Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 639
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, някоя с мнение за д р Силвия Савова, АГ ме праща при нея за фетална морфология след 20г.с.. Добра ли е, къде работи? Вие при кого ще ходите за ФМ през втори триместър?

# 436
Здравейте
Бях споменала в друга тема, че доктора ми, ми изписа 2 неща с които да лекувам гъбички. Ефект от тях наистина има - течението намаля значително. Но тъй като не съм ги използвала до сега а в листовката нищо такова не се споменава реших да ви попитам вас. Става дума за Гиназол вагинален крем. Още на следващия ден няколко часа след като се събудих, започна да изтича (до тук нормално), придружен от сякаш бялото ми течение. Вчера, два дни след използването му, пак излезе нещо все едно гъсто бяло течение (непрозрачно), големичко парче. Много се притесних, не знам дали това е нормално или не. Моля, ако някоя мами го е използвала да сподели при нея как е било. Благодаря ви предварително!

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 15:41 от two_mice

# 437
  • ту тук, ту там
Нормално е.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 21:20 от elleni

# 438
Здравейте
Бях споменала в друга тема, че доктора ми, ми изписа 2 неща с които да лекувам гъбички. Ефект от тях наистина има - течението намаля значително. Но тъй като не съм ги използвала до сега а в листовката нищо такова не се споменава реших да ви попитам вас. Става дума за Гиназол вагинален крем. Още на следващия ден няколко часа след като се събудих, започна да изтича (до тук нормално), придружен от сякаш бялото ми течение. Вчера, два дни след използването му, пак излезе нещо все едно гъсто бяло течение (непрозрачно), големичко парче. Много се притесних, не знам дали това е нормално или не. Моля, ако някоя мами го е използвала да сподели при нея как е било. Благодаря ви предварително!

при мен е същото, изтича, бели парцали, като прах.

# 439
Момичета преди два - три дни коментирахме кой от къде купува дрехи за бременни. Случайно попаднах на един магазин и днес си купих няколко неща от там доста хубави и на прилични цени. Има и онлайн сайт
http://www.reni-fashion.com/contacts.html. И продавачката е много любезна, дрехите  ако нямате коремче или все още не е толкова голямо с тези дрехи изобщо не си личи че са по големи

# 440
Здравейте

при мен е същото, изтича, бели парцали, като прах.

Аз събрах смелост и се обадих на моя доктор. Каза, че е нормално. Знаех, че ще изтече, притесни ме това че след 2 дни продължи и не знаех дали е това или е нещо друго. Първа бременност ми е и всичко непознато, нормално е да ме притеснява. Simple Smile

# 441
Момичета преди два - три дни коментирахме кой от къде купува дрехи за бременни. Случайно попаднах на един магазин и днес си купих няколко неща от там доста хубави и на прилични цени. Има и онлайн сайт
http://www.reni-fashion.com/contacts.html. И продавачката е много любезна, дрехите  ако нямате коремче или все още не е толкова голямо с тези дрехи изобщо не си личи че са по големи
Ооо определено цените са много по - достъпни от други магазини.Полезен сайт.Благодаря  bouquet
Не знам за вас обаче аз започвам да си похапвам доста  Whistling Въпреки , че за 5 месец съм качила 4 - 5 кг , но усещам , че започва голямото ядене  Laughing Grinning

# 442
  • Варна
http://www.reni-fashion.com/contacts.html.
О, и аз си купувах дрехи от този магазин, разкошни неща има, на добри цени. Материите са много добри, то яд да те хване, че са само за бременни. Макар че една туника и една рокля си ги нося и сега.

# 443
  • София
Моля постовете с това кой какво ял на закуска/обяд/вечеря прехвърляйте в отчетните теми.

# 444
Здравейте!Понеже четох разни неща за витамин Ц и се притесних.Бременна съм в 12-та седмица и 10тина дни пих витамин Ц от 1000до 1500мг.тъй като в последно време не ям много зеленчуци и плодове.Сега го спрях,но се притеснявам дали може с нещо да съм навредила на плода? Sad

# 445
  • Варна
Това са огромни дози, много, много над дневната нужда от витамин С. Защо си пила толкова много, дори и нищичко да не приемаш с храната, а това няма как да е така, пак е много голямо количество. Водоразтворим е и се отделя с урината, така че едва ли си направила чак голяма беля, но друг път не го прави, най-малкото може да ти докара песъчинки, че и камъни в бъбреците.

# 446
Тренирах редовно преди и съм пила и 2-3гр.,при настинки много ми е помагал.Сега пих,защото ми се появиха ранички в устата и мислих,че се разболявам.Мога само да се надявам,че всичко е наред в такъв случай Sad

# 447
Здравейте, мацки Simple Smile ! Аз идвам от една друга темичка ама реших, че вече мога и тук да пиша.В 6 г.с съм, почти в 7ма, при мен още в първия ден в който (Не)трябваше да ми дойде ми зацапа кафеникаво течение, отидох при доки и тя каза, че няма проблем.Не беше обилно а само капчици, така беше 2-3 дни и спря, ходих после пак на преглед, миналата седмица ( имам един мисед преди 2 години и за това решихме малко по-често да са прегледите в началото) всичко беше наред, но преди два дни още сутринта видях, че отново имам зацапване и веднага отидох при доки, ММ беше страшно нетърпелив и притеснен и дойде с мен.Когато доки ме погледна веднага се притесни, плодния сак бил деформиран, виждал се само плоден сак без ембрион.Голям шок, страшно много се притеснихме направо нямам думи за ужаса който изпитахме, защото бременността е много силно желана.Доки каза да изчакаме 4-5 дни и пак да отидем да видим да не би все пак да е сгрешила.
Прибрахме се притеснени и разстроени и се сетихме за наш приятел акушер-гинеколог звъннахме, човека ни изслуша и каза да отида да ме прегледа и той.Тръгнах малко по-обнадеждена, поне да чуя и още едно мнение.Ведна след като допря ехографа до мен започна да се усмихва и ми показа бебчо, ембриона който "не" се виждал Simple Smile, няма такова щастие.Започна да ми обяснява, че в тази ранна седмица няма още какво толкова да се види, но в този момент ми каза да видя и... видя се сърдечна дейност, видях как пулсира малкото сърчице  Heart Eyes .Незнам какво е гледала док която щеше да ми води консултацията, но просто се видя от раз без да е нужно да се вглеждаме и взираме дълго.Така че мили мами  каквото и да ви кажат и колкото и доверие да имате на даден доктор, винаги търсете поне още едно мнение!
Та въпроса ми е знаете ли как да сменя доктора си за женска консултация?Аз вече съм дала направлението си на тази доки, но искам да я сменя, но не знам как се процедира.Още повече, че ми е за първи път и тепърва се запизнавам с нещата по време на бременност.
Сега ми казаха много да лежа понеже и от няколко дни ме боли ниско долу корема и при наличието и на това зацапване, все пак има опасност от нещо лошо.Дай боже да няма лоши неща, но все пак имам едно на ум.Изписаха ми утрогестан 2х2 и но-шпа 3х1. Вие пили ли сте Утрогестан и по каква схема?
Успех пожелавам на всички мами, настоящи и бъдещи  Simple Smile! Пожелавам леко бременеене на всички ни и хубав, пухкав и здрав финал накрая Simple Smile!
Съжалявам много за дългия роман! Simple Smile

# 448
  • ту тук, ту там
ЛЛ може да ти издаде още едно направление за смяна на следящия те. Но това може да стане само веднъж за цялата бременност!

# 449
elleni, благодаря много за бързия отговор  Hug . В такъв случай ще му поискам ново, пък дано избора ми този път да е правилен.Сега в петък съм пак при тази която ми е в момента, защото и болничен ще ми трябва и ми е много интересно тя най-накрая ще ми види ли ембриончето и какво ще каже. Мисля че и кръвни изследвания ще ми пуска.А някой за утрогестана може ли да каже нещо?И как е по-добре орален или вагинален прием?Док ми каза да избера и за сега си пия, но дали има значение?

Общи условия

Активация на акаунт