жена-деца е с главна мисия осигуряване на безкраен комфорт и липса на сътресения. Съответно никакви роднински посещения, задължения и други не следва да нарушават тоя комфорт. Ако мъжът иска да кани роднини, следва да осигури условия за това. Ако жената ще кани роднини, да говори предварително и или тя да осигури условията, или мъжът да е съгласен с тоя ред на нещата.
+1

# 999
  • Страната на чудесата

...

Ето, ако това беше правилото и за ММ, сега нямаше да е бивш...
Много си права, ама много!!!

# 1 000
За бившия ми мъж бяха доста важни всякакви пътувания, гостувания и роднини до девето коляно. Както казах, бях абонирана за сестра му, а тя беше сред малкото хора, които имат таланта да ми причиняват мигрена само с присъствието си- уж нищо особено, но само с говор и смях ме дразнеше адски.

Сега сме се разбрали, че няма да поемаме никакви вменени задължения. Доста от организиращите срещи на родата всъщност биха искали да откажат, ама не са тренирани да казват "Не!", да не ги помислят за лоши.

# 1 001
Права,сребрена линия никой не е длъжен да гледа децата на другите.
А лели,стринки ,чичовци и баби щом имат желание ще гледат.Това е.
Няма правило на линиите,нито закон.Всичко е до желание.

# 1 002
  • София
Ето, ако това беше правилото и за ММ, сега нямаше да е бивш...
Много си права, ама много!!!
А, ти нямаше да си бивша, ако правилото ти не беше това. Peace
Имаше една сентенция, че е по- добре вместо да се гледаме само в очите, да гледаме и в една посока.

# 1 003
  • Варна
Права,сребрена линия никой не е длъжен да гледа децата на другите.
А лели,стринки ,чичовци и баби щом имат желание ще гледат.Това е.
Няма правило на линиите,нито закон.Всичко е до желание.
И до възможности също. И определено степента на родство има значение и за двете неща.

# 1 004
  • София

Много съм съгласна с това.

Колкото до случая на Креми, искрено и пожелавам да няма повече такива сътресения и наистина да е успяла да се разбере с приятеля си по въпроса. А колкото до приемането на гости от нейна страна, тя каза, че няма проблем с това да приема, просто не е това начина да ѝ се "натресат", както в случая, ако правилно съм я разбрала. Не е само да обича тя да ходи по гости.

Общи условия

Активация на акаунт