Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 35

• 63 088
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря за бързите отговори. Хем ме е страх , хем нямам търпение да си гушна малкото мъниче 😄
В абсолютно същото положение съм! Моя термин е за 27-ми и откачам вече от притеснение. Аз също се тормозя с въпроса кога трябва да тръгна към болницата..
Мене ме интересува задължително ли корема "пада" преди раждане? Защото моя си стои високо горе все още ..

# 496
Благодаря за бързите отговори. Хем ме е страх , хем нямам търпение да си гушна малкото мъниче 😄
В абсолютно същото положение съм! Моя термин е за 27-ми и откачам вече от притеснение. Аз също се тормозя с въпроса кога трябва да тръгна към болницата..
Мене ме интересува задължително ли корема "пада" преди раждане? Защото моя си стои високо горе все още ..
Моят корем се смъкна още в началото на 8 месец, а родих 3 дни след термин. Моят лекар дори се притесняваше, че може да се наложи секцио, защото главата на бебето била все още високо, не била слязла в таза. Не знам дали е "задължително", но всичките ми познати, които са раждали, казват, че коремът им се е смъкнал.

# 497
Момичета,колко мислите,че е нормално да се качва на месец?Един кг?Аз се меря всеки ден,и съм качила 3 кг някъде,но вече отивам към 66.Нирмалното ми тефло се върти в годините около 60.
Не ям супер много,може би малко повече от обикновено,но в никакъв случай не прекалявам.Не искам да кача повече от 15-макс 20 кг.Като цяло съм се примирила,че може да напълнея доста,не ми е толкова важно това,все някак ще ги сваля,някога,но ми се иска да не са прекалено много.
Затова искам да знам горе долу нормалното на месец колко е?За да мога по някакъв начин да се следя.

# 498
На мен лично моята АГ каже че до 1 кг. на месец е нормално. Към момента съм в 13 г.с и съм само кило отгоре. Така че около 15-18 мисля че е добре.

# 499
Miss Bingley, хубава граница си даваш - 20кг не е никак малко #Crazy но все пак зависи много от структурата на тялото. На мен ми казаха, че за цялата бременност е нормално 8-12кг...това ми го казаха на прегледа в София,  а в Испания не искам и да знам колко е нормалното hahaha тук ги слагат и на диета бременелките, ако тръгнат по - смело да качват. Но определено 20кг на мен ми изглеждат много. Аз искрено се надявам мах 12 да кача, но времето и кантара ще покаже. Иначе първите месеци(3-те) май и нищо да не се качва е добре. Аз съм 4-ти и съм качила 3. Но много зависи от организма. (Като отидох за първи път на преглед (в Испания) и казах, че съм качила 3кг, ми казаха, че било от стрес Joy, да бе да  Joy

# 500
Много е специфично кой колко ще наддаде, все пак всеки организъм е различен. И с двете бременности качих 20+ кила, но аз съм много слаба. Лекарката само ми се караше, но пък и бебетата ми бяха големи. Здравословни проблеми от килограмите съм нямала. Сега 6 месеца, след като родих, всички килограми са свалени, тялото ми е стегнато и нямам нито една стрия! Диети не съм спазвала.

# 501
  • Варна
По принцип 20 кг е много. Аз съм висока и слаба, качих около 10 кила, чела съм за майка, стартирала от 46 и стигнала до 90, така че... началните килограми нямат особено значение. То е и до ген, и до обмен на веществата, но е хубаво като си говорим за граници да си сложим по-малка Laughing Това, което аз съм чувала като норма и оптимум е първите 6 месеца да се качи по 1, а последните 3 по 2, което прави общо около 12 кг.

# 502
  • ту тук, ту там
400 гр на седмица знам аз, значи 1,6 кг на месец.
Аз с първата бременност качих 30! Сега обаче съм на диета, ако много качвате и бебето върви голямо, хубаво е да се изследвате за гестационен диабет.  Peace

# 503
Ако така поставим въпроса, колко е добре да се качи, и аз смятам до 12-15 кг. Но както всички казват, качването зависи от много неща! Аз съм 7 месец и съм +6. Първите три месеца доста ми се гадеше, хапвах малко и бях -1. Принципно съм нормално слаба. Всъщност 4, 5 и 6 месец качих тези 6 кг. Сега на моменти дишам трудно, задъхвам се, тук заболи, там заболи и апетитът отново ми спадна. Та си карам на +6 от почти месец. Но беба си наддава според седмиците и доки не ме кара да ям повече! Тя каза, че е до ген и структура. Аз добавям и до правилно хранене, защото съм фен на здравословното хранене Simple Smile Но това не значи, че не ям! Хапвам нещо максимум на 2 часа, като последно ям към 19:30-20:00, че само 2 пъти ядох по-късно, леле, какви киселини получих  ooooh! Та ще видим с колко кг в повече ще финиширам newsm78

# 504
Здравейте, момичета! Да попитам и аз нещо.Според моите изчисления съм бременна 6с.+1 ден. Исках да отида другата седмица при моята гинеколожка за установяване, но е в отпуск до 27-ми.Естествено, не мога да издържа до тогава.Искам да знам дали всичко е наред.Имам направление, но искам да си го запазя за нея, разбира се.Въпросът ми е, ако преди това отида на частно само за установяване нали не е нужно после пак да ходя пак при него.Не започва той да ме води задължително, след като той е установил бременността, нали? Малко ми е объркан въпроса, но не съм особено запозната с това.
Някой има ли мнение за д-р Христов от Стара Загора (Ниа мед)? Говорим само за първоначален преглед.
Благодаря предварително Simple Smile

# 505
Полжевам ти леко раждане. Пък и колкото съм чела в интернета и форуми,всички казват "няма как да не разбереш,че раждаш" така че дръж се за това. Да се надяваме,че всичко ще бъде наред. Нашето е момче,а при теб как е?

# 506
Няма проблем друг да ти установи бременността. Аз също бях така доктора който ми направи инсето я установи, пък сега си ме води моята лекарка. Така че спокойно.

# 507
Няма проблем друг да ти установи бременността. Аз също бях така доктора който ми направи инсето я установи, пък сега си ме води моята лекарка. Така че спокойно.
И аз бях горе-долу така. Първо ходих при една много гадна лекарка,че после ми препоръчаха няколко жени една друга и после се зачудих ,защо забога не отидох по рано при тази която ми препоръчаха. А ми я бяха препоръчвали отначалото на бременността,но нали мъжа ми видял в интернета за тази при която ходихме първоначално че уж била много добра и години стаж бла-бла..

# 508
  • Бургас
Въпросът ми е, ако преди това отида на частно само за установяване нали не е нужно после пак да ходя пак при него.Не започва той да ме води задължително, след като той е установил бременността, нали? Малко ми е объркан въпроса, но не съм особено запозната с това.
По принцип личния ти лекар ти дава направление за записване на женска консултация и с него отиваш при избрания от теб гинеколог и той ти издава картон за следене на бременността. Инцидентни посещения при някой гинеколог няма как да го превърне автоматично в следящия те лекар ако ти не поискаш това.

# 509
Здравейте, момичета! Да попитам и аз нещо.Според моите изчисления съм бременна 6с.+1 ден. Исках да отида другата седмица при моята гинеколожка за установяване, но е в отпуск до 27-ми.Естествено, не мога да издържа до тогава.Искам да знам дали всичко е наред.Имам направление, но искам да си го запазя за нея, разбира се.Въпросът ми е, ако преди това отида на частно само за установяване нали не е нужно после пак да ходя пак при него.Не започва той да ме води задължително, след като той е установил бременността, нали? Малко ми е объркан въпроса, но не съм особено запозната с това.
Някой има ли мнение за д-р Христов от Стара Загора (Ниа мед)? Говорим само за първоначален преглед.
Благодаря предварително Simple Smile
Тамън за това говорех на предният пост. Аз съм от Стара Загора и бях в Ниа мед при Салджийска. Но чух че там масово ги правят цезерово,за да вземат парите на хората ,а не защото наистина имало нужда и се преместих при Антоанета Дянкова. Такава добра гинеколожка,нямам думи ( :

Общи условия

Активация на акаунт