Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 491
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 945
Е, не, коментирай си, но се ограничавай върху дискутирания проблем, анализите си ги запази за себе си, а съветите - още повече.

# 946
  • София
Знам, знам - трябва да си стъпваме по ушите и да похъркваме в съседни стаи. Много е умиляващо. Едвам издържам без това.
Глупости!
Просто комуникираш само с тях, в тесен приятелски кръг, без да ти се налага да надвикаш околните маси или да шушукаш на съседа, който да предаде нататък като развален телефон.
И без да ти се налага освен своите и на приятелите деца, да търпиш тези на непознати хора.
И всичкото това само защото те мързи да наредиш една маса и после да я раздигнеш.
Щото, готвенето теб не те бърка по принцип. Mr. Green
Laughing Леле, аз празнувах, но май теб те е хванало. Или трябва да минеш на друг сорт боб.

# 947
  • Down south
Ако авторката трябваше да съжителства с роднините за седмица-два, бих разбрала драмата, но за ден-два, все ще се намери компромисно решение.

Моите роднински гости, обикновено остават по месец-два, че и повече. Вярно, че имам достатаъчно място/спални, но все пак си е ангажимент и то голям  ooooh!

# 948
Ако авторката трябваше да съжителства с роднините за седмица-два, бих разбрала драмата, но за ден-два, все ще се намери компромисно решение.

Моите роднински гости, обикновено остават по месец-два, че и повече. Вярно, че имам достатаъчно място/спални, но все пак си е ангажимент и то голям  ooooh!

На нея драмата й е, че ще им стане навик и ще им гостуват често, за което аз я разбирам. Ако тези хора останат в дома им, а те се изнесат заради тях, си е супер наглост. Приятелят й явно не го осъзнава, защото са му близки и ги вижда в друга светлина. Дори и той да им дава предложения как да останат, за да им е комфортно, те трябва да откажат. Аз недоумявам какво ще търсят в апартамента и защо остават, като ще се видят за кратко, нямат важна работа и т.н..

# 949
Щом никога не ходиш на рождени дни, сигурно не организираш и не каниш също, Янечек. Успя да ме впечатлиш, чешит си, признавам.

# 950
  • Варна
Ако авторката трябваше да съжителства с роднините за седмица-два, бих разбрала драмата, но за ден-два, все ще се намери компромисно решение
Да се ИЗНЕСЕ от собствената си къща за ден-два, за да има кралското семейство къде да се шири на воля??? Ама верно ли не виждате нищо абсурдно в това??? Защото точно това е казал приятелят и на брат си, без дори първо да я уведоми! Той не просто не я е попитал дали има нещо против, неее, дори не я е предупредил какви ги е замислил! И братчето няма нищо против! Извинете, ама ми идва малко прекалена цялата ситуация.

# 951
Децата ми празнуват рождените си дни с приятели, когато приятелите им са достатъчно големи, че да могат да дойдат без родителите си. Големият ми син празнува така за първи път на 8 години, малкият още не е. А от пети клас натам наистина не се занимавам с никаква организация, просто давам пари на детето, с които да води приятелите си на кино, боулинг или симулатори + почерпка.

# 952
Ако авторката трябваше да съжителства с роднините за седмица-два, бих разбрала драмата, но за ден-два, все ще се намери компромисно решение
Да се ИЗНЕСЕ от собствената си къща за ден-два, за да има кралското семейство къде да се шири на воля??? Ама верно ли не виждате нищо абсурдно в това??? Защото точно това е казал приятелят и на брат си, без дори първо да я уведоми! Той не просто не я е попитал дали има нещо против, неее, дори не я е предупредил какви ги е замислил! И братчето няма нищо против! Извинете, ама ми идва малко прекалена цялата ситуация.
Няма лошо.Хора всякакви.
Аз един път попитах сега пак,ако семейството ,фамилията на мъжа това е нормално ,защото така са научени,свикнали,видели...това нещо няма да престане.Сега роднини,утре приятели и колеги...Мъжът го смята за редно и нормално и не му тежи.Но авторката какво ?

# 953
  • Варна
Не знам, аз честно казано такава наглост просто не мога да си представя, за мен е нереална. Нямам идея как бих реагирала, единственото, което знам със сигурност е, че пред мен този номер нямаше да мине - имам предвид момента с изнасянето. Всичко друго подлежи на някаква дискусия, но това - твърдо не.

# 954

Ти просто нямаш приятели, затова се срещате по кръчмите.
Вече така е модерно, така се прави. И да ти харесва, абсурд, и да не ти харесва, това е бъдещето. Аз например обожавам сина ми да покани гости вкъщи. Има 2-3 приятелчета, които редовно идват. В двама от тях се ходи на гости, третият не приема /явно родителите му не желаят/, а той ходи у другите.
Мъжът ми не обича приятелчета да идват, правят му джангър, аз пък не съм съгласна с него. Аз обичам гостита, в момента обаче модата е друга, на кръчма, а бавачката вкъщи с децата. Не знам, всеки както си го реши, аз обичам, както казах, гостувания, за целта съм си взела по-голямо жилище, за сметка на друг компромис. А не стая и спалня, сакън да съм на върха на айсберга според нечии стандарти, но да нямам място да поема няколко човека.
Пак ти казвам, тенденцията е друга, спалня и холокухня и кръчма, толкоз.

# 955
Спалня и холокухня за двойка без деца е перфектното жилище. Обикновено човек избира жилище, което му е удобно и отговаря на нуждите му, не на тези на роднините.

# 956
  • София
Знам че е модерно и ми е жал за тези хора, които не могат да дават и не изпитват нужда да получават топлинака.

# 957
  • Варна
Айде сега обобщения и генерални заключения! Извинявай, но ако от това съдиш кой има и кой няма нужда от топлинка... Много са ти елементарни критериите.

# 958
А защо всички пропускате, че това изнасяне й го е натресъл приятеля й? Тя от страх да не го загуби ще изтърпи и това - ето ги фактите. На мен никой не може да ми натресе нежелани гости, мъжът ми включително, няма начин. И не ме е страх кой какво и защо. Авторката иска хем на нея да й е удобно, хем на родата на мъжа да е ОК. няма такъв вариант и затова да си страда, пак казвам - неин избор си е.

# 959
  • София
Снощи мина идеално. Всеки яде и пи каквото му беше кеф, стояхме до около 12.30, нямаше недоволни съседи заради шума – все пак бяхме 10 възрастни и 2 деца, прибрахме се, сега нямаме за чистене и миене, за което ми е много тъжно.

Не знам, аз честно казано такава наглост просто не мога да си представя, за мен е нереална. Нямам идея как бих реагирала, единственото, което знам със сигурност е, че пред мен този номер нямаше да мине - имам предвид момента с изнасянето. Всичко друго подлежи на някаква дискусия, но това - твърдо не.
И за мен. Виждала съм нагли, Нагли, обаче тези печелят първо място.

Общи условия

Активация на акаунт