Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 097
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Здравейте. Днес бях на преглед при моя гинеколог. В 12 г.с съм и по време на прегледа с видеозона лекарката измери нухалната гънка на бебето. Каза ми, че е 1,3 - 1,4 см. Не каза дали е нормално и реших да попитам тук. Знам, че ако имаше нещо притеснително щеше да ми каже, но за мое успокоение пиша и при вас. Благодаря!
Супер е!

# 481
mimittoy Чела съм , че 12г.с е някъде между 1 - 2 см.Така , че бебчо ти е в нормите  Hug

# 482
Благодаря ви за бързите отговори : )

# 483
Благодаря ви и аз за отговорите Blush

# 484
В интернета пише че при болки в кръста раждането ще започнело скоро. Това значи ли че трябва да тръгвам към болницата? Защото аз освен болки в кръста от няколко дни насам други симптоми нямам. Никакви други болки. Нито тапа или каквото и да било друго. Като съм седнала или легнала ме наболява кръста. Иначе като спя нищо не ме боли,само киселините ми идват в повече. Та въпроса на ми е да тръгвам ли към болницата?
Забравих да кажа че утре съм на преглед при гинеколожката.

# 485
  • Телиш/Плевен
По принцип в болницата се отива когато изтекат водите и/или имаш контракции на равен интервал. Също и ако прокървиш. Не си писала за нищо такова и според мен не е започнала родова дейност. Кога е терминът?

# 486
Отвреме на време имам леки болки като при цикъл но те са по един път на ден през няколко дни. И лекарката каза че имам подготвителни като ходих за тоновете на бебето да ги записва ама нищо. Все се тревожа остава ми седмица а аз още не съм родила.

# 487
  • Телиш/Плевен
Е, наближава вече. Имаш си индикации за приближаващо раждане. Скоро ще е. Simple Smile
Утре гинеколожката ти вероятно ще те провери за разкритие и ще си по-наясно със ситуацията.
Леко раждане ти желая! bouquet

# 488
Благодаря.
Ами незнам вас проверяват ли ви за разкритие в последните дни преди термина?

# 489
Иванина, успокой се  Hug едва ли аз точно трябва да ти давам кураж, че съм малък месец, но как може да се притесняваш, че ти остава седмица , а не си родила ?! спокойно...никое бебче не е останало в корема на майка си  Heart Eyes Grinning а знаеш ли колко раждат много преждевременно и се молят един ден , та един да седи още в корема. аз като бях на преглед и ми казаха термина, казаха възможно е две седмици преди или две седмици след термин.... успокой се и мисли положително, остава ти нищо време, от сърце ти желая скорошно и леко раждане, на здраво и красиво бебче ylinfant newsm30 а сега си бременей последните дни спокойно preggo

# 490
По скоро се тревожа че няма да разбера че раждам и плюс че всички ми казват 'не си ли родила вече' и тейм подобни и адски ме изнервят така. И се тревожа дали ще се справя и че и бебето уж по големичко се оказа и направо съм в паника :д

# 491
как няма да разбереш, че раждаш , момиче ?! я ,се стегни !!! води ще се спукат, контракции ще заполучаваш , едва ли толкова леко ще минеш, а пък хората ги игнорирай, и да си гледат работата Laughing успокой се и бъди търпелива  Crazy поздрави

# 492
  • София
Няма да го пропуснеш Simple Smile

С щерката ми изтекоха водите. Контракции нямах, но не ми се размина.

Със синът ми се водех рискова бременност. Вечерта вдигнах високо кръвно. Нямах индикации за раждане.
И аз бях от тези дет се молят "още един ден". В родилното им заявих, че не искам да раждам. Но пък той бързаше.
Спукаха ми мехура малко преди раждането.

# 493
Благодаря за бързите отговори. Хем ме е страх , хем нямам търпение да си гушна малкото мъниче 😄

# 494
  • Телиш/Плевен
Благодаря.
Ами незнам вас проверяват ли ви за разкритие в последните дни преди термина?
Всеки лекар действа различно, но предполагам, че ще те провери, след като ѝ споделиш опасенията, които са те обхванали.

Общи условия

Активация на акаунт