Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 519
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 900
Едва ли са спали, освен ако не са си носили и спални чували. И лопатка за компостна тоалетна пред блока.

# 901
Истината е, че не е лошо да се канят гости с преспиване. Ако имаш мезонет с пет спални, една за теб, по една за всяко от децата и две за гости. Да, да, ама това не е картинката в повечето български семейства. Семейство с преспиване - само при необходимите условия.

# 902
Кофтито е, че ако живееш близо до желана дестинация, било то забележителност, море, планина и пр. си първият избор по дифолт на цялата фамилия и от двете страни. И така се разрушават семейства. Няма нужда от изневери, да спиш с мъжа на сестра си, да утрепеш леля си и подобните. Само кажи "не ви искам да висите 3 месеца в дома ми" и гледай как няма да ти говорят поне половин година. 

От друга страна, племенницата все пак я приехме, най-малкото щерката няма много приятели и поне с нея ще си говори. Дойде и още едно момиче. Тихо като езеро, възпитано и в същото време много забавно. Стоя месец и половина, не искахме да я пускаме. За пари не е ставало въпрос или еди какво си. Прибра се детето и майка й веднага ни прати такава сума, че върнахме половината.

Ако и родата беше толкова уважителна и съобразителна нямаше да има ядове. Ама с най-близките ни роднини никога не е така.

# 903
Ама как ти ще им плащаш хотела???? Е тва не го разбирам, честно. Те решили да идват на почивка, обаче ти ще им плащаш хотела? И откъде накъде? А ако не можеш да си го позволиш? Аз няма да ида в друг град с идеята някой да ми плаща хотела, що за глупост? Като тръгваш на почивка си прави сметка и за нощувките, не да се надяваш друг да ти ги поеме. Това просто е абсурдно. Много им е широко около врата на някои хора, просто се изумявам. Значи решава някой роднина с родата си да намине към Варна за 2-3 дни и аз трябва или да го подслоня или да изкихам 3-цифрена сума за НЕГОВИЯ хотел? Просто безумие.
Всъщност те не са решили да им ходят на гости, а минават през техния град на връщане от почивката си. Ако не бяха поканени едва ли щяха да останат за повече от едно кафе или обяд навън. След като ги канят, а нямат място в дома си е повече от нормално да им поемат разходите по хотели за времето, в което ще им гостуват в града.
Разбира се, тук всеки разбира постовете на авторката по свой собствен начин, за което отново е виновна лошата й комуникация с хората Peace

# 904
  • София
Зизу, няколко пъти се спомена, че авторката НЕ ГИ е канила тези гости.

# 905
Зизу, няколко пъти се спомена, че авторката НЕ ГИ е канила тези гости.
А къде точно се спомена, че гаджето й не ги е поканило?
Защото аз не видях авторката някъде да пише, че те са му се обадили и са заявили, че ще им ходят на гости с преспиване за две вечери ...

# 906
  • София
Тя казва още от началото, че гостите са се самопоканили.

# 907
  • София
Той гаджето може и да ги е поканил, но това е станало без да го обсъди с авторката. Така че за нея са си неканени гости и има право да недоволства.

ПС - и аз така разбрах. Гостите са се самопоканили, гаджето на авторката е приел без изобщо да я уведоми, камо ли да я попита дали е съгласна.

# 908
На мъжа и не му пречи нищо.Ни децата, ни тясното,ни разхвърляното...Съдейки по родата  -брат му и те така.Може да се окаже,че така са възпитани и така са правили родителите им.
Ако си е до характер и разбиране по този въпрос това нещо ще продължава да се случва.Авторката как смята да живее с тази му черта от характера?

# 909
Кремити си има своето основание да не иска гости с приспиване и е нормално да не иска да се гъчкат у тях.
Обаче след като не желае у тях да се гъчкат , би трябвало и самата тя да не ходи у хората да се гъчка. Обаче тя сама каза,че няма нищо против да ходи при роднините на морето и да се гъчкат. Ей този двоен аршин аз не го разбирам.

# 910
Живот и здраве ако всичко е наред ще родя първото си дете януари. С отношението към мен бих направила компромиси в името на добруването на семейството, но ако усетя и най-малкият намек, че детето ми е нежелано,  човекът, който е изразил това мнение по какъвто и да било начин ще бъде зачеркнат завинаги от списъка на семейство, приятели, познати и т.н.

# 911
Веспова, добре го каза! И по напред я питаха на авторката какво ще направи, за да запази дома си чист от набезите на бъдещото си дете. И как ще реагира, ако я поканят на гости, но й кажат че детето й  не е добре дошло. Тук не визирам някое наистина парти за възрастни, защото и в този случай не става въпрос за подобно, а за най- обикновено гостуване.

# 912
На мен ми се струва твърде крайно и дори детинско, но сигурно защото нямам деца.
Мислех, че с децата не се изчерпва твоята същност, интереси и дейности. Но уви -  майчинският инстинкт е по-силен дори от инстинкта за самосъхранение.

Ще си търся отсега нови приятели Laughing

# 913
Веспова, добре го каза! И по напред я питаха на авторката какво ще направи, за да запази дома си чист от набезите на бъдещото си дете. И как ще реагира, ако я поканят на гости, но й кажат че детето й  не е добре дошло. Тук не визирам някое наистина парти за възрастни, защото и в този случай не става въпрос за подобно, а за най- обикновено гостуване.

Ама това ще си е НЕЙНОТО дете, има много голяма разлика. За своето си дете ще адаптира и дома си, и себе си, но за едно чуждо дете нещата не стоят така.
Освен това съвсем нормално е след като стане майка да настъпят промени със социалните и контакти. Много ясно, че вече няма да може да купонясва по същия начин и със същите хора. Ще и се наложи на нея самата да се съобразява. Хубавото е, че обикновено хората от една компания раждат на близка възраст и общо взето вкупом стават майки. Тогава няма проблем майка с дете да ходи на гости на майка с дете. Най-малкото и на двете ще им е ясно с какво се захващат. Близките роднини са друга бира, обикновено те искат да се порадват на мъничето, но и там не може да се прекалява. Просто нещата стават различни, това е.

# 914
Аз познавам хора,които се засягат ,когат обидят кучето им,а вие за дете говорите.
Аз и не разбрах критерия на авторката за палаво,буйно дете.Защото си представям как кроткото дете си смуче пръстите и после пипва стъклената маса.Авторката забърсва и го дебне да не пипа масата с лигава ръка.И на ангелчето му порасват рога и опашка става малко дяволче и писва така сякъш му е отрязъла ръката защото му прекъснала играта да обикаля масата.То изобщо не е целяло да точи лиги по масата.Та сега това послушно или непослушно дете е.

Черна станция то верно ,че всеки гледа от собствената си камбанария,ама малко по нашироко ,ако може.То нейното дете ще друга работа,ама хайде да не си кривим душата,че човек не разбира от деца,не защото няма,а защото не иска.То като го родиш да не ти го дават с инструкции за употреба.Или автоматично се сдобиваш с умения за смяна на памперс и обличане на боди.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 18:12 от : )Деси : )

Общи условия

Активация на акаунт