Как да кажа на гостите си, че не ги искам с дете

• 117 266
  • 1 600
  •   1
Отговори
# 1 560
  • Куциндрел
И какво беше това сега със зет ти? Значи детето им е при баба си в друг град за определено време, очевидно съвпадащо с твоя празник и сега семейството на сестра ти трябва да прекрати гостуването на детето при баба му, защото видиш ли то щяло да ти съсипе празника ...
Ох това съм пропуснала да го прочета.
Явно kikokolin си има някава лична драма. Crazy

# 1 561
Ceca, аз поне така разбирам подчертаното  Peace

Последно зет ми, който ДНЕС беше информиран от мен за ситуацията, прояви здрав разум и каза, че ще отиде да вземе детето (те живеят в трети град, не са при родителите ми).Сега пак не е ОК защото вече на двете деца, братовчедки сме им казали, че ще идва племенницата, родителите ми също имаха такава нагласа и още повече те са на мнение, че аз не искам детето, без да се отчитат и някой да го интересуват изобщо другите обстоятелства и моите доводи...И изобщо пак аз излязох виновна!Дори не съм чувала майка ми...иначе се чуваме по два пъти на ден.Сигурно са ми сърдити и вече гостуването им, със или без племенницата, ще протече кофти. Това е.

# 1 562
  • Mediterraneo
Мен пък ми стана интересно как информира зет си за ситуацията  Mr. Green Вдигна телефона и му каза, че не желаеш детето му да идва на гости у вас? И да върви да си го прибира от вашите, защото те ще трябва да ти гостуват?

# 1 563
  • Куциндрел
Видях, видях.
Много шантава история е тая. Явно 2-те сестри все още не са минали детската възраст, в която се съревновават за обичта на мама и тате.

# 1 564
Сестрата е изпратила детето при майка си. Оказва се, че бабата и дядото са поканени на гости от авторката. Последната заявява на сестра си, че не иска детето ѝ. Много вероятно е бабата да е казала на сестрата, че няма какво да го умуват - детето идва с тях, нали им е на гости. Обаче авторката знае къде да удари - обажда се на зетя и му казва, че детето му не е желано. И човекът ще отиде до града и ще си прибере детето.
Казах, че няма да пиша, но не се стърпях. Blush

# 1 565
  • Куциндрел
БаФ и сапунката. Joy Joy Joy

# 1 566
  • София - Рим и обратно
...и простотията направо.

# 1 567
Мен пък ми стана интересно как информира зет си за ситуацията  Mr. Green Вдигна телефона и му каза, че не желаеш детето му да идва на гости у вас? И да върви да си го прибира от вашите, защото те ще трябва да ти гостуват?

Не-е-е, не си разбрала. Да слугуват. Е, само майката, де. Бащата може да отърве ангарията.

# 1 568
Защо пък реши, че ги кани, за да й слугуват. Може просто да съвпада идването на родителите с голямото гости. Може и те за него да идват. Каквото и да е, мисля, че повече от нормално е да разчиташ на помощта на майка си в такъв случай. Или не?

... Значи детето им е при баба си в друг град за определено време, очевидно съвпадащо с твоя празник и сега семейството на сестра ти трябва да прекрати гостуването на детето при баба му, защото видиш ли то щяло да ти съсипе празника ...
А ако времето не е "за определено", а за постоянно. Родителите си живеят другаде, бабата и дядото отглеждат детето им целогодишно, те се появяват през уикендите да си го видят и да си отнесат 2-3 тенджерки с манджа за през седмицата... Малко ли ги имаше такива навремето, а и сега също. Може и това да е причина за търканията между сестрите.

Че е тъпа ситуацията, тъпа е, че децата не са виновни, не са, за съжаление точно те ще бъдат разочаровани и натъжени в резултат на дрязгите, несъобразителността и ината на възрастните.
Но разбирам и авторката. Казвате, че щом ще има и други деца, едно дете в повече не пречи, но не е така. Другите деца ще дойдат с родителите си, ще пощуреят под техен контрол и ще си отидат с тях след няколко часа, а племенничето ще дойде на гости за няколко дни, което автоматично означава специално внимание, грижи, осигуряване на забавление и отделяне на време за него. В момент, когато тя е натоварена и бърза с приготовленията си.

# 1 569
Авторката си каза, че е разчитала майка ѝ да ѝ помогне с празненството. Но заради детето няма да може и ще има "скапан празник". Иначе вижда майка си веднъж в годината. Whistling
А това с отглеждането целогодишно и тенджерките с манджа не си струва да се коментира. Какво е това желание историите да се изкривяват, доукрасяват и измислят нови към тях, не мога да си го обясня.

# 1 570
птица, ако четеше нямаше да изсмукваш подобни теории Peace
Авторката писа, че детето на сестра й и баба му (нейната майка) се виждат често, което е различно от това да живеят заедно.
Същата писа, че било повече от нормално и редно да очаква майка й да помогне за обслужването на гостите все пак й била майка ... Също така писа, че въпреки всички останали хора и деца, именно момиченцето на сестра й ще провали празника й ако се появи.

# 1 571
Напротив, чета внимателно Laughing
На 19 септември, делничен ден, детето е при баба си, която живее в друг град от родителите? Училище, детска градина, ясла? И след отказа на лелята, таткото ще ходи да си я прибере? Не държа, че съм права, но на мен това ми намирисва като на живеене при баба и дядо Laughing Но не това е важното в случая, а:
Щом се виждат с другата дъщеря и внуче често, а с тази и нейното дете само веднъж годишно, ми да дойдат сами, за да се видят с тях наистина. Племенничката може да се доведе на леля и друг път. Тъкмо и повече внимание ще й бъде обърнато.
Вече казах, според мен е повече от нормално една майка да помогне при нужда. На вас вашите майки не ви ли помагат? Вие не помагате ли и няма ли да помагате на децата си? Ама били се виждали само веднъж в годината!? И какво от това? Майката да вирне крака на дивана цяла седмица по тази причина ли! Момичето каза "надявах се да ми помогне". Ще седнат двете заедно в кухнята и докато си говорят, едната ще обели картофите, другата ще направи салата, едната ще метне нещо за печене във фурната, другата ще направи сладкиш. Нито е толкова тежка, нито толкова уморителна работа. Пипкава и повечко, щом се чакат много хора, ама чак пък слугуване... Като ви чете човек, ще рече, че от майката се чака да измие прозорците, омеси 10 хляба, опече овен и изстърже пода в триетажна къща.
И да, момиченцето на сестра й ще пречи. Всяко дете, дошло на гости в такъв момент пречи. То променя ритъма в дома, с него трябва да се съобразяваш, да го пазиш, да му отделяш специално внимание, да не говорим, че станат ли две, децата пощръкляват. Другите деца ще дойдат с родителите си, за малко и то след като зорът с подготовката е преминал, а с племенничето двете деца ще беснеят точно когато е най-напрегнато.

И най-вече, щом жената изрично е поканила само родителите си, редно е да дойдат само родителите без допълнителни опашки.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 00:48 от птица

# 1 572
Вече казах, според мен е повече от нормално една майка да помогне при нужда. На вас вашите майки не ви ли помагат? Вие не помагате ли и няма ли да помагате на децата си? Ама били се виждали само веднъж в годината!? И какво от това? Майката да вирне крака на дивана цяла седмица по тази причина ли!

ooooh!
Вие тези майки за нищо ги нямате. Кога ще пораснете, бе дечица? Кога ще се пуснете от полата и цицата на мама? Кога ще осъзнаете, че тя не ви е доживотен обслужващ персонал, а личност, която пък може да бъде посрещната и като истински гост, а не натикана в кухнята "да помага"? Ей-така, за разнообразие поне.
И че една майка е много щастлива, когато децата ѝ се сещат за нея не само когато имат нужда.
Добре че нямам дъщеря. Много щях да страдам, ако бях възпитала такава егоистка.

# 1 573
Хм, защо майката да не вирне крак върху крак за една седмица? Слугинажът да не е билетче за гостито?

За протокола, винаги бих помогнала, ако има нужда. Но, ако някой се опитва да ми вмени подобно задължение, единственото което бих направила е, да кръстосам крак върху крак и да не пипна ни-щич-ко.

# 1 574
  • София
Мисля, че домакинът спокойно може да обели картофи, няма да му се развали маникюрът.

Общи условия

Активация на акаунт