Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 519
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 885
'Кафе с мед', от кога гостуването е "селски манталитет"? Поканени са, ще останат. Не всички имаме проблем с посрещането на гости в домовете си все пак, а тези, които имат подобен проблем е редно да го изяснят и с кандидат-гостите и с партньорите си.

Поне откакто сме влезли в 21 век. Селски манталитет е това "гостоприемство", при което ще се сместим така, че да е неудобно за всички (ама сърце да е широко), ще постелим едно чердже на гостенина и ще го нагостим с каквото бог дал. По-напред пишеше за подслоняване на 12 души в една квартира, оразмерена за двама. Ми как ще насмогнат само с тоалетни и къпане? А с хавлии и сушене на тези хавлии? Ами има ли въздух за толкова хора? Да не говорим за това дали има налични прибори и посуда. Всичко ще е един голям компромис и за какво? То си има хотели, има си ресторанти, има си места за разходки, има си барчета и кафенета за лека приказка. Всичко си има, ама и манталитета на бай Ганьо го има. И който не иска да те покани у дома си е скръндза, духовно нищ и какъв там беше още.

Селски манталитет е и "чорбаджията" да кани без да се консултира с полвинката си. Той е трябвало да пита преди да кани, а не жена му да гадае кога той ще се изхвърли с някоя такава покана, че да се намесва.

# 886
Не знам защо се обидихте на селски манталитет, при положение че кафето каза самата истина - точно по селата много се държи на гостоприемството и като ти дойдат гости, веднага им се отстъпва най-хубавата стая, шета им се и им се принася. Приятелки от малки градчета точно така се спретват, когато поканят гости, само и само гостите да останат доволни.
И етърва ми е такава полуселянка и много си личи - все се влачат хора у тях, все има софри по двора, все ни кани, най-сърдечно при това, така си е свикнала и така си живее, само че аз не мога да живея така, не ми понася селянията и на гости им ходим един път годишно - на рождения ден на девера, напълно достатъчно. По домовете на хората не обичам да се мъкна.

# 887
  • Варна

А той от къде да знае, че на нея не й е приятно това гостуване, след като няколко пъти (уж 1, после 2, скоро сигурно и повече ще станат) им гостуват, а тя освен да се цупи, гледа лошо и тропа с крак друго нищо не е направила. Не е говорила с него и не му е казала в прав текст, какъв й е проблема.

Напротив, момичето каза няколко пъти, че е споделила с него, но той се е нацупил, врътнал и излязъл без да пожелае да говорят на момента.

Ще им излезе толкова, колкото да вземат подарък на домакините, за това че ще им заемат спалнята и ще им причинят неудобство. Или и това не се иска от тях?

Подарък... Ти за световна война говориш. Колата и мотора си залагам, че на въпросните гости и през ум не им минава да подарят нещо в знак на уважение към проявеното гостоприемство. Още повече пък в новообзаведена къща, която със сигурност има нужда от много неща още. Щом смятат, че е редно домакините им да се изнесат и да им отстъпят въпросната обзаведена скоро къща, какво да си говорим повече.

# 888
Напротив, момичето каза няколко пъти, че е споделила с него, но той се е нацупил, врътнал и излязъл без да пожелае да говорят на момента.
Напротив. Момичето е трябвало да говори с него още след първото им гостуване или след второто, когато са били с детето и тя е търчала нон-стоп след него. Тя не му е споделила, че не й е приятно, той е останал с впечатлението, че за нея тези гостувания не са проблем и ето го проблема.
Той се е нацупил, защото вече уговорката е била факт и е тъпо да я отмени в последния момент, защото все пак става дума за собственият му брат и племенници ... Ако авторката толкова не ги понася да я отмени тя, а не да изкарва гаджето си черен в очите на роднините си.
За съжаление това нито им е първия, нито ще им е последния скандал за подобни глупости, причинени от нежеланието за комуникация на авторката (както стана ясно и от няколко от първите й постове) Whistling

За "селският манталитет" - село нямам и не знам как е там, но аз не бих била съгласна роднините ми да минат през града и да не останат за някоя вечер. Да, ако живея в кутийка ще помислим за хотел, но аз ще им го платя, а няма да карам те да го правят. Разбира се, тук всичко е въпрос на разбиране.

# 889
  • София
А в какво се изразява конкретно неговото желание за комуникация? Не вярвам фръцването на петичка да го броиш за такова.

# 890
Ще ми е адски неудобно ако роднините ми ми платят хотела, изобщо не бих го допуснала. Отделно, нямам никакво финансово задължение към домакинство от хора в работоспособна възраст, би трябвало да могат сами да си поемат разходите.

# 891
По-напред пишеше за подслоняване на 12 души в една квартира, оразмерена за двама. ooooh!
Това е като център за бежанци, е@си!  ooooh!
Ми и ние сме се събирали като ученици 8 души в 1 трабант, ама все пак тук става въпрос за големи хора, а не тийн или студентски изпълнения.
Ами ако приятелят ѝ имаше 2-ма или 3-ма братя и те искат да гостуват (нали поравно да са нещата) това означава ли, че през 2-3 седмици трябва да се гъчкат като сардели?

# 892
  • Варна
Ама как ти ще им плащаш хотела???? Е тва не го разбирам, честно. Те решили да идват на почивка, обаче ти ще им плащаш хотела? И откъде накъде? А ако не можеш да си го позволиш? Аз няма да ида в друг град с идеята някой да ми плаща хотела, що за глупост? Като тръгваш на почивка си прави сметка и за нощувките, не да се надяваш друг да ти ги поеме. Това просто е абсурдно. Много им е широко около врата на някои хора, просто се изумявам. Значи решава някой роднина с родата си да намине към Варна за 2-3 дни и аз трябва или да го подслоня или да изкихам 3-цифрена сума за НЕГОВИЯ хотел? Просто безумие.

# 893
Напротив.Трябвало е да ми каже още като са били гаджета,че по принцип не обича гости.И тя определя реда,начина и бройката на последните.Мисля,че при нея е характер,манталитет,особенност в поведението,а не конкретна ситуация.

Ако бях на нейно място щях да отида на хотел.Така хем ми е спокойно ,хем не готвя особенно...хем се правя на ударена кога да ги видя.Хем имам повод да дудна после на мъжо.

# 894
  • Варна
За първия абзац съм съгласна, за втория не. Няма сила, която да ме накара да се изнеса от къщата си, заради рахата на някой си. И пак да се повторя - дали могат и искат да си позволят хотел? Значи те трябва да харчат грешни пари за нощувки при наличие на собствено жилище, щото на някого му се приискали безплатни такива? Айде бе! Няма начин просто!

# 895
  • София
Значи гаджето ѝ кани зад гърба ѝ брат си, без да я пита.
Гаджето ѝ заедно с брат си и семейството му я изнасят от дома ѝ, отново без да я питат.
Тя се опитва да говори с него, той зряло и неегоистично се фръцва на петичка.
Въпреки всичко това, накрая тя е единствената, която прави не компромис, а Компромис, като даже напуска дома си.
И накрая тя се оказва виновна.  smile3555

# 896
  • Варна
Няма сила, която да ме накара да се изнеса от къщата си, заради рахата на някой си. И пак да се повторя - дали могат и искат да си позволят хотел? Значи те трябва да харчат грешни пари за нощувки при наличие на собствено жилище, щото на някого му се приискали безплатни такива? Айде бе! Няма начин просто!

Тук съм много съгласна. Аз съм върла домошарка и както писах по-назад, ненавиждам гости вкъщи, които и да са, ако ще от моята рода, ако ще от неговата. Близките ни знаят отлично това и се съобразяват. За да има баланс аз ненавиждам и по чуждите хора да ходя на гости, даже в дома на майка ми не ми е много комфортно, а тя съвсем не ми е чужда. Ако половинката ми покани гости с преспиване без да благоволи да ме уведоми, изнесени ще има ама познайте кои ще бъдат.

# 897
  • София
По-напред пишеше за подслоняване на 12 души в една квартира, оразмерена за двама. ooooh!
Това е като център за бежанци, е@си!  ooooh!

Не е написала такова нещо K.A.G. ooooh! Поне четете с разбиране! Написа, че е разпъвала маса за 12 души. Предполагам, че с примера е искала да си представим образно колко точно е голямо помещението, за което говори сравнявайки го с апартамента на Креми.

# 898
Креми, още в първите постове писа, че не иска да им плаща хотел.
Може и да няма момичето възможност да го направи. Все още обзавеждат. Беше споменала,
че нямат достатъчно хавлии дори.

Къде прочете да съм казала тя да им плаща хотел. Тя върши услугата по намирането на удобен, разходите си поемат те. Четете бре, хора, четете.

# 899
А после тези 12 души от масата в тях ли са спали?
Защото едно е да съберете за вечеря, а съвсем друго да се прескачате 2 дни  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт