Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 539
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 915
  • София
 Laughing  Аха, щом "приема" ( Crazy) нейното дете, значи е длъжна да приема и чуждите. Аналогично: Щом приема нейния мъж, значи е длъжна да приема и чуждите. Всъщност, тази логика може да има и плюсове. 

Всъщност, в нас аз също не каня чужди деца. След малко излизаме, защото сме поканили гости в заведение. Вкъщи – не.

# 916
  • София - Рим и обратно
Живот и здраве ако всичко е наред ще родя първото си дете януари. С отношението към мен бих направила компромиси в името на добруването на семейството, но ако усетя и най-малкият намек, че детето ми е нежелано,  човекът, който е изразил това мнение по какъвто и да било начин ще бъде зачеркнат завинаги от списъка на семейство, приятели, познати и т.н.
Уау, колко драматично. И кой според теб е длъжен да подскача от умиление в мига, в който ти решиш да се изтърсиш с бебето си в някаква чужда тясна къща за дни наред? По-добре свиквай, че ти и най-много бащата на детето ти ще го обичате и приемате безусловно, а оттам нататък ако и други хора го обичат по същия начин - смятай го за бонус. Аман от супернови мамчета, дето си въобразяват, че са родили първото на света златно яйчице и хората са длъжни да припаднат от възторг. Особено щом решат да им се натресат в спалнята за дни наред.

# 917
  • Варна
... но ако усетя и най-малкият намек, че детето ми е нежелано,  човекът, който е изразил това мнение по какъвто и да било начин ще бъде зачеркнат завинаги от списъка на семейство, приятели, познати и т.н.

Приготви се много народ да зачеркваш.

# 918
Е не е нужно да подскачаш и да се възхищаваш по чужди деца.Може да го полюлееш ,ако заплаче,да го вдигнеш ако падне...не е нужно да преливаш от любов ,че да избършеш сопола и сълзите на едно дете.Каквито и да са родителите му.

# 919
  • София - Рим и обратно
Да бе, аз им бърша сополите. Че и дрехи простирах наскоро на едно бебе, с чието семейство се бяхме настанили в една къща под наем. Но майка му не ми го е тръснала вкъщи да му ходя по гъза дни наред, нито ме е накарала по някакъв начин да се почувствам принудена или длъжна. Тя пък сготви на моето.
А съвсем наскоро една колежка доведе бебето си в работата и после мрънкаше, че не всички му се радвали "искрено"... За бога, наистина ли се очаква хората да се прехласват по чужди деца НЕПРЕМЕННО. Добре че, не съм имала такива високи изисквания.

# 920
  • София
Разбира се, че може да го вдигне, ако е паднало, но в случая на авторката няма да е нужно, защото родителите ще бъдат там, чичото или вуйчото (бъркам ги) също. А, и авторката няма да е там, защото е изгонена.

# 921
Разбира се, че може да го вдигне, ако е паднало, но в случая на авторката няма да е нужно, защото родителите ще бъдат там, чичото или вуйчото (бъркам ги) също. А, и авторката няма да е там, защото е изгонена.
Именно.
Никога не ми е свидело на душата да помогна за дете.Не говорим да го оставят да го гледам 2 дни и родителите да изчезнат.
На авторката и се струва много тежко и драматично ,защото не ги иска.Реално хората може да са обикновенно семейство .
Вие като отидете някъде компания с деца ,като сипвате вода само на вашето ли сипвате,като дойде друго дете и каже -Лельо отвори ми сока при майка му ли го пращате,като падне прескачате ли го,като разсипе чуждото дете нещо крещите възмутено или просто вадите салфетка...Ей такива неща.Децата не са виновни.Говорим за малки деца.

# 922
  • София
1. Кой е твърдял, че децата са виновни?
2. Ти говориш за грижа по изключение. Авторката описа съвсем друга ситуация от предишното им гостуване.

# 923
Ох, все едно темета е моя и аз трябва да се разяснявам или да повторя с други думи какво съм искала да кажа.
Искам да кажа, че си имаме компания от над 20 години. Деца има от 16 до 6 годишни. Ни-кой(повтарям никой) до сега не си е сменил компанията защото има деца(малки деца), никой не е пренебрегнат защото има/ няма деца. Всички се нагласяме към новото положение. Едно време по- големите деца са занимавали моите, сега моите занимават по- малки. А винаги е имало майка от помощ или такива, които раздават помощ.
Ситуацията, която исках да опиша е да си представи авторката, че тя самата е вече майка. Как ще се почувства, ако тя получи покана за обикновено гости, не някой луд купон и й кажат, че детето й е нежелано.
Тепърва да си сменя компанията, newsm78 че какви приятели са били до сега?

# 924
Вие като отидете някъде компания с деца...

Никога не ходя никъде с компании с деца, просто не мога да ги издържам и такива покани директно отказвам. Нямам нерви да понасям детска глъчка, лиготии, родителско прехласване и неадекватни реакции. По бебешки погачи и рождени дни също не ходя.

# 925
  • Варна
Това все едно аз го написах. И аз отказвам мероприятия с деца. Имам си едно, достатъчно ми е. От чужди не се умилявам, достатъчно ги има на детската площадка. Като се виждам с приятели искам да се видя точно с приятелите, не с децата им или с детегледачки.

# 926
Черна станция то верно ,че всеки гледа от собствената си камбанария,ама малко по нашироко ,ако може.То нейното дете ще друга работа,ама хайде да не си кривим душата,че човек не разбира от деца,не защото няма,а защото не иска.То като го родиш да не ти го дават с инструкции за употреба.Или автоматично се сдобиваш с умения за смяна на памперс и обличане на боди.

С умения не се сдобиваш, но с търпимост и обич определено.

# 927
Някой не е прочел точно. Казах, че сме сядали на маса 12 човека възрастни, а не че са преспивали. Не се е налагало, защото всички са от града.

С преспиване са идвали 2-ма роднини от Пловдив и една друга роднина от друг град. Но и повече да са, няма да върна никой, защото с преспиване не идва филанкишията, а близки роднини или приятели.

# 928
Вие като отидете някъде компания с деца...

Никога не ходя никъде с компании с деца, просто не мога да ги издържам и такива покани директно отказвам. Нямам нерви да понасям детска глъчка, лиготии, родителско прехласване и неадекватни реакции. По бебешки погачи и рождени дни също не ходя.

Много хубаво,защото авторката хрем не търпи ,хем не може да откаже компанията,хем се чуди как да мъжа и да не я изгони.

# 929
  • София
Laughing  Аха, щом "приема" ( Crazy) нейното дете, значи е длъжна да приема и чуждите. Аналогично: Щом приема нейния мъж, значи е длъжна да приема и чуждите. Всъщност, тази логика може да има и плюсове. 

Всъщност, в нас аз също не каня чужди деца. След малко излизаме, защото сме поканили гости в заведение. Вкъщи – не.
Хи,хи! Не си поканила гости, просто се срещаш в заведението с познати и ти плащаш сметката тази вечер.
Да поканиш гости е нещо много по- различно и предполага контакти от едно по- друго измерение.
Ти просто нямаш приятели, затова се срещате по кръчмите.

Общи условия

Активация на акаунт