Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 506
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Знам, знам - трябва да си стъпваме по ушите и да похъркваме в съседни стаи. Много е умиляващо. Едвам издържам без това.

# 931
Значи гаджето ѝ кани зад гърба ѝ брат си, без да я пита.
Гаджето ѝ заедно с брат си и семейството му я изнасят от дома ѝ, отново без да я питат.
Тя се опитва да говори с него, той зряло и неегоистично се фръцва на петичка.
Въпреки всичко това, накрая тя е единствената, която прави не компромис, а Компромис, като даже напуска дома си.
И накрая тя се оказва виновна.  smile3555
Мдам. И бедна духовно, и емоционално осакатена.  Mr. Green

Ти просто нямаш приятели, затова се срещате по кръчмите.
Това е много категорично. И определено не е вярно. Дъщеря ми носи името на най-добрата ми приятелка, която е и нейна кръстница. И двете предпочитаме да се виждаме в заведение, а не у дома- да разпуснем, друг да готви и чисти, а ние да се глезотим и плямпаме на воля. Тя ми е не просто приятелка, а някой на когото държа и за когото бих жертвала не малко неща. Вярвам, и тя за мен. Но, да, предпочитаме да се каним по кръчмите.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 21:19 от Анонимен

# 932
  • София
Знам, знам - трябва да си стъпваме по ушите и да похъркваме в съседни стаи. Много е умиляващо. Едвам издържам без това.
Глупости!
Просто комуникираш само с тях, в тесен приятелски кръг, без да ти се налага да надвикаш околните маси или да шушукаш на съседа, който да предаде нататък като развален телефон.
И без да ти се налага освен своите и на приятелите деца, да търпиш тези на непознати хора.
И всичкото това само защото те мързи да наредиш една маса и после да я раздигнеш.
Щото, готвенето теб не те бърка по принцип. Mr. Green

# 933
Така е, излизането на заведение с приятели е едно, гостуването друго.
Странно ми е, че така категорично отхвърляте ходенето на гости, та чак и с епитети окичихне хората, които приемат гости, или ходят някъде. Все още е широко разпространено по всички географски ширини да с канят гости на вечеря. Във всички прослойки също. Особено ако хората имат, примерно, къща.
 Съвсем наскоро бяхме на такава полуофициална вечеря, която завърши с некакви градински факли, хубаво беше.

# 934
Зависи за какви гости става дума все пак, аз обичам гости за кафе - поприказваме, видим се и толкова, докато авторката трябва да осигури два дена пълен пансион.
Освен това в никакъв случай не ангажирам и мъжа си с моите гости, каня, когато го няма, не е длъжен да слуша ентусиазирани женски гласове и кръшен смях, докато просто иска да си почине.
Имам една приятелка, която спрях да каня, защото не се усещаше да си тръгне навреме, то мръкне вече, слагам и да вечеряме, нашата седи и чака мм да й предложи да я закара, той обаче си ляга. Към 12 вечерта започвам да се прозявам интензивно и тя се сеща, че май се е заплеснала и бърза да улови последния трамвай. С нея - само навън, нормалните хора седят по час, час и малко, не по 6  Crazy

# 935
  • Varna
Абе тя и Креми ще запали факли от радост, че гостито е само за вечеря.
Ама да ме разкарат от домът ми.....да бе факли ще им паля.

# 936
Има голяма разлика от това да си на гости за известно време, да се видите, да хапнете и после всеки да си се прибере вкъщи, и да си на гости с преспиване.

Второто е много по-задължаващо и включва бая моменти, които могат да са силно дискомфортни, ако условията не са подходящи. Ами, аз като млада и явно не от "свястното" поколение, бих се чувствала супер неудобно да се мъча да съм тиха и да не мърдам, докато другите спят, да се редя на опашка с тях след кафето за тоалетна като на лагер, да съм постоянно на тръни какво правят децата в тоя момент, защото къщата не е обезопасена, да не мога да се изкъпя, защото пак: с 6 човека вкъщи изобщо не си го представям освен, ако не искам постоянно някой да чука, че иска да пишка или не ме блазни да лъсна гола пред ококорените деца. За чий е целия тоя тормоз и неудобство като може хората да идат на хотел? Е, в случая с авторката, те си имат хотел - нейния дом. Тя е наказана у майка си за това, че се е осмелила да се възпротиви на Мъжа Си.  ooooh!

# 937
  • София
Зависи за какви гости става дума все пак, аз обичам гости за кафе - поприказваме, видим се и толкова, докато авторката трябва да осигури два дена пълен пансион.
Освен това в никакъв случай не ангажирам и мъжа си с моите гости, каня, когато го няма, не е длъжен да слуша ентусиазирани женски гласове и кръшен смях, докато просто иска да си почине.
Имам една приятелка, която спрях да каня, защото не се усещаше да си тръгне навреме, то мръкне вече, слагам и да вечеряме, нашата седи и чака мм да й предложи да я закара, той обаче си ляга. Към 12 вечерта започвам да се прозявам интензивно и тя се сеща, че май се е заплеснала и бърза да улови последния трамвай. С нея - само навън, нормалните хора седят по час, час и малко, не по 6  Crazy
То, зависи не само какви гости каниш, но и какви са семейните ви отношения.
Не съм имала приятелка, която мъжът ми да не познава, както и да не познава нейния мъж.
Всъщност, сме И семейни приятели.
И кръшния им смях не му е пречил никога.
От друга страна, няма начин приятели да се държат като твоята " приятелка".
Случвало се е с познат/ а и не се е повтаряло.
От друга страна- приятелите не са цяла рота, а се броят на пръсти- проверени с времето и да сме заедно е удоволствие, не бреме.

# 938
При нас всеки си има и отделни приятели, с които не се виждаме семейно. Даже със сестра ми предпочитаме да се виждаме само двете или двете плюс децата, целите семейства не ги събираме.

# 939
  • София
Е, това обяснява защо не си представяш семейно гостуване, че и с преспиване.

# 940
А, представям си - със сестра ми се случва да спим една при друга, но когато мъжете и поне половината от децата ни ги няма. По същия начин очаквам и мм да се вижда с брат си и сестра си, без да ме ангажира и мен. Ние сме от големи семейства, ако трябва да се видим с всички роднини, с които поддържаме отношения, семейно и организирано, то няма да ни остане време за нас двамата. Затова аз се виждам с моите близки, той - с неговите и всички са доволни.

# 941
Янeчeк, въобще не искам да те обидя, но ти нямаш усет за семейност и затова и за теб идването на не толкова желаните гости е някакво непростимо зло. Това е като да не обичаш да ти е топло и да се чудиш как може другите хора да се натискат до печката. Не съм убедена, че всички са доволни в описаните от теб отношения - дали не е възможно ти да налагаш такива отношения и само ти да си доволна? Наистина просто помисли дали всички други участници нямат други потребности.

Нима смятате, че като мъжът и е реагирал неуместно и вече е напълно нормално да си правят напук и номера? Въобще да научите мъжете да се вслушват в това което казвате не става с тръшкане и демонстрации с мече под мишница на дивана  Crazy 

# 942
Не ме обиждаш, разбира се, но си спести анализаторските въпросчета и не ми казвай над какво да помисля, защото не съм те питала. На психолог си играй с някой друг, на когото ще му е интересно, аз просто си говорех с абсурд  Peace

# 943
Усет за семейност всеки има, виж усет за принадлежност към клан- по-трудно.

# 944
Не ме обиждаш, разбира се, но си спести анализаторските въпросчета и не ми казвай над какво да помисля, защото не съм те питала. На психолог си играй с някой друг, на когото ще му е интересно, аз просто си говорех с абсурд  Peace

А добре, няма да преча.
Но като е диалог между двете - вземете си стая, да не ви безпокоим.

Общи условия

Активация на акаунт