Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 106
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Sweet_smiley, опитай единият начин за прием и ако нещо те смущава, опитай другия. Аз съм си слагала Утрогестана само вагинално. Неудобството е, че трябва да си с превръзка, защото непрестанно нещо си изтича. Но пък се усвоява по-добре. Мамите, които са го пили, споделят, че им става лошо (само на някои).
Desinka, и според мен няма да има проблем с витамин с, защото се изхвърля с урината, но по-добре да не експериментираш повече с лекарства и витамини! Дори и капки за нос например! Консултирай се с докторите!  Peace

# 451
  • Варна
Сега цъкнах в гугъл да прочета за предозирането на витамини, за С пише точно, че се изхвърля с урината, т.е. не може да се предозира, но може да предизвика поява на песъчинки и камъни в бъбреците. А при бременност отделителната система и без това се натоварва и се появяват проблеми, направо е безумие да я претоварваш още повече с излишни количества витамин Ц, които така или иначе няма начин да се усвоят и да бъдат полезни.

# 452
Благодаря ти много за отоговора!И на мен акушерка така ми каза,че няма как да го предозирам.Вече е ясно,че нищо няма да пия,само искам бебето да е добре!

# 453
Sweety, чела съм из форума, че вагинално организма поема само колечиството, което му е необходимо, а и не се натоварва черния дроб, както ако е орално. Аз го приемах 3 месеца 3х2, кофти е само разтичането. Иначе и аз четох, че орално някои се замайват.

# 454
Sweet_Smiley аз го пиех 3 * 2 , но ми ставаше лошо.Попитах доки дали мога да си го слагам вагинално и тя каза да.Е няма такова чудо.Мина ми и лошо и всичко. И както е написала JERANn вагинално организма поема само количеството, което му е необходимо, а и не се натоварва черния дроб. 

# 455
Благодаря ти много за отоговора!И на мен акушерка така ми каза,че няма как да го предозирам.Вече е ясно,че нищо няма да пия,само искам бебето да е добре!
Има витамини за бременни, ако се притесняваш, че не поемаш достатъчно с храната. Попитай лекаря си да ти препоръча.  Но пък в момента на пазара е пълно със сезонни плодове и зеленчуци, така че хапчета не са нужни.

# 456
Бях н Бхс.Изчаках се,бебчето се въртеше много,после заспа,после се обърна на др.страна.Три пъти влизах-излизах,разхождах се,пих вода,връщаха ме.И накрая благоволи да се покаже в подходящата поза и всичко му измериха,а утре ще ни вземат кръв.Вървяло по-големичко,за седмицата,в която съм.
Днес за първи път го видях.Ми,че то си е истинско човече.
Само,че сега ходихме до ветеринаря,много ни наплаши.Котката ни е с гъбична инфекция,лекуваме я вече седмици наред.Обаче той ни каза,че преди два дни имал пациентка бремменна жена,цялата хванала гъбички от котките си,и той е приеърженик на схващането,че бременна жена и котка е абсурд да съжителстват.
Най-вероярно съм хванала гъбички,защото бременните жени били с много слаб имунитет,така ми каза.Но няма такова нещо.
Сега сме го затворили в другата стая.Не искам да си махам котката.Не мога и да я дам на близък,няма на кого.Ще трябва докато съм бременна да я излолираме в други стаи,не знам какво да мисля вече.
Всички приятелки ми казват,да я махам веднага.Но ако я махна или пусна навън ще се чувствам много зле.Съжалявам за дълият пост,но се надявам да ме посъветвате.Защото много специалисти питахме и всички ни казват различни неща.

# 457
  • София
Miss_Bingley , оставете си котката и недей да взимаш нещата толкова навътре,човек ако толкова се пази от всичко,трябва да заживее под похлупак,в стерилна среда и да не мърда от вкъщи,защото върлуват страшни вируси.
 Просто ако можеш дай котката на някого докато се излекува.

А за бебчето,браво!Все така да си расте

# 458
Момичета, днес идваха вкъщи познати... нали знаете как е, разпитват как си що си и т.н., интересното, което попитаха е за хемоглобина, ако си с по-нисък хемоглобин ще е момиче, а ако си с по висок ще е момче... вие какво мислите по въпроса?  newsm78 newsm78

# 459
  • Телиш/Плевен
Момичета, днес идваха вкъщи познати... нали знаете как е, разпитват как си що си и т.н., интересното, което попитаха е за хемоглобина, ако си с по-нисък хемоглобин ще е момиче, а ако си с по висок ще е момче... вие какво мислите по въпроса?  newsm78 newsm78
Мисля, че на всяка втора бременна ѝ е нисък хемоглобинът. Wink

Miss_Bingley, бих се допитала до друг ветеринар. На мен един, който ми е само познат, ми каза, че детето ми щяло да се роди уродливо, ако задържа котката (която беше напълно здрава! Shocked). ooooh! Не ми се вярва котката ви да е чак толкова опасен преносител на болести, ако си седи вкъщи. Щом си има заболяване, трябва да се лекува, разбира се, но в твоя случай бих се допитала до още един ветеринар, защото този не ми вдъхва особено доверие. Доколкото знам, гъбичките наистина се лекуват трудно, но неправилното лечение допълнително усложнява нещата. Не казвам, че непременно той е назначил такова, но все пак го допускам като вариант и е хубаво да се консултираш и с друг. Peace

# 460
  • ту тук, ту там
Никога не ми е бил извън референтните стойност хемоглобинът. Чакам момче. И с първата бременност така.  Simple Smile

# 461
Твърдението за хемоглобина и пола на бебето не е вярно. Аз съм със супер нисък хемоглобин и чакам момче:)
А за котките, не мисля, че трябва да изпадаме в крайности. Аз живея в чужбина и още при първото ми посещение при АГ  ми каза, ако имам котка просто да не и сменям тоалетната. А тук всеки втори има домашен любимец и средно по 3-4 деца. Просто се пази и поддържай добра хигиена:) Успех:)

# 462
Miss_Bingley и аз имах коте , но след като забременях ме наплашиха с токсоплазмоза.Пуснах си изследвания и се оказа , че не съм заразявана никога и махнах котето...Въпреки , че го дадох на майка ми ми беше много тъжно седмица.Сега като го гледам колко е щастлив при нея се радвам и съм спокойна.От друга страна , ако зависеше само от мен (не от мажа ми , АГ и свекърва ми) щях да си го оставя...Колко народ си г;едат децата и бременеят с котки и кучета...Мисля ,че може да искаш още едно мнение от ветеринар и другото което е да не я пипаш много и да не сменяш тоалетната.Постъпи както ще се чувстваш добре и спокойна  Hug
Успех с БХС , но мисля , че всичко ще е наред  Hug Crazy

# 463
  • Бургас
Имам несилна болка в пубисната /срамната/ кост, която продължава към свивката на левия крак. Четох, че такава болка е нормална към последните месеци на бременността, а аз съм едва в средата на третия. Това нормално ли е?

# 464
Имам несилна болка в пубисната /срамната/ кост, която продължава към свивката на левия крак. Четох, че такава болка е нормална към последните месеци на бременността, а аз съм едва в средата на третия. Това нормално ли е?
Аз имах такава болка към 3-4 месец, след това спря и сега в 9-ти се върна. Лекарката ми каза, че е нормално, защото тялото претърпява промени, заради бременността и се нагажда. Все пак попитай и твоя следящ лекар за мнение, но аз лично нямах проблеми с това  Peace

Общи условия

Активация на акаунт